reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Hope dobre podejście. Ja sobie wmawiam że będzie co ma być itd ale z tyłu głowy ciągle mam myśli o staraniach. U nas wszystko jest " na oko ". Czasem jedynie używam testów owu . Ale ogólnie sama jest w stanie określić owu. W tym cyklu coś mi się poparło i się zastanawiam czy owu była. Bo albo była bardzo wcześnie albo wcale. Testy owu przez chyba 4 dni negatywne , mimo bólu jajnika itd. No nic zobaczymy czy coś z tego będzie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Hope dobre podejście. Ja sobie wmawiam że będzie co ma być itd ale z tyłu głowy ciągle mam myśli o staraniach. U nas wszystko jest " na oko ". Czasem jedynie używam testów owu . Ale ogólnie sama jest w stanie określić owu. W tym cyklu coś mi się poparło i się zastanawiam czy owu była. Bo albo była bardzo wcześnie albo wcale. Testy owu przez chyba 4 dni negatywne , mimo bólu jajnika itd. No nic zobaczymy czy coś z tego będzie.

No właśnie to popaprało jest najlepszym określeniem :huh: Miało być łatwiej z wykresem a jest wszystko na głowie teraz. A na dokładkę jak zobaczyłam wczoraj spadek temperatury tak od wczoraj boli podbrzusze. I to dość mocno. Nieprawdopodobne, że można sobie wmówić objawy i je mieć i nieważne, czy się chce ciąży czy nie. Zaraz sobie wmówię, że jestem chora :-D Tak jak całkiem niedawno wmówiłam sobie torbiel jajnika, dopiero usg wyleczyło mnie zupełnie :laugh2: Głupia ja:laugh2:
Kurcze, nie mogłabym sobie wmówić numerów w totka...

A dziękuję, że pytasz ;) hsg 06 lipca i jest ok. Myślę, że problem to to, że nie pękają mi pęcherzyki... miesiąc w miesiąc torbiele i leczenie orgametril em bo @brak... :(
Zaczynam myśleć o tym, żeby dać sobie spokój, mimo że ginekolog daje mi nadzieję :(

Czytałam ostatnio artykuł, że wg najnowszych badań płodność kobiety między 30 a 40 rokiem życia jest niemal taka sama. Dopiero po 40-tce zaczyna spadać ale nie drastycznie. Oraz o tym, że bardzo wiele tez jest starych i niepasujących do obecnych realiów. Ja bym raczej poszła mentalnie w tym kierunku. Dlatego popieram ginekologa, który widzi szanse.

Jest też inna droga, która mówi, że czasem w trudniejszych sytuacjach organizm potrzebuje kopa, żeby zarejestrował zmiany.

Myślę, że śmiało mogłabyś wyznaczyć sobie odleglejszą datę niż te magiczne 40 lat. Chociaż te 42. I psychicznie lepiej bo jest oddech i bardziej współcześnie, bo na zachodzie dziś to już norma i nikogo nie zastanawia.

No i ciekawa jestem czy waga spada czy topisz smutki w kilogramach cukierków z Lidla :wink::rofl:

Ja jestem z tych z torbielami (jeden przetrwały mam nawet 10 lat) i wiem, że to jest do przeskoczenia. Nie jest to przeszkoda ostateczna. Niepłodność to nie bezpłodność, pamiętaj :rolleyes:

Waga bz... kocham jeść, nie da się ukryć ;)

Hehe oj tak, jedzenie to wielka przyjemność :laugh2: Ale może właśnie tu jest pies poggrzebany :cool2: przynajmniej jego łapy:laugh2:
Mimo wszystko trzymam kciuki. Jeszcze masz czas. Jeszcze wszystko się może zdarzyć. I na wiele rzeczy masz jeszcze wpływ:-) :)

Witam dziewczyny ponownie , troszke mnie nie było bo ppstanowiłam dać sobie trochę czasu i nie nakręcać sie niepotrzebnie no i poskutkowało. Nawet postanowiliśmy odpuścić na jakiś czas ze staraniami. A tu proszę, wczoraj dwie kreseczki na teście. Jestem mega szczęśliwa a z drugiej strony mam mega stracha jak to będzie .

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Brazowooka super :) gratulacje.
@alunia87 będzie ok. Ta niepewność jest straszna ale już niedługo zobaczysz swoje maleństwo.
@StorAnia super ze hsg wyszło dobrze. Skoro lekarz daje nadzieję to warto się tego trzymać, szczególnie że tak bardzo tego pragniesz .

U mnie kolejny czas oczekiwania. Chociaż mam wrażenie że dupa będzie., nie mam pewności czy owu w ogóle była.

reklama
@Brazowooka super :) gratulacje.
@alunia87 będzie ok. Ta niepewność jest straszna ale już niedługo zobaczysz swoje maleństwo.
@StorAnia super ze hsg wyszło dobrze. Skoro lekarz daje nadzieję to warto się tego trzymać, szczególnie że tak bardzo tego pragniesz .

U mnie kolejny czas oczekiwania. Chociaż mam wrażenie że dupa będzie., nie mam pewności czy owu w ogóle była.

Ja w tym cyklu co się udało miałam @ tylko 4 dni gdzie normalnie trawa 6. Pamietam jak spisałam ten cykl na straty,a tu niespodzianka. Kto wie może też się miło zaskoczysz [emoji4]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry