reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Zespół LUF ? pierwszy raz słyszę o takim. Badanie nasienie było dwa razy, są obniżone parametry ale tragedii nie ma. Obecnie mąż od czerwca rzucił palenie ( do tej pory 2 paczki dziennie były standardem) plus suplementacja witaminami. Myślę we wrześniu powtórzyć badanie i zobaczyć czy się polepszyły. Drogo wychodzi monitoring cyklu ? Zastanawiam się czy nie zrobić w przyszłym cyklu. Tylko moja obecna gin przyjmuje tylko raz w tygdoniu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Raz w tygodniu nic nie da...

reklama
Witam kochane ja w lutym byłam z wami poroniłam pusty pęcherzyk po raz drugi ten sam przypadek w kwietniu 2016 było pierwsze poronienie.Teraz mam odwagę napisać na pewno was nie nadrobię.Moja sytuacja wygląda tak że 3 cykle byłam na anty zmieniłam ginekologa i ten pozwolił mi po 3 mc się starać po wybraniu tabletek 3op przy anty kazał mi brać witaminy dla planujących ciążę gdzie poprzednik mówił 6mc odczekać i że przy anty abym nie brała kwasu foliowego nawet bo nic mi to nie da.No ale teraz chodzę do takiego lekarza gdzie robi dopiero specjalizacje i jest młody a tamten już miał długi staż pracy i nie wiem którego słuchać.Międzyczasie wyszedł mi stan przedcukrzycowy i to też mogła być przyczynna tych pustych teraz muszę czekać na badanie hemoglobiny glikolizowanej i po tym wyniku pani diabetolog mi pozwoli.Jestem na diecie cukrzycowej przez miesięcy schudłam 6kg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz IO?

Alkihisa. Wierze ze ci sie uda i ze wszystko ułoży sie tak bys byla zdrowa i dziecko pojawilo sie w waszym życiu. ;*

Ja jeszcze nie zaczelam na dobre ale maz juz startuje chyba co innego ma w glowie bo jak mu mowie ze od lipca to jak na zlosc juz mu sie zapomina. Musze schudnac chociaz z 3 kilo bo noszenie ciazy z wysoka waga jest czyms okropnym i boli doslownie wszystko. Tak wiec dostaje mężu czerwone kartki za nieodpowiednie rozegranie B-)

I wlasnie tak was czytam i jest was tu tyle z problemami by zajść w ciaze ze i ja zaczynam wszystko analizować i sie bac ze mnie to spotka. Nigdy wczesniej mnie to nie zastanawialo bo nie planowałam piereszego dziecka samo wyskoczylo. Z tym ze wyskoczylo po 7 latach stosunkow przerywanych. Nigdy inaczej sie nie zabezpieczalam i jakby chwile sie nad tym zastanowic to dziwne ze dopiero po 7 latach się trafilo. Moze lepiej sie nie zastanawic? zobaczymy co przyniesie czas.

Dziewuszki z niku mi nie znane... Kolejnym szczesliwym przyszlym mamom GRATULACJE!!!

Czy staracie sie o konkretną plec? Bo ja mam juz syna i swiruje zeby byla dziewczynka. Czy jestem w tym sama? Mi sie wydaje jakby mialo mnie to nigdy nie spotkac jakbym nigdy miala nie miec córki... Bardzo pragne mieć małą Felcie

Alkihisa. Wierze ze ci sie uda i ze wszystko ułoży sie tak bys byla zdrowa i dziecko pojawilo sie w waszym życiu. ;*

Ja jeszcze nie zaczelam na dobre ale maz juz startuje chyba co innego ma w glowie bo jak mu mowie ze od lipca to jak na zlosc juz mu sie zapomina. Musze schudnac chociaz z 3 kilo bo noszenie ciazy z wysoka waga jest czyms okropnym i boli doslownie wszystko. Tak wiec dostaje mężu czerwone kartki za nieodpowiednie rozegranie B-)

I wlasnie tak was czytam i jest was tu tyle z problemami by zajść w ciaze ze i ja zaczynam wszystko analizować i sie bac ze mnie to spotka. Nigdy wczesniej mnie to nie zastanawialo bo nie planowałam piereszego dziecka samo wyskoczylo. Z tym ze wyskoczylo po 7 latach stosunkow przerywanych. Nigdy inaczej sie nie zabezpieczalam i jakby chwile sie nad tym zastanowic to dziwne ze dopiero po 7 latach się trafilo. Moze lepiej sie nie zastanawic? zobaczymy co przyniesie czas.

Dziewuszki z niku mi nie znane... Kolejnym szczesliwym przyszlym mamom GRATULACJE!!!

Czy staracie sie o konkretną plec? Bo ja mam juz syna i swiruje zeby byla dziewczynka. Czy jestem w tym sama? Mi sie wydaje jakby mialo mnie to nigdy nie spotkac jakbym nigdy miala nie miec córki... Bardzo pragne mieć małą Felcie
Mi jest obojętnie byle było i zdrowe rodzeństwo dla synka.Synek chce siostrę ale mu się wytłumaczy jakby był brat.Dla męża też obojętnie :)

W marcu musieliśmy uśpić na dodatek naszego pieska 13,5 rocznego i na razie nieszczęścia same w tym roku mam nadzieję że druga połowa bd szczęśliwa.Ale mam nowego pupilka 5mc bo dziecko przeżywało stratę psiaka
1497433444-aaaaaa.jpeg
1497433546-aaaaaa.jpeg
. Ten pierwszy staruszka a ten drugi nowy członek:)

@Spark właśnie tego się obawiam, że będę musiała znaleźć jeszcze innego lekarza :/ Swoją drogą, poleci któraś z Was lekarza z Wrocławia? Tylu ich jest, opinia każda inna :(

Nie tolerancja na glukozę.W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową mam już synka w lipcu 4 latka kończy a teraz walka o drugie :) tarczyca wyniki mam granicy normy

Aha bo ja mam IO. Tarczyce też mam w normie. Mamm też pcos co często z IO się łączy niestety.
Jak tarczyca w miarę ok to dobrze, bo too kolejby niepotrzebny kłopot

@Spark właśnie tego się obawiam, że będę musiała znaleźć jeszcze innego lekarza :/ Swoją drogą, poleci któraś z Was lekarza z Wrocławia? Tylu ich jest, opinia każda inna :(
No większość lekarzy niestety podchodzi do sprawy bardzo błaho...
Ja z dolnego Śląska nie znam nikogo...

reklama
W ciągu 5 lat miałam 5 ginekologow plus kilka konsultacji. miałam więcej wizyt ginekologicznych niż niektóre kobiety w ciągu całego swojego życia. Chciałabym w końcu zatrzymac się u kogoś na stałe bo ciągle powtarzanie swojej historii jest trudne :)

Rozumiem, ale niekiedy takie zmiany wychodzą na plus [emoji320][emoji16]

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Do góry