reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Zespół LUF ? pierwszy raz słyszę o takim. Badanie nasienie było dwa razy, są obniżone parametry ale tragedii nie ma. Obecnie mąż od czerwca rzucił palenie ( do tej pory 2 paczki dziennie były standardem) plus suplementacja witaminami. Myślę we wrześniu powtórzyć badanie i zobaczyć czy się polepszyły. Drogo wychodzi monitoring cyklu ? Zastanawiam się czy nie zrobić w przyszłym cyklu. Tylko moja obecna gin przyjmuje tylko raz w tygdoniu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Raz w tygodniu nic nie da...

reklama
Witam kochane ja w lutym byłam z wami poroniłam pusty pęcherzyk po raz drugi ten sam przypadek w kwietniu 2016 było pierwsze poronienie.Teraz mam odwagę napisać na pewno was nie nadrobię.Moja sytuacja wygląda tak że 3 cykle byłam na anty zmieniłam ginekologa i ten pozwolił mi po 3 mc się starać po wybraniu tabletek 3op przy anty kazał mi brać witaminy dla planujących ciążę gdzie poprzednik mówił 6mc odczekać i że przy anty abym nie brała kwasu foliowego nawet bo nic mi to nie da.No ale teraz chodzę do takiego lekarza gdzie robi dopiero specjalizacje i jest młody a tamten już miał długi staż pracy i nie wiem którego słuchać.Międzyczasie wyszedł mi stan przedcukrzycowy i to też mogła być przyczynna tych pustych teraz muszę czekać na badanie hemoglobiny glikolizowanej i po tym wyniku pani diabetolog mi pozwoli.Jestem na diecie cukrzycowej przez miesięcy schudłam 6kg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz IO?

Alkihisa. Wierze ze ci sie uda i ze wszystko ułoży sie tak bys byla zdrowa i dziecko pojawilo sie w waszym życiu. ;*

Ja jeszcze nie zaczelam na dobre ale maz juz startuje chyba co innego ma w glowie bo jak mu mowie ze od lipca to jak na zlosc juz mu sie zapomina. Musze schudnac chociaz z 3 kilo bo noszenie ciazy z wysoka waga jest czyms okropnym i boli doslownie wszystko. Tak wiec dostaje mężu czerwone kartki za nieodpowiednie rozegranie B-)

I wlasnie tak was czytam i jest was tu tyle z problemami by zajść w ciaze ze i ja zaczynam wszystko analizować i sie bac ze mnie to spotka. Nigdy wczesniej mnie to nie zastanawialo bo nie planowałam piereszego dziecka samo wyskoczylo. Z tym ze wyskoczylo po 7 latach stosunkow przerywanych. Nigdy inaczej sie nie zabezpieczalam i jakby chwile sie nad tym zastanowic to dziwne ze dopiero po 7 latach się trafilo. Moze lepiej sie nie zastanawic? zobaczymy co przyniesie czas.

Dziewuszki z niku mi nie znane... Kolejnym szczesliwym przyszlym mamom GRATULACJE!!!

Czy staracie sie o konkretną plec? Bo ja mam juz syna i swiruje zeby byla dziewczynka. Czy jestem w tym sama? Mi sie wydaje jakby mialo mnie to nigdy nie spotkac jakbym nigdy miala nie miec córki... Bardzo pragne mieć małą Felcie

Alkihisa. Wierze ze ci sie uda i ze wszystko ułoży sie tak bys byla zdrowa i dziecko pojawilo sie w waszym życiu. ;*

Ja jeszcze nie zaczelam na dobre ale maz juz startuje chyba co innego ma w glowie bo jak mu mowie ze od lipca to jak na zlosc juz mu sie zapomina. Musze schudnac chociaz z 3 kilo bo noszenie ciazy z wysoka waga jest czyms okropnym i boli doslownie wszystko. Tak wiec dostaje mężu czerwone kartki za nieodpowiednie rozegranie B-)

I wlasnie tak was czytam i jest was tu tyle z problemami by zajść w ciaze ze i ja zaczynam wszystko analizować i sie bac ze mnie to spotka. Nigdy wczesniej mnie to nie zastanawialo bo nie planowałam piereszego dziecka samo wyskoczylo. Z tym ze wyskoczylo po 7 latach stosunkow przerywanych. Nigdy inaczej sie nie zabezpieczalam i jakby chwile sie nad tym zastanowic to dziwne ze dopiero po 7 latach się trafilo. Moze lepiej sie nie zastanawic? zobaczymy co przyniesie czas.

Dziewuszki z niku mi nie znane... Kolejnym szczesliwym przyszlym mamom GRATULACJE!!!

Czy staracie sie o konkretną plec? Bo ja mam juz syna i swiruje zeby byla dziewczynka. Czy jestem w tym sama? Mi sie wydaje jakby mialo mnie to nigdy nie spotkac jakbym nigdy miala nie miec córki... Bardzo pragne mieć małą Felcie
Mi jest obojętnie byle było i zdrowe rodzeństwo dla synka.Synek chce siostrę ale mu się wytłumaczy jakby był brat.Dla męża też obojętnie :)

W marcu musieliśmy uśpić na dodatek naszego pieska 13,5 rocznego i na razie nieszczęścia same w tym roku mam nadzieję że druga połowa bd szczęśliwa.Ale mam nowego pupilka 5mc bo dziecko przeżywało stratę psiaka
1497433444-aaaaaa.jpeg
1497433546-aaaaaa.jpeg
. Ten pierwszy staruszka a ten drugi nowy członek:)

@Spark właśnie tego się obawiam, że będę musiała znaleźć jeszcze innego lekarza :/ Swoją drogą, poleci któraś z Was lekarza z Wrocławia? Tylu ich jest, opinia każda inna :(

Nie tolerancja na glukozę.W pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową mam już synka w lipcu 4 latka kończy a teraz walka o drugie :) tarczyca wyniki mam granicy normy

Aha bo ja mam IO. Tarczyce też mam w normie. Mamm też pcos co często z IO się łączy niestety.
Jak tarczyca w miarę ok to dobrze, bo too kolejby niepotrzebny kłopot

@Spark właśnie tego się obawiam, że będę musiała znaleźć jeszcze innego lekarza :/ Swoją drogą, poleci któraś z Was lekarza z Wrocławia? Tylu ich jest, opinia każda inna :(
No większość lekarzy niestety podchodzi do sprawy bardzo błaho...
Ja z dolnego Śląska nie znam nikogo...

reklama
W ciągu 5 lat miałam 5 ginekologow plus kilka konsultacji. miałam więcej wizyt ginekologicznych niż niektóre kobiety w ciągu całego swojego życia. Chciałabym w końcu zatrzymac się u kogoś na stałe bo ciągle powtarzanie swojej historii jest trudne :)

Rozumiem, ale niekiedy takie zmiany wychodzą na plus [emoji320][emoji16]

16udqqmz5v3uqon5.png

inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Do góry