reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiem, właśnie wiem... ale podświadomie człowiek szuka u lekarzy trochę empatii i proaktywnego podejścia :/ chciałabym mieć pewność, że przed koleją ciążą zrobiłam wszystko by uniknąć niepowodzenia.

No ale nie będę też panikować, wrzucam na luz :) i jestem dobrej myśli - inaczej na poważnie zwariuje ^_^
Tak się cieszę kochana że u Ciebie już troszkę lepiej. Niestety lekarzom bardzo często brakuje empatii [emoji20] ja mam wizytę 23 zobaczymy co powie [emoji1] trzymaj się kochana [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak się cieszę kochana że u Ciebie już troszkę lepiej. Niestety lekarzom bardzo często brakuje empatii [emoji20] ja mam wizytę 23 zobaczymy co powie [emoji1] trzymaj się kochana [emoji8]

To prawda stara jak świat: wszystko zaczyna się w głowie! I ja właśnie nad tym popracowałam, dużo przegadaliśmy z M., przegadałam też sporo czasu z moją mamą i to mi pomogło poukładać w glowie wiele kwestii. Czuję się teraz mocniejsza i wiele mnie to nauczyło. Wiem, że nie mogę wszystkiego zaplanować, ale jestem pozytywnie nastawiona.

Jakkolwiek paradoksalnie to zabrzmi, szukam pozytywów tej całej sytuacji: czego mnie to nauczyło? Co mi to dało? I widzę ich bardzo dużo... Nigdy nie wiemy w co nasze cierpienie się obróci i co da nam w zamian! I to daj wiele nadzieji :)

Trzymam Kochana kciuki za Twóją wizytę :) Do 23.05. szybko czas zleci ;)

To prawda stara jak świat: wszystko zaczyna się w głowie! I ja właśnie nad tym popracowałam, dużo przegadaliśmy z M., przegadałam też sporo czasu z moją mamą i to mi pomogło poukładać w glowie wiele kwestii. Czuję się teraz mocniejsza i wiele mnie to nauczyło. Wiem, że nie mogę wszystkiego zaplanować, ale jestem pozytywnie nastawiona.

Jakkolwiek paradoksalnie to zabrzmi, szukam pozytywów tej całej sytuacji: czego mnie to nauczyło? Co mi to dało? I widzę ich bardzo dużo... Nigdy nie wiemy w co nasze cierpienie się obróci i co da nam w zamian! I to daj wiele nadzieji :)

Dokładnie skarbie głowa jest najważniejsza. Mi to też trochę czasu zajęło takie ogarnięcie ale już jest trochę lepiej coraz mniej to roztrzasam [emoji5]

bardzo dobrze powiedziane i super, że miałaś odpowiednie osoby przy sobie i chęć do rozmowy z kimś, to na pewno pomogło.
Szukanie przyczyny, zwłaszcza w kontekście zabezpieczenia na przyszłość jest normalne, tylko często odpowiedzi brak lub ciężko ją znaleźć, zwłaszcza przy pojedynczej stracie.
Jestem zdania, że warto szukać, ale z głową i nieobsesyjnie, bo to niszczy i psychicznie i finansowo. Szukać najpierw blisko i rzeczy najbardziej prawdopodobnych dla danej osoby, a tu potrzeby lekarz, który chce i który się zna

FB_IMG_1492693742886.jpg
Witam z ranka moje kochane kolezanki ...:happy:
W końcu powróciła do mnie ladna sloneczna pogoda dość juz tego deszczu by bylo za dlugo trwala ta ponura wredna pogoda ja to deszcz tak lubie jak widok swojej @@@ w terminie :laugh2::laugh2:
@StorAnia podzielam zdanie kolezanek wyżej ze byc moze jest to plamienie okoloowulacyjne moje kolezanka tak miala twierdzila wtedy ze ulatwilo jej to poczecie maluszka ale jak i dlaczego nie wiem bo ja zawsze ciemna w tych sprawach bylam :happy:
:-p
U mnie dzis 26dc zblizam sie do terminu mojej ukochanej @@@ z którą tak ciężko mi sie rozstać a reczej jej ze mną:-p:laugh2:
Ktora testuje na dniach przyznac się @siwa84 ,@ketsurui ,@Docia1975, @Wonderful :happy:;-) ;) &&&&& trzymam za Was dziewczyny niech moc plemnika będzie z Wami :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
@AsiaPo89 witaj w naszych skromnych progach z nami bedzie ci raźniej życzę krotkich staranek w ktorych może pomogą ci nasze wszystkie &&&&& trzymane za Ciebie tak jak i za każdą z Nas ...nie ktorym pomagają:-D

Załączniki

• FB_IMG_1492693742886.jpg
    FB_IMG_1492693742886.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 54
  • FB_IMG_1492693742886.jpg
    FB_IMG_1492693742886.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 263
bardzo dobrze powiedziane i super, że miałaś odpowiednie osoby przy sobie i chęć do rozmowy z kimś, to na pewno pomogło.
Szukanie przyczyny, zwłaszcza w kontekście zabezpieczenia na przyszłość jest normalne, tylko często odpowiedzi brak lub ciężko ją znaleźć, zwłaszcza przy pojedynczej stracie.
Jestem zdania, że warto szukać, ale z głową i nieobsesyjnie, bo to niszczy i psychicznie i finansowo. Szukać najpierw blisko i rzeczy najbardziej prawdopodobnych dla danej osoby, a tu potrzeby lekarz, który chce i który się zna
Też już tak myślę. Nie będę robić sobie żadnych badań na żadne nowotwory tylko podstawowe: hormony, toxo, cytomegalia, różyczka. Zbadam sobie jeszcze mocz i kal na pasożyty bo bym się nie zdziwiła gdybym w tym brudasowie coś dostała. Do tego cytologia (mogę tu na angielski nfz ale chyba wolę to zrobić w Polsce u ginekologa nie kosztuje to majątek)I chyba tyle. HIV, kila i wzw miałam robione w ciąży i było ok więc nie będę powtarzać.
Nie będę wyszukiwać niewiadomo czego bo jeszcze sobie wynajde.
Podchodzę do tego ze strachem ale raczej pozytywnie. Będę cieszyć się jak diabli jak zajde następnym razem ale już z większym dystansem. Nie będę się chwalić na prawo i lewo. Oczywiście do pewnego etapu który uznam za bezpieczny.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry