reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@marc jak na razie protestów brak [emoji1] ostatnio jak B zadzwonił budzik o 6, to w amoku szukałam termometru. Dopiero on mi uświadomił że to przecież jego budzik i nie moja.godzina [emoji23] także ogarnia bardziej ode mnie [emoji1]

@cheebay tobie to się wiecznie jakieś cholerstwo musi przypałętać... obyś dostała się do lekarza [emoji11]

@Lanvin JA TAM CHCĘ [emoji23]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]

Dodałam [emoji23]

Oj kochana zyje jakos.
Nie byli mnie dlugo bo jak wiesz poronilam i jakos tak nie umialam sie pozbierac. Siedze w domku na l4 dalej. Dzis bylam u nowego ginka i jestem mile zaskoczona delikatnoscia i podejsciem do sprawy.
Zblizaja sie dni plodne i wracam do staran.
Bardzo mi przykro... Ale życzę Wam powodzenia! :)

Pewnie rozgośc sie
A na musze sie pochwalić ze z trzech testów z anatomi na 300 punktów mam 295 [emoji2] , dzisiaj miałam kolejny i tez bedzie cos koło 100 ... Jeszxze tylko dwa testy z anatomii , jeden z psychologi i jeden z pisania i mam przerwę do wrzesnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo!

O kurde... Chciałabym pracować w tym przedszkolu co takie hojne prezenty dają... Ja oddawalam 3 grupy do szkoły i zawsze w prezencie dostawałam jakiś kwiat w doniczce... W ostatnim roku dostałam srebrny lancuszek, ale strasznie głupio było mi przyjąć taki drogi prezent... A jeszcze rodzice przebrali sie za pszczoły (miałam grupę Pszczoły) ulozyli i zaśpiewali o mnie piosenkę. To był najfajniejszy prezent. Mam nagranie do dzisiaj i do dzisiaj się wzruszam jak oglądam [emoji5]
Super prezent! Wiesz, my uznaliśmy, że wypada jakąś pamiątkę dać, więc będzie bukiet, album, no i bon do Apartu, ale za 150, a nie 500. Zrzucamy się po 50zl, więc nie ma tragedii :)

@Lanvin ja tutaj jestem zatrudniona przez urząd do spraw rodziny i ten urząd mi płaci [emoji5]
Nie wiedziałam, że tak to działa :)

Hej dziewczynki. Mam okropne problemy z internetem w PL.

@renia200 jaka kujonka z Ciebie ;) a tak na serio to gratuluje, piekne wyniki!

Ja to przy Was to czuje sie jak ostatnia niedorajda zyciowa. A to awanse a to szkola, a to spelnianie marzen. A ja tak ni w te, ni w te :(

Nom i od poniedzialku mam taaaaaki piekny sluz! Od dawna nie mialam takiego slicznego i w takiej ilosci a chlopa brak [emoji20]ma prawdopodobnie przyjechac w sobote a wg apki owulka ma byc wlasnie w sobote ale nie wiem czy zdarzy. Czekam az mi sie siusiu zachce by zrobic test owu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oby zdążył [emoji110]

Mało ogarnięci to fakt :-)

A moim zdaniem pani pomoc jest tak samo ważna jak P. Nauczycielka :-) czasem tyle roboty odwalają, ze pełen podziw i szacun
My mamy 2 wychowawczynie i panią do pomocy - każda dostanie taki sam prezent, jak wyżej :)

@gabrika słonko, wszystko u Ciebie ok??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Zrobiłam test i nie wiem co o tym myśleć. Albo jest juz po owu albo jeszcze sporo przed.

1493328565-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Na włosy można nałożyć: na suche od połowy dlugosci i zostawić na godzinkę, dwie oraz splukac lub na wilgotne kosmyki i zostawiasz już bez spłukiwania (suszysz). Nakladasz wielkość orzecha włoskiego.

Na twarz nakladasz, nadmiar zostawiasz do wchloniecia. Fajnie też się robi demakijaż. :)

A jaki kupiłaś olej? Tłoczony na zimno?

Ja używam organiczny olej kokosowy z firmy Be organic :)
Jako środek do demakijażu? O proszę, nie wiedziałam :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj to taki spontanik - wiem, że dla starań to za wcześnie zdecydowanie bo dopiero był 5 dc. Teraz jednak musimy się powstrzymać bo przed implementacją zalecają od 4 do 7 dni hodowania żołnierzy. Więc zgodnie z zaleceniem teraz działać nie będziemy ale po implementacji jeszcze dowalimy naturalnymi staraniami :)
No i tak trzymać:) a wiadomo już kiedy będzie insemimacja?
Witam was w ten brzydki pochmurny dzień.aż nic się nie chce.

Ja tez mam 4 dc dziś.idziemy łeb w łeb ;)

musze sie pochwalic ze dzis obchodzę 31 urodzinki:)imprezy żadnej nie robię.wieczorem idę sobie na tance latino ale Zumba i juz:)napije się sama piwka wieczorem(bo moj mąż nie pije) i taka impreza:-D
Miłego dnia kochane.trzymam kciuki za testujace w najbliższym czasie buzki
100 lat :) zumba super sprawa:)
@M2b u nas akurat to ja używam argumentu z przytulankami. Jak mi mówi że ostatnio przecież było, to mówię że chyba nie ze mną. I macham mu kalendarzem pod nosem [emoji23] A jak mi dzwoni budzik to już wie i od razu podaje mi termometr[emoji23] chociaż ostatnio mierze w łazience bo zaczął się smiac że mi psiocha pika [emoji1] A jak wraca z pracy to tylko teksty "no i jak tam temperaturka na dole?" Walnąć w łeb to mało [emoji1]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]
Haha uśmiałam się:) dobrze ze mąż wie co i jak i lepiej niech się nie sprzeciwia.

Witajcie kochane staraczki!
Przepraszam Was, że tak długo się nie odzywałam, już Was niestety nie nadrobię..
Mam nadzieję, że ktoś tu mnie jeszcze pamięta :D
Nie odzywałam się, bo mam zepsuty telefon, a później na dodatek przestał działać nam internet w domu. Dzisiaj dopiero panowie przyszli i "naprawili".
U mnie wszystko gra :) Tylko glukozę mam 95, więc ginekolog podejrzewa u mnie cukrzyce..
Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i mam dużego CHŁOPCZYKA (5,5 cm) :) (jak na razie) :).
Na początku wizyty zapytał mnie czy to nie bliźniaki, bo mam bardzo wysoką betę. 258 tys., ale nic nie mówił, żeby to było złe, więc sama nie wiem skąd ta beta..
Ryzyko zespołu Downa wyliczył mi na 1:17 tys., więc bardzo niskie. Postaram się wstawić jakieś zdjęcie.
Mdłości myślę, że powoli mijają :)
A jak u pozostałych ciężarnych? :) @NeSSi @Bulbasek @Spark ??
Kto ujrzał w tym miesiącu dwie kreseczki?
Pozdrawiam i wysyłam ciążowe fluidki! :*
Super ze wszystko ok ;) niech synio zdrowo rośnie:)
Lanvin te kwoty to jakaś masakra. Wydaje mi się że to co wy planujecie jest ok i panie powinny być zadowolone :)

U nas chyba już po owu. A ja od kilku dni czuje się mega wzdeta. Brzuch jak mam balon. Kręgosłup boli. Już dawno tak nie miałam ale to pierwszy cykl bez tabsow może dlatego to tak odczuwam. Tak czy siak staranka były 5akze teraz oczekiwanie. Ehhh jak ja wytrzymam te dwa tygodnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie tez tak mysle, po za tym mlody tak samo ją lubi jak pozostale panie :) no i nie wiem nawet jakbym miala mu wytlumaczyc ze tamtej pani to sie nie daje?! Jak wszystkim to wszystkim a ja i tak podziwiam ze one ogarniaja te dzieciaki :)
Nasz synek to wogóle wszystkim Panią nosi upominki na dzień kobiet. Pierwsze co to leci do kucharska bo mu takie dobre jedzenie robią
@oczekiwanie jak zostaniesz alkoholikiem to mogę ci towarzyszyć w piciu likieru i wina
emoji23.png

@martini6 jak testy owu negatywne to może nie bierz już. Chociaż kiedyś @gabrika wrzucala link do forum na ten temat i kilka dziewczyn tam pisało, że zaszło biorąc 1 tabletkę do 8-9 dpo. Ponoć nie szkodzi a może pomóc
emoji6.png

emoji304.png
emoji292.png
emoji560.png
emoji128.png
emoji240.png
emoji64.png

cbpr2ehex2xkwku1.png
To co dzisiaj pijemy???
Prawdę mówiąc to jakoś ostatnio nic nie czułam, w ogóle już któryś cykl, ani śluzu jakiegoś płodnego jak to kiedyś bywało ani libido.... Może to dlatego że mam od miesiąca złamana rękę i to trochę mnie dobilo, a może coś ze mną nie tak... Ostatni cykl był ładny 28 dni, dzisiaj 31 i @ niet.
Jak sobie zlamalas rękę??? W którym miejscu??
Zrobiłam test i nie wiem co o tym myśleć. Albo jest juz po owu albo jeszcze sporo przed.

1493328565-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Ja obstawiam, że jest przed owu.
@StorAnia mi to wygląda na złoty strzał. A z leczeniem to musiała byś napisać jakie leki dostaliście. Czasami są takie, że nie wolno w ciąży, ale skoro lekarka wie, że się staracie to powinna przepisać takie, które nie szkodzą.
Moja psica też uwielbia brud i smród
A z tym telefonem może naciskasz nieświadomie hehe. Żeby twój się nie obraził

Bosze, dziewczyny muszę Wam coś opowiedzieć...
Jak miałam 17 lat, poznałam miłość mojego życia. Niestety to niespełniona miłość...
On jest/był 12 lat starszy. Jak to nastolatka szukałam swojego miejsca na ziemi i znalazłam Kościół Ewangelicki i tam JEGO ;)
Przyjaźniliśmy się, on bardzo mi pomagał w nauce, ale niestety nie chciał spróbować wejść w coś poważnego. Był za mną, to .wiem, ale nie chcę rozmyślać dlaczego... Po 2 latach i szczerej rozmowie ochłodziliśmy nasze stosunki. Ja wyszłam za mąż, odeszłam od kościoła. Mieliśmy ze sobą jakiś kontakt, typu życzenia na święta, wspólni znajomi... Po rozwodzie wróciłam do kościoła. On tam nadal był, nadal samotny. Także cały czas, z przerwami, mamy ze sobą kontakt. Co prawda do kościoła już nie należę, ale kontakt z ludźmi jest. To tak w skrócie.
Teraz przejdźmy do sedna sprawy. Jakiś miesiąc temu, dostałam od Niego smsa około 9 rano, czy dzwoniłam do niego. Po sprawdzeniu telefonu okazało się, że jakimś cudem o 4:57 mój kochany telefon zadzwonił dokładnie pod jego numer. :D Obróciliśmy wszystko w fajny żart, wymieniliśmy kilka miłych smsów i tyle ;)
Wczoraj późnym wieczorem, farbowałam włosy i układałam sobie leki na wyjazd. W międzyczasie przyniosłam na stół telefon. Poszłam grzebać w komodzie w poszukiwaniu leków i nagle usłyszałam dźwięk sygnału telefonicznego. Pierwsza myśl "ten ch..j z góry, znowu dzwoni na głośniku"... za chwilę "halo, halo" i "Aniu halo, Aniuu..." i zdębiałam... Zanim doleciałam do telefonu, rozłączył się. Znowu mój kochany telefon zadzwonił do Niego!!! :D Czujecie to. Musiałam się tłumaczyć jak głupia. Dobrze, że jest starym kawalerem, to chociaż żadne babsko mi ryja nie obije ;) ;) ;) :D
To chyba jakiś znak. Ale skoro jesteś szczęśliwa w obecnym związku to olej to. Zostań na etapie przyjaźni

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania myślę że owu jeszcze nie było u ciebie,może być jeżeli 4dni są takie jednakowe temp,a swoją drogą pewno myślisz o byłym,czasem można powspominać:)kto był w twoim sercu

Do góry