reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A jakich używasz ? Bo jest ogromna różnica w ich jakości.

A właśnie pamietam ... ogromnie trzymam kciuki, zeby było wszystko dobrze. Zawsze zdrowie dziecka jest najważniejsze ... kiedy masz następna wizytę ?

Oj ta depresja po l-czterowa czy pourlopowa jest najgorsza ... teraz trzeba przynajmniej tydzień dochodzić do siebie w pracy [emoji39]
A masz kochana jakieś przeczucia co do mojej fasolinki ... ? [emoji12]

@Millo lepiej już się czujesz ? Kiedy wizyta ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz wizyty mam częściej ze względu na kontrole tego łożyska, wiec za dwa tygodnie. Liczę, że już się pokaże. Mąż jest przekonany, że dziewczynka. Ja miałam na początku takie przekonanie a ostatnio w myślach powiedziałam do brzuszka mój synku [emoji23] i było równie miło.

@nimitii to wywróż @Emsi i mnie jaka płeć [emoji5]skoro masz sprawdzony sposób [emoji6]

reklama
witam się z kawusią
dziś 27/28 troche temp spadła ale chyba jest ok

upload_2017-4-4_8-49-33.png

Załączniki

• upload_2017-4-4_8-49-33.png
    upload_2017-4-4_8-49-33.png
    93,7 KB · Wyświetleń: 284
Aktywność na forum nie zawsze idzie w parze z chęcią, czy ktoś czyta, pisze itp. Czasem duża liczba obowiązków połączona z ilością nowych postów powoduje, ze mino najszczerszych chęci nie każdy daje radę być na bieżąco ... musimy być wyrozumiałe. Nie wszystko jest czarne czy białe ... są tez odcienie szarości [emoji6]

Ja myślę, że marc chodziło o osoby, które jak tylko zaszły w ciążę przestały się odzywać wcale, chociaż twierdzily, że będzie inaczej :) też uważam, że to trochę przykre, bo jesteśmy tutaj w większości miesiącami, niektóre latami. Wspieramy się i nagle przestajesz istnieć. Ja rozumiem, że można nie mieć czasu, że wątek ciążowy może być ważniejszy - to zrozumiałe :) ale odezwać się dwa razy w tygodniu to chyba nie problem :)

Jeszcze nie działaj z mężem jeszcze,nie ma jeszcze skoku
Jak dla mnie to mógl to być skok, pytanie jak dzisiaj temperatura skoczyła. Owu jest PRZED skokiem, a nie po skoku.

A może od jutra wieczór zacznę brać?
Chociaż wątpię w to że będę miała owulację :(
Ja bym poczekała, po co blokować??

Dziewczyny czy u mnie była owu??
Zobacz załącznik 801321
Wydaje mi się, że jeszcze nie. Ja też miałam taki skok, 3 dni z rzędu, a owu jednak nie było.

@Lanvin proszę o zmianę terminu kolejnej @ na 3.05 25cs
No nie....

Ja jestem, kibicuje i trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Króciutko byłam ale nie zamierzam Was zastawiać. Uwielbiam tu z Wami być [emoji5]

[emoji8]

Szczyt owu 17dc działaj dziś jeszcze
Oczekiwanie nie miała owu....

Mi tez smutnawo ale rozumiem dziewczyny. Doba niezmiennie ma 24h a w ciazy czesto jeszcze mniej sil jest (ja spalam na stojaco), dodatkowy ciazowy watek do ogarniecia i to zapewne duzo atrakcyjniejszy dla ciezarowki od tego staraczkowego ;)

K dokupil polki do szafy! Brakuje mi juz tylko 2 i bedzie gotowe wnetrze [emoji7] musze powiedziec, ze kocham system PAX z Ikei! [emoji173]cala szafa dostosowana do tego jakie i ile ubran mamy, do naszych wzrostow (po stronie K, polki sa wyzej niz u mnie. I musze powiedziec, ze poprzednia szafa miala identyczne rozmiary a w PAX miesci mi sie duzo wiecej rzeczy!
Dzieki temu moge zrezygnowac z 1 szafy w pokoju gospodarczym i w jej miejsce pojawi die moje wymarzone biurko do pracy [emoji173]

Aaaa no i rozmawialam z lekarze w kwestii tych moich nieszczesnych strydow i mam zmniejszyc dawke do minimalnej i w czekac na termin malpy. Jak przyjdzie to znow moge wrocic na normalna dawke a jak nie przyjdzie ;) to mam przestac je brac.

My zamówiliśmy dwie szafy od stolarza, a do pokoju małego bierzemy Paxa, takiego jak niżej.

1491288093-aaaaaa.jpeg

A co do sterydów, to dobrze, że nie zaszkodzą :) a nuż się uda? Ale Wy chyba mieliście 5 dni przerwy przed owu??

Ze wszystkim kochana się zgodzę, z brakiem czasu, brakiem sił a nawet z tym, ze system szaf PAX jest super ale ... nie zgodzę się, ze wątek ciężarówkowy jest atrakcyjniejszy od tego naszego wątku [emoji39]
Znajomosci tu zawarte (choć tylko wirtualne) nie tak łatwo tak po prostu zamienić ...
I właśnie dlatego wydaje mi się, ze nam staraczkowym mamuśkom ciężko się odnaleźć na wątkach ciążowych ... bo po prostu tu nam lepiej [emoji12]

Mów tak więcej [emoji7][emoji3]

Ja na pazdziernikowych już wcale :/ rzadko pisałam, potem 2 dni przerwy i teraz się wkręcić nie umiem żeby napisać i poczytać:/
To tak jak czasem dziewczyny piszą, że ciężko im się wkręcić tu, bo mamy już taką zwartą ekipę. Dzień bez Was dniem straconym [emoji173]

Ja nie zagladalam zbytnio jak zaszłam bo się strasznie źle czułam. Cały czas pracowalam i byłam na urlopie w Polsce gdzie zbytnio nie było dostępu do netu a uwierzcie że po 2tyg nadrobienie jest niemożliwe przy powrocie do pracy. Chciałam się pochwalić usg z 12 tyg i już się czułam lepiej a tu wyszło jak wyszło. Teraz też podgladam bardziej niż się udzielam. Pomarudze pomadrze się i tyle że mnie pożytku [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Teraz to dużo się udzielasz, lubię to [emoji3] dobrze, że do Ciebie na fb napisałam [emoji3] szkoda, że w takim momencie, nie wiedziałam....Ale przynajmniej do nas wróciłaś [emoji8]

Nadal nie wiem. [emoji5]
I w tej sytuacji jakoś straciło na znaczeniu, teraz modlę się by udało się donosić i wszystko się ułożyło dobrze...

Trzymam kciuki, będzie dobrze z lozyskiem i dzidziusiem [emoji8]

Hehe Balbina to już moja druga ksywka :D ja ostatnio taka uśmiechnięta i mowie: Spark będzie miała synka a mój się śmieje czy inne dziewczyny też mówią do swoich facetów naszymi nickami. Hehe ale właśnie Ty i nimitii tak mu w pamięć zapadlyscie :D
Ej, ale tak jest [emoji3] niby wiem jak macie na imię, ale nawet na fb piszemy do siebie po nickach [emoji3]

@M2b @Emsi* paski mam niebieskie, kupiłam w aptece pakowane po 30 sztuk.
Zobacz załącznik 801360
@Docia1975 @Spark jak myślicie, od wieczora zacząć brać duphaston? Chyba i tak po ptokach :(
Zobacz załącznik 801361
Pięknie rośnie, owu mogła być w niedzielę :)

No powiem Ci, że masakra jakaś z tymi testami :( jajniki wczoraj i przedwczoraj bolały jak diabli. Przy [emoji173] myślałam, że w środku mi się wgniotą pod żebra ;) a sprzęt przeciętny, więc zagrożenia nie było :D śluzu meeega dużo, a testy owulacyjne negatyw :(
Słabe masz te testy....kup Facelle, albo domowe laboratorium :) skoro testy nic nie pokazują, a temperatura już tak...:)

Mogą być kiepskie paski. Moje wskazywały jedną kreskę w cyklu monitorowanym, gdzie owu była. Wg mnie najlepsze są te testy z Rossmann.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram :)

Dostałam @ :-D krwista :p
Krwawka leci w kulki...

Zmykam do pracy, chociaż strasznego mam lenia [emoji853] u mnie pochmurno, więc tym bardziej wszystkiego się odechciewa. Pozdrawiam wszystkie staraczki i ciężarówki [emoji2] Miłego dnia wszystkim [emoji8]

U mnie tak samo :( najchętniej zawinelabym się z pracy i poszłabym na fitness [emoji12]

Oto i one - od razu mówię ja kocham testy :-p
Na górze są z rossmanna (strumieniowe) robione razem z jednych próbek z tymi z allegro (niebieskie cienkie), na samym dole grubsze niebieskie to z domowego labolatorium. No a dzisiejszy test dla fanu żeby zgłupieć na kilka dni ;-)
Robisz testy o 3 w nocy? Nieźle [emoji3] to pokazuje jak ciulowe są te paskowe z Allegro :)

Dalej nic? A który to dzień cyklu? Kochana jak przyjdzie @ ( czego Ci nie życzę ) to od następnego cyklu mierz temperaturę !! [emoji6]

ja miałam takie ambitne plany sprzątania[emoji849] a nadal siedzę na tyłku i pije inkę [emoji23] dajcie mi kopa żebym się w końcu ruszyła [emoji53][emoji23]

Etam kop, odpoczywaj póki możesz [emoji3] z drugiej strony ja jak jestem w domu i odwożę małego, to z rozpędu od razu jadę na zakupy, potem sprzątam chatę i mam spokój :)

witam się z kawusią
dziś 27/28 troche temp spadła ale chyba jest ok

Zobacz załącznik 801375
Jest dobrze :) jak długo trwa u Ciebie faza lutealna??

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ja myślę, że marc chodziło o osoby, które jak tylko zaszły w ciążę przestały się odzywać wcale, chociaż twierdzily, że będzie inaczej :) też uważam, że to trochę przykre, bo jesteśmy tutaj w większości miesiącami, niektóre latami. Wspieramy się i nagle przestajesz istnieć. Ja rozumiem, że można nie mieć czasu, że wątek ciążowy może być ważniejszy - to zrozumiałe :) ale odezwać się dwa razy w tygodniu to chyba nie problem :)

Jak dla mnie to mógl to być skok, pytanie jak dzisiaj temperatura skoczyła. Owu jest PRZED skokiem, a nie po skoku.

Wydaje mi się, że jeszcze nie. Ja też miałam taki skok, 3 dni z rzędu, a owu jednak nie było.

No nie....

[emoji8]

My zamówiliśmy dwie szafy od stolarza, a do pokoju małego bierzemy Paxa, takiego jak niżej.

1491288093-aaaaaa.jpeg

A co do sterydów, to dobrze, że nie zaszkodzą :) a nuż się uda? Ale Wy chyba mieliście 5 dni przerwy przed owu??

To tak jak czasem dziewczyny piszą, że ciężko im się wkręcić tu, bo mamy już taką zwartą ekipę. Dzień bez Was dniem straconym [emoji173]

Teraz to dużo się udzielasz, lubię to [emoji3] dobrze, że do Ciebie na fb napisałam [emoji3] szkoda, że w takim momencie, nie wiedziałam....Ale przynajmniej do nas wróciłaś [emoji8]

Ej, ale tak jest [emoji3] niby wiem jak macie na imię, ale nawet na fb piszemy do siebie po nickach [emoji3]

Słabe masz te testy....kup Facelle, albo domowe laboratorium :) skoro testy nic nie pokazują, a temperatura już tak...:)

Krwawka leci w kulki...

U mnie tak samo :( najchętniej zawinelabym się z pracy i poszłabym na fitness [emoji12]

Robisz testy o 3 w nocy? Nieźle [emoji3] to pokazuje jak ciulowe są te paskowe z Allegro :)

Etam kop, odpoczywaj póki możesz [emoji3] z drugiej strony ja jak jestem w domu i odwożę małego, to z rozpędu od razu jadę na zakupy, potem sprzątam chatę i mam spokój :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
ostatnio trwała 11 dni a tak ogólnie to raczej 11-12 dni
jeny mam nadzieje że nie spadnie :)

No nie....

[emoji8]

1491288093-aaaaaa.jpeg

Krwawka leci w kulki...

qdkkj44j6bi2vbec.png
Super szafa ta niebieska. Ja tak jak @Paraplu uwielbiam PAXy strasznie pojemna jest ta szafa i możesz ją ustawić jak tobie się podoba. Co prawda najtańsza nie jest. My kupiliśmy taka 150x330x60 używana w bardzo dobrym stanie za £100 i jestem zadowolona [emoji4]
Robię sobie testu owu tak żeby wyczuc kiedy mniej więcej można się spodziewać krwawej Mary i już zaczynają powoli ciemniec kreski więc pewnie coś koło 2 tyg powinna być. Chyba że będzie czerwona niespodzianka [emoji5]
Lawina a jak Twoje wykresy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry