reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Siwa, wszystko bedzie dobrze, teraz te pierwsze pare dni bedzie nerwowych zanim do Ciebie to dotrze[emoji8] tez latałam do kibelka bo mi sie zdawało ze @ jednak idzie, teraz latam dla odmiany sprawdzać czy moje plamienie jest pod kontrola i w granicach normy[emoji849] aby ten I trymestr dociągnąć to potem powinno być juz lepiej, mniej stresujaco[emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
trzymam kciuki, ale ja już postanowiłam - jak się nie uda do lipca to odpuszczam... całe życie, plany zawodowe, wszystko zawieszone ze względu na starania... od 2 lat. to już za długo... muszę wrócić do normalnego życia bo to się za bardzo odbija ma mojej rodzinie. niestety teraz są takie czasy, że nieplanowana ciąża może pogmatwać wszystko, z kolei kiedy zaplanujesz, chcesz i wszystko czeka to... wychodzi lipa. Jak zacznę biznes to ani zwolnienia ani macierzyńskiego, bo będzie mnie obowiązywał zmniejszony zus i z tego chorobowe wynosi około 100 zł miesięcznie a macierzyński bodajże 17 zł po odliczeniu zdrowotnego... a u mnie każda ciąża przebiega z powikłaniami, dlatego trzymałam się do tej pory etatu... bardzo bylejakiego dodam... mając nadzieję, że zajdę, pójdę na l4, potem na macierzyński, a potem otworzę firmę... ale jak to bywa... plany tylko rozbawiły Pana Boga...
dlatego jeśli do lipca nic z tego nie wyjdzie to zwalniam się, otwieram firmę i odpuszczam starania.
Już 2 lata temu wydawało mi się, że przecież za miesiąc - dwa... potem może w następnym miesiącu... a teraz... cóż, tracę nadzieję, a to clo to właściwie pro forma wzięłam na zasadzie - żebym sama do siebie żalu nie miała, że nie zrobiłam wszystkiego...
W takim razie kciuki bardzo zacisniete ;)

Powiem wam ze ja dzis pierwszy raz odkąd sie dowiedziałam o ciazy, poddałam sie i nie poszłam do pracy[emoji17] w nocy nie mogłam spac, tak mi było niedobrze, a od rana siedziałam na kibelku z rozwolnieniem a na kolanach mialam miskę i leciało z dwóch stron, horror[emoji52] nie wiem czy to ciąża czy złapałam jakieś gowno ale leżę w lozku i czuje sie jakby mnie ktoś na druga stronę przewrócił.
Bóle brzucha i wymioty w ogole wzbudzają we mnie atak paniki bo rok temu wylądowałam karetka na sygnale na stole operacyjnym w woreczkiem żółciowym z kamlotami dosłownie tuż przed erupcja, mialam zapalenie wątroby i ogolnie syf w brzuchu, a ataki które sygnalizowały problem były autentycznie gorsze od porodu[emoji849] leciałam do szpitala podłączona pod morfina. Dlatego jak mnie dzis skręciło to o ciazy całkiem zapomniałam i tylko mialam przed oczami tamte obrazy[emoji17]

No i zrobiłam test, oczywiście biel... Tak myślałam, ale nadzieja niewielka była, szkoda :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Powiem wam ze ja dzis pierwszy raz odkąd sie dowiedziałam o ciazy, poddałam sie i nie poszłam do pracy
emoji17.png
w nocy nie mogłam spac, tak mi było niedobrze, a od rana siedziałam na kibelku z rozwolnieniem a na kolanach mialam miskę i leciało z dwóch stron, horror
emoji52.png
nie wiem czy to ciąża czy złapałam jakieś gowno ale leżę w lozku i czuje sie jakby mnie ktoś na druga stronę przewrócił.
Bóle brzucha i wymioty w ogole wzbudzają we mnie atak paniki bo rok temu wylądowałam karetka na sygnale na stole operacyjnym w woreczkiem żółciowym z kamlotami dosłownie tuż przed erupcja, mialam zapalenie wątroby i ogolnie syf w brzuchu, a ataki które sygnalizowały problem były autentycznie gorsze od porodu
emoji849.png
leciałam do szpitala podłączona pod morfina. Dlatego jak mnie dzis skręciło to o ciazy całkiem zapomniałam i tylko mialam przed oczami tamte obrazy
emoji17.png

Zdrówka ☺
Ogólnie to wy tu pitu pitu i znowu milion postów do nadrobienia :-) :)
@Lanvin co z tym testem? Bo juz mnie kciuki bola od ich zaciskania :)

reklama
Poczułam się wywołana do tablicy:biggrin2: jestem panna i oczywiście jestem najlepsza, lubię narzucić swoją wolę i w domu i w pracy. Taka porządnicka trochę. Wszystkiego się podejmę a potem olaboga bo rady nie daję !!! a poza tym git babka jestem:p

mój mąż koziorożec - do rany go przyłożyć... cud i miód. Też się ciągle zastanawiam jak on ze mną wytrzymuje:happy::happy:

pisałyście o teście owu. Robiłyśmy tu swego czasu eksperyment, na pewno z quenn_b i jeszcze z paroma dziewczynami. Mnie dwa dni przed @ wyszły dwie kreski a potem normalna miesiączka przyszła. Ja im nie ufam po prostu.

dziś 17 dc, śluzu mega dużo,owu była w 15dc więc stąd pewnie. Bulbasek u ciebie też 17dc ile dni po owu jesteś ?

czekam na testujące, bo mi mało II kreseczkowych. Dawać mi tu więcej !!!

Do góry