reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek beta hCG

To niestety nie wygląda dobrze. Na pewno wszystko dobrze zrozumiałaś?
Duża szansa, że jest to poronienie zatrzymane, bo pęcherzyk widać od bety ok 1000.
Bardziej niepokojący jest spadek bety, a potem jest wzrost - tu należałoby wykluczyć cp. A na pewno nie zabrakło tam Ci jednego 0 i ta beta wynosi 1500 a nie 150?

reklama
To niestety nie wygląda dobrze. Na pewno wszystko dobrze zrozumiałaś?
Duża szansa, że jest to poronienie zatrzymane, bo pęcherzyk widać od bety ok 1000.
Bardziej niepokojący jest spadek bety, a potem jest wzrost - tu należałoby wykluczyć cp. A na pewno nie zabrakło tam Ci jednego 0 i ta beta wynosi 1500 a nie 150?
Tak 150 stad spadek i lekarz powiedział że niby mam sobie nie robić nadzieji. Z drugiej strony robił mi usg przez brzuch. Poszłam do drugiej lekarz bo miałam wrażenie że może się mylić albo że bliźnięta. Ponieważ przed zajściem dostawałam clomid na jajeczkowanie. Jutro i tak się wyjaśni bo dostanę wyniki bety. Jak będzie tendencja spadkowa to nie będzie dyskusji.

Napisalam datami w odpowiedzi na pytanie. Jestem w niemczech tu lekarz tak czesto bety nie tobi bo musiałam się o ta druga betę ptosic powaznie. To jest moja druga ciaza. Pierwsza 2 lata temu utracona w 6 tygodniu.
Za tydzień kończę 40 lat. Boję się bo myślę, że lekarz może mieć rację albo może się mylic. Krwawić nie krwawię.
Jak napisałaś konkretne daty kiedy co miało miejsce, to stało się to dla mnie bardziej czytelne. Myślę jednak, że bez względu na to, co zobaczył drugi lekarz, sam fakt spadającej bety nie powinien mieć miejsca w prawidłowo rozwijającej się ciąży.
Mimo wszystko trzymam za Ciebie kciuki ✊

19 maja miałam mieć okres, zrobiłam test wyszedł bardzo blady
22 maja zrobiła test elektroniczny wyszło 1-2 tygodnie od zaplodnienia
23 maja zrobiłam test paskowy już wyraźny.
24 maja wizyta u ginekologa nic nie widać 58 beta hcg
29 maja beta hcg 300
5 czerwca beta hcg 150, lekarz mówi, że mam sobie nie robić nadzieji, jako puste 1 cm
Dziś 6 czerwca poszłam do innego lekarza czekam do jutra na betę, zrobiła usg pęcherzyk 1.3 cm widać 2-3 mm ciałko żółte niby. No ja się nie znam, tyle, że już się na beczałam jak głupia.
Jedyne wytłumaczenie tego,że widać pęcherzyk (ale raczej wątpię, że zarodek) to takie, że od tego 29 maja beta urosła na tyle aby móc coś zabaczyć na usg. Ale teraz już spada, więc moim zdaniem nie ma co się tutaj łudzić. A z jakiego powodu bierzesz progesteron? Poza tym od 24 do 29 maja to jest aż 5 dni a przyrost znikomy.

Sam pęcherzyk ciążowy widać od bety 1000.
Zarodek z sercem to min 10 tys.
Serce zarodka zaczyna bić kiedy ma on 2-3mm.

Jednym słowem nie ma możliwości żebyś miała przy becie 150 to co jest przy becie 10 tysięcy.

Sam pęcherzyk ciążowy widać od bety 1000.
Zarodek z sercem to min 10 tys.
Serce zarodka zaczyna bić kiedy ma on 2-3mm.

Jednym słowem nie ma możliwości żebyś miała przy becie 150 to co jest przy becie 10 tysięcy.
Ok rozumiem no tak mi powiedzieli lekarze. Jaka ta beta jutro będzie dowiem się jutro. USG mam tylko nie umiem tu załadować żebyście zobaczyły z dziś rano. Bo tu jakieś url mam podać a ja mam normalne zdjęcie z telefonu zrobione. Wiadomo, chciałabym żeby było dobrze, ale też się nastawiam, że nie będzie dobrze. Pytam, bo się boję i nawet nie mam kogo zapytać.

reklama
To moim zdaniem juz ta beta 58 byla spadkiem, a potem uroslo i spada.
Czemu ta pierwsza 58 była spadkiem? To był teoretycznie 5 dzień po terminie planowanej miesiączki? To za niska? Wszędzie są takie rozbieżności że można naprawdę na głowę dostać.

Do góry