reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

brak zarodka. Czy jest na niego szansa?

reklama
U mnie było podobnie. Dopiero na 3 wizycie było widać zarodek. Moje cykle był z reguły regularne, a mam ciążę o tydzień młodsza niż wychodzi to z miesiączki. Moja beta też nie rosła jakoś super, lekarz kazał mi się nastawić na najgorsze. Teraz zaczął mi się 16 tc :)
W którym t+d widać było zarodek ?

Czy lekarz wykluczył ci ciążę pozamaciczną? Skonsultuj proszę się jeszcze z innym ginekologiem. Przy takiej becie powinno być coś więcej widać. Możliwe, że jestem przewrażliwiona ale nie dawno przeszłam ciążę pozamaciczną i u mnie też był widoczny pęcherzyk i lekarz myślał że to puste jajo a okazał się pseudopecherzyk. W szpitalu okazało się że zarodek umiejscowił się w jajowodzie. Przy becie niecałe 4 tys był już z sercem, to był początek 7tc. Podjedź proszę do innego ginekologa na USG lub najlepiej na izbę przyjęć zwłaszcza, że masz plamienie. Może tam ci wszystko rozjaśnią i dokładniej sprawdzą.

Nie mam i nie miałam plamienia
U mnie teraz powinno być 7+5
A lekarz mówi że jajko jest wielkości na 5/6 tc
Nie ma echa zarodka ostatnia miesiączka była 21.12
Jest za to duży pęcherzyk żółtkowy
U mnie beta ok 5 to była 13,500 potem już nie badałam
Ciąża stwierdzona w macicy

reklama
Hej, chciałam podzielić się moim doświadczeniem sprzed dwóch lat.
Według miesiączki wychodziło, że powinnam być jakoś w 9 tygodniu ciąży. Poszłam do ginekologa i pokazało się puste jajo, które miało 2,5 cm długości, czyli rozmiarowo na około 7 tydzień.
Lekarz powiedział, że poczekamy dwa tygodnie dla pewności.
Po dwóch tygodniach na USG pokazał się zarodek, który rozmiarem wychodził na 8 tydzień. Lekarz nie wiedział, jak to się stało 😅
Pisze, bo w sumie teraz jestem w takiej samej sytuacji. To znaczy, według miesiączki poszłam do lekarza w 9 tygodniu ciąży, a tam znowu puste jajo rozmiarowo na 7 tydzień. Jeszcze nie wiem, jak to się skończy tym razem, ale na pewno będę też czekać. Wizytę mam za tydzień w piątek.

reklama
Do góry