reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Puste jajo płodowe wysoka beta

reklama
Przy takiej becie to powinien byc zarodek i to z sercem. Nie nastawiaj sie na pozytywne zakonczenie zwłaszcza, że wymiary juz są na granicy. A lekarz nie wspominał nic o zaśniadzie?

26.06 pęcherzyk ciążowy 12mm u mojego lekarza
27.06 pęcherzyk 10mm (konsultacja ginekologiczna podczas pobytu w szpitalu)
5.07 pęcherzyk 22mm u mojego lekarza
Może on coś mi zle mierzy?

Przy takiej becie to powinien byc zarodek i to z sercem. Nie nastawiaj sie na pozytywne zakonczenie zwłaszcza, że wymiary juz są na granicy. A lekarz nie wspominał nic o zaśniadzie?
Nic. Kazał przyjść za tydzień i zrobić dwa razy bete. Jestem załamana, nie mogę przestać płakać.
Lekarz niby dobry, polecany. Klinika najlepsza w mieście.
Dziwi mnie jedno.
26.06 pęcherzyk mierzył 12mm u mojego lekarza
27.06 trafiłam do szpitala z powodów innych niż ciąża i skonsultowano mnie ginekologicznie pęcherzyk mierzył wówczas 10mm
05.07 u mojego lekarza pęcherzyk miał 22mm
Beta ponad 106tys robiona 06.07

Nic. Kazał przyjść za tydzień i zrobić dwa razy bete. Jestem załamana, nie mogę przestać płakać.
Dziwi mnie jedno.
27.06 trafiłam do szpitala z powodów innych niż ciąża i skonsultowano mnie ginekologicznie pęcherzyk mierzył wówczas 10mm
Te 2 mm to zapewne błąd pomiaru, bo kwestia, że tyci tyci inaczej lekarz zaznaczy początek i koniec mierzenia, bto wyjdzie inny wynik.

Dziwi mnie jedno.
Żaden lekarz nie stwierdzi na 100% pustego jaja na 1 wizycie, na kolejnej wizycie powinnaś mieć już pewną diagnozę. A druga beta jak? Rośnie? Spada?

Tez miałam tak wysoką betę która mi w dodatku rosła prawidłowo, brzuch się zaokrąglał, bliscy zaczęli się domyślać po brzuchu, że jestem w ciąży...a dopiero po pewnym czasie beta zaczęła spadać średnio o 50%, brzuch malał. U mnie było poronienie zatrzymane, bo finalnie nie doszło do krwawienia. Musiałam iść do szpitala na wywołanie lekami, po paru dniach i tak skończyło się zabiegiem(w rzekomym 12tc).

Podobno najlepsza klinika w mieście, wiec sprzęt chyba dobry. Nie wiem jakiej wielkości, nie powiedział mi, może umiesz wyczytać ze zdjęcia?Zobacz załącznik 1544258
Bardzo mi przykro 🙁 niestety tak jak dziewczyny piszą … nie wyglada to optymistycznie 🥹
U mnie przy pęcherzyku wielkość 17 mm już Pani dr stwierdziła ze No nie będzie ściemniać ale nie wyglada to tak jak powinno wyglądać … twój jest jeszcze wiekszy i zupełnie puściutko ☹️No nie napawa to optymizmem …
U mnie Beta rosła prawidłowo , po kolejnym usg (5 dni później ) miałam już potwierdzone puste jajo i niestety bez łyżeczkowania się nie obeszło 😢
Trzymaj się …

reklama
Niestety nie ma się co łudzić :( Przy takiej becie powinno być już serduszko.
Mój przypadek: 6t6d beta 10505, 7t1d beta 10947
U mnie był maleńki zarodek, ale nie wyglądało to tak jak powinno. Serduszko się nie pojawiło ;(
8t3d - zabieg. Beta spadała, ale krwawienia nie było.
Trzymaj się!

Do góry