reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka beta niski progesteron ..

Dzięki za odp 🙂Tak, wiem że duphaston nie wychodzi... Tylko martwi mnie że mój naturalny spada zamiast rosnąć... Kiedyś pilnowalam każdego cyklu i dnia a w tym dopiero zaczailam jak beta była już powyżej 8 tys, wtedy prog był 18... Pisalam do dr i umówiłam się, ale przez ten spadek prog mam przyjechać wcześniej. Już 3 razy straciłam ciążę. Mam jednego zdrowego synka i w ciąży z nim prog rósł normalnie tylko od początku byłam obstawiona luteina duphastonem, więc też nie wiem jaki byłby ten naturalny, może też by spadał. a tutaj te dwa pomiary 18, 13, były bez żadnych wspomagaczy czy to wychodzących we krwi czy nie... Jedni mówią że luteina wychodzą inni że nie

reklama
Moim zdaniem troche się nakręcasz. Progesteron nie ma rosnąć tak jak beta. On się wydziela skokowo i jak najbardziej możesz miec raz 18, a potem 13. Jak bierzesz duphaston to nie ma sensu badać. A badaniem bety teraz tylko się nakręcasz dodatkow.

Ja mam syna z ciązy z progiem 10.

Moim zdaniem troche się nakręcasz. Progesteron nie ma rosnąć tak jak beta. On się wydziela skokowo i jak najbardziej możesz miec raz 18, a potem 13. Jak bierzesz duphaston to nie ma sensu badać. A badaniem bety teraz tylko się nakręcasz dodatkow.

Ja mam syna z ciązy z progiem 10.
A to oczywiście że się nakręcam, obiecałam sobie tego nie robić... Twoja odpowiedź podniosła mnie na duchu, mi teraz właśnie spadł do 10. Siedzę z synkiem w domu i tak się zadręczam. Trochę jeszcze go karmię. Niby przeczytałam tysiac artykułów na temat kp w ciąży to i tak martwię się i tym

A to oczywiście że się nakręcam, obiecałam sobie tego nie robić... Twoja odpowiedź podniosła mnie na duchu, mi teraz właśnie spadł do 10. Siedzę z synkiem w domu i tak się zadręczam. Trochę jeszcze go karmię. Niby przeczytałam tysiac artykułów na temat kp w ciąży to i tak martwię się i tym
Nieodmiennie uważam, że na zadręczanie się odpowiednim srodkiem jest konsultacja z psychologiem ;)

Byłam na usg i wyszło puste jajo niestety, mam jeszcze powtórzyć USG dla pewności, ale raczej nic z tego nie będzie. Niestety dokładnej daty miesiączki nie potrafiłam ustalić, bo nie pilnowałam tego cyklu, ale wiem że raczej już późnawo jest na sam pęcherzyk i to 2,2 cm. Dr powiedziała że często jeśli prog leci w dół to zwiastuje to poronienie ale nie zawsze tak jest..

reklama
Bardzo mi przykro, przytulam. :( Faktycznie przy tak wysokiej becie zarodek już dawno powinien być... No raczej nic tu już się nie zadzieje. :(

Chciałam Cię za to pocieszyć odnośnie kp - ja całą ciążę karmiłam synka, dzień przed porodem jeszcze normalnie karmiłam. Teraz karmię dwójkę w tandemie. Żebyś się nie zadręczała, na pewno nie miało to wpływu. Wg badań, które istnieją, kp nie ma wpływu na ciążę.

Do góry