reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek beta hCG

Ok a gdzie można to sprawdzić bo jak sprawdzałam to takie wartości mi pokazało:
3 tydz. ciąży5,8 – 71,2 mlU/ml
4 tydz. ciąży9,5 – 750 mlU/ml
5 tydz. ciąży217 – 7 138 mlU/ml
6 tydz. ciąży158 – 31 795 mlU/ml
7 tydz. ciąży3 697 – 163 563 mlU/ml
8 tydz. ciąży32 065 – 149 571mlU/ml
9 tydz. ciąży63 803 – 151 410 mlU/ml
10 tydz. ciąży46 509 – 186 977
nie patrzy się na takie normy, tylko na przyrosty. A jak Ty mialas już kreskę 4 dni wcześniej, to ta beta powinna bardziej urosnąć.

reklama
nie patrzy się na takie normy, tylko na przyrosty. A jak Ty mialas już kreskę 4 dni wcześniej, to ta beta powinna bardziej urosnąć.
Dołączam zdjęcia testów które mam. Pierwszy test kreskowy robiłam w dniu spodziewanej miesiączki ten najjaśniejszy. Trzy dni później zrobiłam test wyszedł ciemniejszy i dlatego zrobiłam też ten elektroniczny bo bałam się że te paskowe coś źle pokazują. Tydzień później zrobiłam test ale zdjęcia nie mam wyszło 2-3 tygodnie z plus okiem na elektronicznym.

Załączniki

• IMG_1108.jpeg
    IMG_1108.jpeg
    914,5 KB · Wyświetleń: 48
  • 1BDF2535-E8A7-468E-8DC1-388788D45F75.jpeg
    1BDF2535-E8A7-468E-8DC1-388788D45F75.jpeg
    948,8 KB · Wyświetleń: 52
  • 1466806D-0929-4969-B595-B03A99EB39E8.jpeg
    1466806D-0929-4969-B595-B03A99EB39E8.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 50
Dołączam zdjęcia testów które mam. Pierwszy test kreskowy robiłam w dniu spodziewanej miesiączki ten najjaśniejszy. Trzy dni później zrobiłam test wyszedł ciemniejszy i dlatego zrobiłam też ten elektroniczny bo bałam się że te paskowe coś źle pokazują. Tydzień później zrobiłam test ale zdjęcia nie mam wyszło 2-3 tygodnie z plus okiem na elektronicznym.
Dodam jescze e ten ostatni test elektroniczny to było w ostatni poniedziałek. W piątek beta była 300. Wczoraj 150. I dziś to USG co dodałam wyżej. Już mi to obojętne do jutra doczekam, nerwy tylko mam zszargane. Po prostu chciałam wiedzieć czy faktycznie ktoś tak mil ze po spadku bety znów mu wskoczył i dalej poszło dobrze? Bo czytałam że jeśli były bliźniaki to możliwe. Ale to bez różnicy bo skonsultowałam się z innym lekarzem i doczekam do jutra do tej bety. Jak będzie tendencja spadkowa nie mam złudzeń jak wspomniałam. Jak wskoczy poczekam co powie lekarz. Jestem po prostu człowiekiem, który pyta i szuka. Bo widziałam na własne oczy jak lekarze się mylili a inni mieli odmienne zdanie i wychodziły różne rzeczy, acz kolwiek dotyczyło to leczenia raka. Wiecie nie zrozumcie mnie źle, nikomu oprócz partnera nie powiedziałam, dostaje taki cios, że mam się nie łudzić, czytam że sprawdzić trzeba bo brałam tabletki na pobudzenie jajników i ciaza
Mnoga mogła by zawsze się zdarzyć.
Napisałam tu i dokończę wojtek bez względu na rozwój, nie mam dobrego przeczucia, ale dobrze jest poznać więcej zdań innych osób, zwłaszcza jak mają jakieś podobne doświadczenia. Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Nie wiem czy korzystasz z przeglądarki, ale masz dwie opcje:

Zobacz załącznik 1638643

Oczekuje się, że beta 14 dni po owulacji będzie minimum trzycyfrowa.
Ja tylko napiszę, że beta 14 dni po owulacji absolutnie nie musi być trzycyfrowa.
Aby beta się wytwarzała, musi dojść do zagnieżdżenia. A do zagnieżdżenia dochodzi 6-12 dni po zapłodnieniu. Jeśli dojdzie te 12 dni po, to nie ma szans, żeby beta w 14 dniu była trzycyfrowa. Może wynosić 25 i dalej wszystko będzie w porządku pod warunkiem, że dalej będzie prawidłowo przyrastać.

Niestety w tym przypadku nie przyrasta prawidłowo. Wartości są mega niskie, a macicy uwidoczniono pęcherzyk... No rokuje to źle. Moim zdaniem pierwszy lekarz ma rację. Trzymaj się ciepło.

Wartość hcg spada. Dostałam krwawienia. Jestem w Szpitalu aby napewno wszystko było poprawnie i czysto. Nie poddaję się. Dziękuję za odpowiedzi.
Przykro mi, było pewne, że tak będzie. Bardzo wspolczuje. Trzymaj się cieplutko. Powodzenia w kolejnych cyklach...

Do góry