reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Socjalne - urlopy, świadczenia, becikowe, dodatki, żłobek

reklama
mary ale jak ty nie pracujesz to twoje dochody sie nie beda liczyły i nie wazne ile zarabialas teraz sie pozmieniało i nawet zmiane pracy biora pod uwage tak było u nas

wiecie cos na temat nowej ustawy? ile ma wynosic zasilek i jaka kwota nie moze zostac przekroczona zeby mozna bylo sie o niego starac?;-)

od sierpnia bede na wychowawczym i zastanawiam sie czy by nam przyslugiwal ten zasilek jesli dochod na osobe w rodzine wynosi ok 500zl? z tym ze pewnie beda liczyli zysk z zeszlego roku :baffled: a wtedy zarobki nasze byly wieksze :sorry2:

nimfii ja jeszcze nie wiem czekam na pismo bo ma przyjść do domku no ale podobno podnieśli kwotę którą można przekroczyć na osobę więc pewnie więcej osób będzie mogło skorzystać z zasiłku

jezyk napisz jak przysla ci to pismo :-)

ja juz calkiem zglupialam od tych zasilkow :confused2: do tej pory jak o tym czytalam to wydawalo mi sie ze moje zarobki z zeszlego roku tez beda brane pod uwage... ale jesli ni to znaczy ze mozemy z tego skorzystac, bo mąż zarabia 1200zl wiec na osobe wychodzi ok 400zl :tak: - skoro stary prog to bylo ok 504zl to teraz tym bardziej powinno nam to pasowac :-D

tylko jakie do tego dokumenty potrzebne? zaswiadczenie o zarobkach męża i potwierdzenie mojego urlopu wychowawczego? :baffled:

juz costam wiem :-D

Jakie należy spełniać kryteria aby należał się zasiłek wychowawczy i jaka obecnie jest to kwota? Jestem mężatka i urodzę pierwsze dziecko. :: Porada Prawna - serwis edukacyjno-prawniczy

poczytalam w internecie i chyba faktycznie nam bedzie przyslugiwal ten zasilek ;-) zasilek rodzinny 48zl i dodatek do tego zasilku z tytulu opieki nad dzieckiem w okresie urlopu wychowawczego 400zl (przez 24 msc:-))

czyli w sumie dostawalibysmy prawie tyle ile dosteje teraz gdy jestem na urlopie macierzynskim (ok 500zl dostaje bo mialam umowe na 1/2 etatu :zawstydzona/y: choc pracowalam caly etat)

chcialam sie jeszcze was zapytac czy wiecie cos na temat zasilku porodowego z ZUS? Ktory mialby stanowic 20% z przecietnego miesiecznego wynagrodzenia?

Zasiłki z tytułu urodzenia dziecka

W internecie jest napisane ze mozna sie starac o taki jednorazowy zasilek a jak mąż był zapytac o to w ZUS to nam powiedzieli ze tylko beciekowe nam przysluguje :baffled::eek:

reklama
A ja mam pytanie do mam z uk czy ktoras z was ubiegala sie o Sure Start Maternity Grant ?Ja juz nie moge sie o nie starac bo ciagle czakam na rodzinne a bez tego nie moge dostac SSMG zreszt juz minely 3 miesiace :confused2:

Do góry