reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Estabiom mama bralam kilka miesiecy i uspokoilo sie.
No i zlota zasada mi pomogla: jak najmniej wkladek, jak najwiecej wietrzenia. A ze na l4 to wietrzenie czeste. Jak tylko za dlugo nosze majtki i do tego wkladki - jest od razu dyskomfort. Wietrze i pomaga. Serio .. brzmi banalnie ale u mnie dziala
Popieram a w ciąży unikam wkładek za rada poloznej
Ona twierdzi ze lepiej kilka razy dziennie nawet przebrać bieliznę niż chodzić z wkładkami jeżeli ktoś nie lubi się wietrzyć ;)

reklama
A co myślicie o znieczuleniu przy porodzie sn? Bo część osób mi mówi, że nie wyobraża sobie rodzić bez, ale też słyszałam, że może spowolnić akcje porodowa..
Ja wstępnie wpisałam w plan porodu, że chcę, ale się jeszcze waham.

A co myślicie o znieczuleniu przy porodzie sn? Bo część osób mi mówi, że nie wyobraża sobie rodzić bez, ale też słyszałam, że może spowolnić akcje porodowa..
Ja jestem za znieczuleniem, ale zależy jaki ktoś ma próg bólu. Pierwszy poród - znieczulenie zewnątrzoponowe za późno podane, nic nie dało. Ból jak dla mnie nieziemski, mdlalam tam. Drugi poród najpierw dostałam gaz, ale moim zdaniem on nic nie daje, później kroplówkę z czyms przeciwbólowym - ulga niesamowita, ból był ale do zniesienia. No może na sam koniec już taki mocny, bo już nie mogła bardziej podkręcić mi tej kroplówki ale i tak uważam, że nie było tak źle. Teraz też będę chciala to samo.

Dodam jeszcze, że urodziłam pół godziny po podaniu kroplówki, więc chyba nic nie spowolniła 🙂

Popieram a w ciąży unikam wkładek za rada poloznej
Ona twierdzi ze lepiej kilka razy dziennie nawet przebrać bieliznę niż chodzić z wkładkami jeżeli ktoś nie lubi się wietrzyć ;)
Okej wkładki tylko na wyjście.
Dwa porody bez i dałam radę. Oby teraz też się udało.
Podobno bóle krzyżowe najgorsze i wtedy najwięcej osób prosi o znieczulenie.

Okej wkładki tylko na wyjście.

Dwa porody bez i dałam radę. Oby teraz też się udało.
Podobno bóle krzyżowe najgorsze i wtedy najwięcej osób prosi o znieczulenie.
Miałam przy pierwszym porodzie krzyżowe. Rozdzierajacy ból niestety :( Nie czuć skurczów brzucha tylko czuć plecy. Myślę że i teraz będą.. Mogłam brać znieczulenie, ale nie chciałam, mam awersję do igieł i wszelkiej ingerencji w ciało. Dlatego też tak się bałam i boje CC. Oczywiście w sytuacji podbramkowej nie ma sprawy, mogą mnie kłuć i ciąć, resztę wytrzymam :D

reklama
U mnie jest napisane, że znieczulenie zewnątrzoponowe jest standardem. Położna też mi mówiła, że większość kobiet ostatecznie korzysta - nawet jeśli nie miały tego w planie porodu.
Super, u mnie w Poznaniu to jest masakra jakaś. Przez brak anestezjologów możesz je dostać albo i nie wiec poród po prostu mnie przeraża

Do góry