Niestety w każdym poznańskim szpitalu tak jest. Marzył mi się porod prywatny ale niestety takie dziadostwo tutaj i najbliżej Warszawa a że nie wiadomo kiedy zaskoczy to nie mam praktycznie żadnego wyboru.
Tu nawet nie mozna wykupić żadnej sali jednoosobowe itd więc w ogóle mój komfort psychiczny jest zaburz
Ja nie mam położnej umówionej, ale mam już wybrana położną środowiskową pracująca w tym szpitalu, która prowadzi szkole rodzenia do której chodziłam i część z tych pracujących w szpitalu położnych uczy właśnie w tej szkole, więc "znamy się" Poniekąd. Z resztą jak będę jechała do szpitala to mam do niej napisać, że jadę. W tym szpitalu większość położnych jest naprawdę cudowna i pomocna, więc nie mam obaw co do położnej.Faktycznie straszny bajzel jest w tych szpitalach po pandemii. Część podejrzewam z wygody utrzymuje jakieś dziwne restrykcje :/ i żeby jeszcze było w miarę to samo, a tu jak to mówią każdy wuj na swój strój.
Tu nie ma rodzinnych porodów ale są odwiedziny, tu nie wolno na przedporodową a na porodową to już tak, tu nie ma odwiedzin... I tak można mnożyć.
Pytanie do Was - czy macie położną umówiona na porod? Ja się skusiłam i w poniedziałek się zapisałam.
No i skusiłam się na dostawke XD jakby co to na Was haha A tak naprawdę to odwiedziłam masę różnych wątków na forach internetowych i naprawdę rzadko się zdarza, że ktoś nie był z tego rozwiązania zadowolony
Na jaką dostawkę się zdecydowałaś? Ja jeszcze nie wybrałam.