Petrasiya
Fanka BB :)
mam przed sobą swoje wyniki i zakres referencyjny oczywiście z tego roku. Norma 70-99Słuchajcie...
Dziś miałam teleporadę z LUXMED i to była już opinia trzeciego lekarza... Powiedział, że w 11-12 tc norma jest do 99 (tak jak skala na dokumencie badań), więc na razie "nie należy się".
Ale mało przyjemny gość, byle szybko skończyć temat.
Może od tego roku weszły kolejne standardy?Może widząc mój wiek + dobre TSH + wagę (w normie, ale w górnej granicy)... nie ma do tego przesłanek...
W każdym razie nie będę się już kopać... Zrobię na kolejną wizytę glukozę z krwi i wtedy zobaczymy.
Kolejna wizyta 11.02.
Norma dla kobiet w ciąży 70-92
Powiem Ci, że musisz posłuchać własnego sumienia. Ja wiem, że dla własnego spokoju zrobiłabym krzywą choćby odpłatnie i tyle.
Być może dlatego, że jestem po stracie ale wole robić więcej badań niż mniej i o wszystko się upominać niż później mówić „a bo lekarz mi powiedział” bo co Ci później z tego będzie?
I to jeszcze jakiś przyjemniaczek z LuxMed. Przepraszam nie chciałam nikogo urazić z tym luxmedem ale swego czasu jak miałam pakiet to zastanawiałam się co Ci wszyscy lekarze tam robią … nie trafiłam na ani jednego wartego uwagi (ale to może po prostu tak trafiałam)