Petrasiya
Fanka BB :)
mam przed sobą swoje wyniki i zakres referencyjny oczywiście z tego roku. Norma 70-99Słuchajcie...
Dziś miałam teleporadę z LUXMED i to była już opinia trzeciego lekarza... Powiedział, że w 11-12 tc norma jest do 99 (tak jak skala na dokumencie badań), więc na razie "nie należy się".![]()
Ale mało przyjemny gość, byle szybko skończyć temat.
Może od tego roku weszły kolejne standardy?Może widząc mój wiek + dobre TSH + wagę (w normie, ale w górnej granicy)... nie ma do tego przesłanek...![]()
W każdym razie nie będę się już kopać... Zrobię na kolejną wizytę glukozę z krwi i wtedy zobaczymy.
Kolejna wizyta 11.02.
Norma dla kobiet w ciąży 70-92
Powiem Ci, że musisz posłuchać własnego sumienia. Ja wiem, że dla własnego spokoju zrobiłabym krzywą choćby odpłatnie i tyle.
Być może dlatego, że jestem po stracie ale wole robić więcej badań niż mniej i o wszystko się upominać niż później mówić „a bo lekarz mi powiedział” bo co Ci później z tego będzie?
I to jeszcze jakiś przyjemniaczek z LuxMed. Przepraszam nie chciałam nikogo urazić z tym luxmedem ale swego czasu jak miałam pakiet to zastanawiałam się co Ci wszyscy lekarze tam robią … nie trafiłam na ani jednego wartego uwagi (ale to może po prostu tak trafiałam)