reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Witajcie drogie sierpniowe mamusie. Czytam Was od początku ale do tej pory nie udzielałam się. Jestem w 11 tyg ciąży, dziś wg om 10+6. W domu 3latek. Gdy byłam w poprzedniej ciąży też podcztywałam styczniowe mamusie ale ciąża przebiegała książkowo. Wczoraj byłam na USG planowane (nie prenatalne) u swojego lekarza. Wyszła podniesiona przezierność karku 3,5 mm , po za tym nie mówił o innych odstępstwach, kość nosowa wyraźnie widoczna.Po za tym wg USG dziecko większe o tydzień niż z om. A martwi mnie , że dzidziuś nie ruszał się w ogóle na USG, może spał ale serce ładnie biło.Jestem przerażona! 😔 Lekarz uspokoił, żeby na razie się nie martwić i dał skierowanie na USG prenatalne z biochemią krwi na NFZ . Chce zrobic też Nifty albo Sanco , nie wiem który.Szukam chyba pocieszenia , jest środek nocy a ja nie śpię. Przepraszam , że taki długi post...

reklama
Witajcie drogie sierpniowe mamusie. Czytam Was od początku ale do tej pory nie udzielałam się. Jestem w 11 tyg ciąży, dziś wg om 10+6. W domu 3latek. Gdy byłam w poprzedniej ciąży też podcztywałam styczniowe mamusie ale ciąża przebiegała książkowo. Wczoraj byłam na USG planowane (nie prenatalne) u swojego lekarza. Wyszła podniesiona przezierność karku 3,5 mm , po za tym nie mówił o innych odstępstwach, kość nosowa wyraźnie widoczna.Po za tym wg USG dziecko większe o tydzień niż z om. A martwi mnie , że dzidziuś nie ruszał się w ogóle na USG, może spał ale serce ładnie biło.Jestem przerażona! 😔 Lekarz uspokoił, żeby na razie się nie martwić i dał skierowanie na USG prenatalne z biochemią krwi na NFZ . Chce zrobic też Nifty albo Sanco , nie wiem który.Szukam chyba pocieszenia , jest środek nocy a ja nie śpię. Przepraszam , że taki długi post...
Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze ! TRZEBA BYC DOBREJ MYSLI I WIEEZYC !

Nie polecam kisielu, soku pomarańczowego, rosołu, pierogów ruskich. Każda moja próba złe się skończyła ;)
Och, to ja mam odwrotnie, pierogi ruskie teściowej, rosołek - pychotka, natomiast już sam zapach mięsa gna mnie nad muszlę 🤮

Ja swoje nazywam frędzlem xD
Hahaha, mega 😂 na wcześniejszym etapie u nas był tic tac i krewetka, teraz skończyła się inwencja.
I z drugiej beczki pytanie odnośnie sportu ...Co myślicie o jeździe na nartach ...Jadę na ferie z Mlodymi moimi, którzy nie wiedzą nic o ciąży...Wierzą, że będę z nimi jeździć...I mam mentlik w głowie...bo z jednej strony słyszę, że nie powinnam ale mój ginekolog jest mam wrażenie ciut przewrażliwiony tak samo jak i tatuś dziecka i już sama nie wiem...A wy uprawiacie jakieś sporty ?
Chyba nie robiłabym tego. Na stoku zbyt wiele może pójść nie tak. Kiedyś wjechał we mnie ktoś na snowboardzie i byłam ostro poturbowana... Nie wyobrażam sobie takiego zajścia w ciąży :(

Witajcie.
Ja też juz po badaniach prenatalnych..
Baardzo się bałam ale wszystkie parametry wyszly dobrze.
Bąbel ma 6,6 cm , tętno 159, przezierność karkowa 1,6 mm , kość nosowa widoczna. Martwiły mnie przepływy ze względu na ryzyko preeklampsji ale tez wyszly wporzadku. Czekamy jeszcze na wynik paapy i wtedy beda ostateczne wyniki.
Bączek całe badanie się wiercił ❤️❤️

Załączniki

• IMG_20220121_065641.jpg
    IMG_20220121_065641.jpg
    623,2 KB · Wyświetleń: 98
  • IMG_20220121_065715.jpg
    IMG_20220121_065715.jpg
    895,7 KB · Wyświetleń: 99
U mnie dzis usg prenatalne o godz. 11:00 i już sobie miejsca nie mogę znaleźć. O pappa nic lekarz nie mówił. Czy robicie to badanie na własną rękę?

U mnie dzis usg prenatalne o godz. 11:00 i już sobie miejsca nie mogę znaleźć. O pappa nic lekarz nie mówił. Czy robicie to badanie na własną rękę?
Mi ginekolog powiedział, że mam zrobić. Ale mojej przyjaciółce, nic takiego nie mówił i miała samo badanie USG prenatalne. Chyba są różne postępowania lekarzy hmm.

Z Sanco masz bardzo szybko wynik jeśli się martwisz. Pobranie miałam we wt, a w czw po południu już dzwonili z wynikiem

reklama
Do góry