EwelinaW
Fanka BB :)
Wtedy to było prawie 5mm i uogólniony obrzęk płoduczyli gruboisc karku tez mialas wieksza na usg?ja tak to ile?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wtedy to było prawie 5mm i uogólniony obrzęk płoduczyli gruboisc karku tez mialas wieksza na usg?ja tak to ile?
Wystarczą same poziomy. Lekarz wprowadza to w system FMF razem z wymiarami z usg i na tej podstawie wylicza ryzyko.Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Mam zrobić pappę i betę, a tydzień później USG 1 trymestru. Czy oznaczenie białek PAPPA i beta mam robić, ze dostanę od nich same dane, czy z jakimś raportem? Pappa i beta w laboratorium, a usg u gin.
Ja miałam poprzednio, nie masz jakiejś uwagi że może być źle pobrana próbka? Ja zawsze to miałam ale ja miałam też swędzenia po jakimś czasie nie do zniesienia. I dostałam w końcu antybiotykDziewczyny czy któraś w ciąży miała infekcje bakteria enterococcus faecalis?
Właśnie przyszły mi wyniki i bardzo się martwię. Nie mam żadnych przykrych objawów z tym związanych.
DziękujęWystarczą same poziomy. Lekarz wprowadza to w system FMF razem z wymiarami z usg i na tej podstawie wylicza ryzyko.
Moja bratowa i brat również bardzo chcieli mieć córeczkę a mają właśnie czterech chłopakówDlatego my już więcej nie będziemy próbować, bo nie dana mi dziewuszka, a nie chciałabym ryzykowac z czwartym synem
A pamiętasz może jaki antybiotyk? Wszystko z dzieckiem ok?Ja miałam poprzednio, nie masz jakiejś uwagi że może być źle pobrana próbka? Ja zawsze to miałam ale ja miałam też swędzenia po jakimś czasie nie do zniesienia. I dostałam w końcu antybiotyk
Też mam torbielke na jajniku.
U mnie lekarka powiedziała że na spokojnie, że często wte z to pomaga w utrzymaniu ciąży
Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście Ja jestem panikara, 2 tygodnie temu byłam na USG i nic nie było a teraz zonk i się przejęłamTorbiele to nic takiego. Miałam je w każdej ciąży i to całkiem spore (8cm), znikały w drugim trymestrze.
Dziewczyny tak czytam o tych waszych badaniach ...ja to dopiero 8 tydzień a usg mam planowane na 18.02...kiedy powinna te wszystkie testy wykonać bo na dany moment lekarz nic nie dawał skierowania ...I jak coś zaraz mu napisze przypomnienieNie ukrywam, iż mój wiek na bank wskazuje na dodatkowe badania więc zakładam że mnie wyślę...Termin mam dopiero na 30.08 więc jestem daleko od WasMi lekarka nie zleciła pappy idę tylko na USG ja to w ogóle mam wszystko bardzo ograniczonej ilości patrząc na inne dziewczyny
Sprawdzę jutro co dostałam. Ale moja długo opierała się żeby dać antybiotyk. W końcu fala. Ciążę straciłam ale to nie ze względu na to. Miałam zespół Edwardsa więc to nie było nic wspólnego, co najwyżej mogło przyspieszyć odejście.A pamiętasz może jaki antybiotyk? Wszystko z dzieckiem ok?