reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciazach zaczynalam od chudzielca ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche
Boje się boje, bo ja dużo kg nabieram a do upragnionej wagi niestety trochę mam (ok 5/6 kg) niby nie jest to wiele, ale stanęłam z wagą i albo rośnie w górę albo zatrzymuje się na 63

reklama
Boje się boje, bo ja dużo kg nabieram a do upragnionej wagi niestety trochę mam (ok 5/6 kg) niby nie jest to wiele, ale stanęłam z wagą i albo rośnie w górę albo zatrzymuje się na 63
Ja teź 63 , niby nogi szczupłe ale wszystko idzie mi w brzuch , już wyglądam na 5 mc😥🥺

Póki co jedzenie mi nie wchodzi, jak otworze lodówkę to wszystko mi śmierdzi i ciągnie mnie na wymioty🤢 dopiero teraz udało mi się coś zjeść i była to tylko kromka chleba z nasłem, świeżym ogórkiem i solą....

Joanna1996 właśnie tutaj jest problem.
Bo w DE nie musza mu przedłużyć umowy.
Nie mogą dać mi wypowiedzenia,ale jak umowa się kończy to nie maja obowiązku jej przedłużyć.

Ty masz super,bo nie musisz się martwić do dnia porodu.
Tak tez miałam w Pl.Szef musiał mi przedłużyć umowę,ale nie przyjął mnie już .
O kurde, nie zauważyłam, że Ty nie w Polsce... Co kraj, to inaczej, rozumiem Twój niepokój. A wiesz jak to wygląda w DE przy zakończeniu umowy? Jakieś wsparcie, zasiłki, jest coś takiego?

W temacie wagi… ja od początku ciąży (9 tydz.) schudłam 3 kg… a jem zdaje mi się ze więcej niż przed ciąża (bo dbam o to by jeść). Ktoś jeszcze tak ma, miał? To normalne ze na początku waga spada?

W temacie wagi… ja od początku ciąży (9 tydz.) schudłam 3 kg… a jem zdaje mi się ze więcej niż przed ciąża (bo dbam o to by jeść). Ktoś jeszcze tak ma, miał? To normalne ze na początku waga spada?
Tak normalne, niektóre kobiety chudną albo w ogóle nie tyją w pierwszy trymestrze. Ogólnie wyczytałam z książki że maks. 1-2 kg można przytyć w pierwszy trymestrze.

reklama
I przy okazji, bo dopiero co dołączyłam wiec mogło mnie ominąć ☺️☺️☺️ Ile nas jest z początku sierpnia?

Ja teoretycznie 5.08 z USG z OM 2 dni wcześniej 😄
Ja mam według USG na 10.08, wg miesiączki na 06.08. Lekarz mówił, że trzymamy się tego z USG, miałam już dwa USG i ten sam termin. Zobaczę czy 12 stycznia też się potwierdzi ten termin :-)

Do góry