reklama
Joanna1996
Fanka BB :)
Kurczę, w UK widzę ciężko w ciąży, moja przyjaciółka jest teraz w ciąży, ale ona nie ma aktualnie pracy, więc siedzi ze starszym dzieckiem w domu.O widze dluuuugi watek o zwolnieniach, ja w Uk bede pracowac do konca,tzn jakies miesiac przed porodem zamierzam isc na macierzynski.Teraz pracuje w malej fabryce,dodatkowo mam swoja dzialalnosc .W Uk nikogo nie stac na zwolnienie bo l4 placa tyle co 1/5 pensji wiec☹.ale zazdroszcze wam,chociaz z drugiej strony bym zwariowala chyba w domu wiecznie rozmyslajac co moze isc nie tak
A tak wogole to plamienia u mnie minely,oby na zawsze I pierwsza wizyta 4go ,wiec wszystko sie okaze,poki co zyje w zawieszeniu.
Super, że minęły Ci plamienia, ja jutro może się dowiem co się dzieje.
Trzymam kciuki❤ dobrze by bylo jakbysmy juz wszystkie byly w stabilnych potwierdzonych ciazach I na spokojnie juz sie tym cieszyly,ten stres nie pomagaKurczę, w UK widzę ciężko w ciąży, moja przyjaciółka jest teraz w ciąży, ale ona nie ma aktualnie pracy, więc siedzi ze starszym dzieckiem w domu.
Super, że minęły Ci plamienia, ja jutro może się dowiem co się dzieje.
Joanna1996
Boję się, w tym roku, w lipcu złamałam nogę i przytyłam z 53 do 64kg przy wzroście 159, zdążyłam do 60kg tylko zrzucić, a tu ciążaA ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciaza ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche
EwelinaW
Nam też przez covida przychody spadły prawie do zera, do tego kredyty, pracownicy, najem, nam zależało na tym by utrzymać pracowników bo jak to wszystko miało się skończyć trzeba być w stanie kimś dalej działać. Gdyby nie te wszystkie pomoce, tarcze pożyczki bezzwrotne ulgi dziś byłabym w dalekiej dupie. Dzisiaj naprawdę jesteśmy dumni z tego jak daliśmy radę a pracownicy że nam uwierzyli i nie opuścili statku. To był ciężki czas bo nikt nie wiedział tak naprawdę z czym mamy do czynienia jak to wszystko się skończy, ale teraz z perspektywy czasu widzę że ten najgorszy czas chyba nas dopiero czekaWiem, i też uważam za rozsądne to co Ty robisz, czyli płacenie wyższej składki. Tylko tak się u mnie po prostu ułożyło, na początku remont lokalu, potem od razu pierwszylockdown i zero przychodów- ciężko było płacić już za sam czynsz. Nie myślałam wtedy, co zrobię w ciąży, bo nie dostawałam na nią szans No i też wierzyłam ludziom, którzy mówili, że lepiej po prostu robić oszczędności. Zwłaszcza, ze u nas koszty lokalu są spore, zwłaszcza teraz będzie ciekawie po podwyżce cen gazu. Teraz myślę, że popełniłam parę błędów przy tej działalności i mam nauczkę na przyszlość
Ja tak samo,juz my sie udalo schudnac dwa kg a tu ciazaBoję się, w tym roku, w lipcu złamałam nogę i przytyłam z 53 do 64kg przy wzroście 159, zdążyłam do 60kg tylko zrzucić, a tu ciąża
Rozumiem i cieszę się, że udało się Wam przetrwać Ja nie zatrudniam nikogo więc to wsparcie nie było duże, ale jakoś pomogło przetrwać z miesiąca na miesiąc. Teraz powoli do przoduNam też przez covida przychody spadły prawie do zera, do tego kredyty, pracownicy, najem, nam zależało na tym by utrzymać pracowników bo jak to wszystko miało się skończyć trzeba być w stanie kimś dalej działać. Gdyby nie te wszystkie pomoce, tarcze pożyczki bezzwrotne ulgi dziś byłabym w dalekiej dupie. Dzisiaj naprawdę jesteśmy dumni z tego jak daliśmy radę a pracownicy że nam uwierzyli i nie opuścili statku. To był ciężki czas bo nikt nie wiedział tak naprawdę z czym mamy do czynienia jak to wszystko się skończy, ale teraz z perspektywy czasu widzę że ten najgorszy czas chyba nas dopiero czeka
kasiaa91
Ja pije mleko z czosnkiem, miodem, masłem i kurkumąMoge go jeść że tak powiem ,,bez ograniczeń" tzn.. jeść go normalnie do tego pić mleko z czosnkiem i miodem?
Ale dobre czosnkowe curry też nie zaszkodzi
Dorocia83
U mnie BMI naprawdę bardzo duże, do tego IO I Hashimoto. Nie moge przytyć ani kilograma. I też prawie 40stka.A ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciazach zaczynalam od chudzielca ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche
W pierwszej ciąży plus 10 kg, które co najśmieszniejsze doszły jak leżałam w szpitalu w 5 miesiącu
reklama
Martini$
Ja też zbliżonyOooooo jak fajnie