reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciazach zaczynalam od chudzielca ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche

reklama
O widze dluuuugi watek o zwolnieniach, ja w Uk bede pracowac do konca,tzn jakies miesiac przed porodem zamierzam isc na macierzynski.Teraz pracuje w malej fabryce,dodatkowo mam swoja dzialalnosc .W Uk nikogo nie stac na zwolnienie bo l4 placa tyle co 1/5 pensji wiec☹.ale zazdroszcze wam,chociaz z drugiej strony bym zwariowala chyba w domu wiecznie rozmyslajac co moze isc nie tak🙄
A tak wogole to plamienia u mnie minely,oby na zawsze I pierwsza wizyta 4go ,wiec wszystko sie okaze,poki co zyje w zawieszeniu.
Kurczę, w UK widzę ciężko w ciąży, moja przyjaciółka jest teraz w ciąży, ale ona nie ma aktualnie pracy, więc siedzi ze starszym dzieckiem w domu.
Super, że minęły Ci plamienia, ja jutro może się dowiem co się dzieje.

Kurczę, w UK widzę ciężko w ciąży, moja przyjaciółka jest teraz w ciąży, ale ona nie ma aktualnie pracy, więc siedzi ze starszym dzieckiem w domu.
Super, że minęły Ci plamienia, ja jutro może się dowiem co się dzieje.
Trzymam kciuki❤ dobrze by bylo jakbysmy juz wszystkie byly w stabilnych potwierdzonych ciazach I na spokojnie juz sie tym cieszyly,ten stres nie pomaga

A ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciaza ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche
Boję się, w tym roku, w lipcu złamałam nogę i przytyłam z 53 do 64kg przy wzroście 159, zdążyłam do 60kg tylko zrzucić, a tu ciąża :)

Wiem, i też uważam za rozsądne to co Ty robisz, czyli płacenie wyższej składki. Tylko tak się u mnie po prostu ułożyło, na początku remont lokalu, potem od razu pierwszylockdown i zero przychodów- ciężko było płacić już za sam czynsz. Nie myślałam wtedy, co zrobię w ciąży, bo nie dostawałam na nią szans:) No i też wierzyłam ludziom, którzy mówili, że lepiej po prostu robić oszczędności. Zwłaszcza, ze u nas koszty lokalu są spore, zwłaszcza teraz będzie ciekawie po podwyżce cen gazu. Teraz myślę, że popełniłam parę błędów przy tej działalności i mam nauczkę na przyszlość
Nam też przez covida przychody spadły prawie do zera, do tego kredyty, pracownicy, najem, 🙉 nam zależało na tym by utrzymać pracowników bo jak to wszystko miało się skończyć trzeba być w stanie kimś dalej działać. Gdyby nie te wszystkie pomoce, tarcze pożyczki bezzwrotne ulgi dziś byłabym w dalekiej dupie. Dzisiaj naprawdę jesteśmy dumni z tego jak daliśmy radę a pracownicy że nam uwierzyli i nie opuścili statku. To był ciężki czas bo nikt nie wiedział tak naprawdę z czym mamy do czynienia jak to wszystko się skończy, ale teraz z perspektywy czasu widzę że ten najgorszy czas chyba nas dopiero czeka

Nam też przez covida przychody spadły prawie do zera, do tego kredyty, pracownicy, najem, 🙉 nam zależało na tym by utrzymać pracowników bo jak to wszystko miało się skończyć trzeba być w stanie kimś dalej działać. Gdyby nie te wszystkie pomoce, tarcze pożyczki bezzwrotne ulgi dziś byłabym w dalekiej dupie. Dzisiaj naprawdę jesteśmy dumni z tego jak daliśmy radę a pracownicy że nam uwierzyli i nie opuścili statku. To był ciężki czas bo nikt nie wiedział tak naprawdę z czym mamy do czynienia jak to wszystko się skończy, ale teraz z perspektywy czasu widzę że ten najgorszy czas chyba nas dopiero czeka
Rozumiem i cieszę się, że udało się Wam przetrwać🥰 Ja nie zatrudniam nikogo więc to wsparcie nie było duże, ale jakoś pomogło przetrwać z miesiąca na miesiąc. Teraz powoli do przodu

A ja Was zagadam o wage, boicie sie ile przytyjecie? Ja w ciazach zaczynalam od chudzielca ,mloda I szybko zrzucalam a teraz prawie 40 lat no I mam jakies 10kg na plusie na poczatek I boje sie troche
U mnie BMI naprawdę bardzo duże, do tego IO I Hashimoto. Nie moge przytyć ani kilograma. I też prawie 40stka.

W pierwszej ciąży plus 10 kg, które co najśmieszniejsze doszły jak leżałam w szpitalu w 5 miesiącu

reklama
Do góry