Nie koniecznie. Mam za sobą trzy porody i w prawie każdej mnie pokłuwały jajnikiDziewczyny czasami mocniej mnie zakłuje ale tylko w prawym jajniku... czy to może być np. zwiastun ciąży poza macicznej? Czasami zaboli aż mnie w pół zegnie. Od wczoraj tak mam. 2/3x na dzień z minutkę trzyma
reklama
Ja nie byłam. Test robiłam w terminie pierwszego dnia spodziewanej @ czyli 16.12. Planuje iść po świętach. Pospieszylam się w poprzedniej ciąży i był pusty pęcherzyk i się tylko stresowałam. Teraz chce na spokojnie poczekać.To ja 20/21 różnie aplikacje mówią.
Dziewczyny. Czy któraś jeszcze nie była w ogóle na wizycie?
Mam podobną sytuację Moja piąta co prawda ciąża bo jedno poronienie, ale trójka dzieci w domu. Córka 14, syn 9 i 13mscy synuś. To dziecko ja bardzo chciałam bo chcę żeby mały miał kompanaWitam się i ja
Zupełnie niespodziewanie, czuję się oszołomiona tym faktem.. jest mi źle i smutno.
To moja 4 ciąża. Mam dwóch synów 7,11 z pierwszego małżeństwa i Hankę 1.5 roku. Jestem w super szczęśliwym związku. Mój T chciał jeszcze jedno dziecko i przez pół roku staraliśmy się i nic. A akurat w miesiącu kiedy wybiłam mu ten pomysł z głowy, bo chciałam odpocząć.. bo przemyślałam to.. bo praca nowa od stycznia.. i akurat kiedy jak nigdy uważaliśmy.. to jest jakaś ironia losu.
Także witam się drogie siostry i cieszę się, że będziecie mi towarzyszyć w tej kolejnej podróży.
Wg OM termin 23.08
JoannaLaura
Fanka BB :)
Czy będziecie już mówiły najbliższej rodzinie o ciąży? To by była piękna nowina w wieczór wigilijny u mnie ostatnio na usg było widać pęcherzyk, ale to dopiero według rozmiaru 4tydz i 1 dzień. Kusi mnie by powiedzieć chociaż rodzicom. Jak sądzicie?
Załączniki
Ostatnia edycja:
kuleczka.30
Wydaje mi się, że to każdego indywidualna sprawa. Każdy ma inne relacje ze swoimi rodzicami, więc ciężko tutaj cokolwiek doradzać. Słuchaj swojego serca i zrób tak jak Ci podpowiadaCzy będziemy już mówić najbliższej rodzinie o ciąży? To by była piękna nowina w wieczór wigilijny u mnie ostatnio na usg było widać pęcherzyk, ale to dopiero według rozmiaru 4tydz i 1 dzień. Kusi mnie by powiedzieć chociaż rodzicom. Jak sądzicie?
Maridonna
Ja do lekarza idę na pierwszą wizytę 10.01. Mam nadzieje ze juz będzie serduszko.
To już moja 3 ciąża. Mam dwóch synów. Staś 3 lata i Karol 2 latka ( też z sierpnia )
W dwóch poprzednich ciążach nie miałam mdłości i czułam się dobrze. Zobaczymy co będzie teraz bo napewno jest inaczej, mam bardzo mały apetyt a na ogół ja uwielbiam jeść
To już moja 3 ciąża. Mam dwóch synów. Staś 3 lata i Karol 2 latka ( też z sierpnia )
W dwóch poprzednich ciążach nie miałam mdłości i czułam się dobrze. Zobaczymy co będzie teraz bo napewno jest inaczej, mam bardzo mały apetyt a na ogół ja uwielbiam jeść
olka11135
Czy będziecie już mówiły najbliższej rodzinie o ciąży? To by była piękna nowina w wieczór wigilijny u mnie ostatnio na usg było widać pęcherzyk, ale to dopiero według rozmiaru 4tydz i 1 dzień. Kusi mnie by powiedzieć chociaż rodzicom. Jak sądzicie?
Jak chcesz to mów, Ty musisz się z tym dobrze czuć
Ja moim w ogóle bym nie powiedziała, ani teraz ani za 9 miesięcy
Maridonna
My powiemy przy wigili teściowi bo mieszkamy razem, reszcie trochę później
kasiaa91
U mnie dużo osób wie jeszcze nawet jak podejrzewałam cp jakbym poroniła albo było cp to i tak bliskim bym powiedziała post factum więc dla mnie mówienie szybko jest naturalneCzy będziecie już mówiły najbliższej rodzinie o ciąży? To by była piękna nowina w wieczór wigilijny u mnie ostatnio na usg było widać pęcherzyk, ale to dopiero według rozmiaru 4tydz i 1 dzień. Kusi mnie by powiedzieć chociaż rodzicom. Jak sądzicie?
reklama
kasiaa91
U mnie - jeśli to będzie chłopczyk - to będzie StaśJa do lekarza idę na pierwszą wizytę 10.01. Mam nadzieje ze juz będzie serduszko.