reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Witam Was. Cały czas Was czytam bo jakoś mi ciężko odejść. Gratuluję nowym mamusiom. @Andzia1892🙂 cały czas Ci kibicowałm i wierzyłam, że nic złego się nie wydarzy. @olka11135 zrób tak jak Ci serce podpowiada. Szkoda tylko, że tak na same święta, ale może jeszcze się okaże, że wszystko jest ok.

reklama
Na pewno pochodzę do tego inaczej bo mam dwoje, zdrowy cudownych, dużych już dzieci z dwóch bezproblemowych ciąż, w których mogłabym nie brać nawet witamin. Bardzo chciałam mieć więcej dzieci i dużą rodzinę, ale też nie odbieram tego w temacie tragedii jak będzie ich tylko (albo aż) dwoje.
Progesteron nie jest moim problemem ponieważ oscyluje w zależności od badania w okolicach 21 także jest w normie. Nie musi być od razu 50. Jestem przebadana od stóp do głów, bo do wszystkiego podchodzę zadaniowo i zrobiliśmy wszystkie badania przed ciąża i nie mam oficjalnie żadnych problemów zdrowotnych.
Tak jak napisałam dla mnie większą tragedią jest nie spędzenie świąt z żywymi zdrowymi dziećmi, niż poronienie. No niestety, taki mam teraz nastrój, że bardzo żałuję tej ciąży
Rozumiem takie uczucia - dla mnie dziecko obok jest też nieporównywalnie ważniejsze od ciąży, którą traktuje po prostu jako bardzo chcianą ciąże - jeszcze nie dziecko.

Dziewczyny, mam skierowanie na badania jutro, możecie mi powiedzieć, jak wygląda badanie glukozy? Czy muszę wcześniej kupić w aptece glukozę w płynie?
20211220_144549.jpg

Dziewczyny, mam skierowanie na badania jutro, możecie mi powiedzieć, jak wygląda badanie glukozy? Czy muszę wcześniej kupić w aptece glukozę w płynie?Zobacz załącznik 1349011
Jak nie masz wskazań żeby szybciej to krzywą robi się w połowie ciąży. Tu masz zwykle oznaczenie glukozy we krwi.

reklama
Do góry