reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

No więc ginekolog powiedział, że mogę się szczepic, ale nie dał mi recepty tylko wysłał do internisty. Internista miał wątpliwości, ale przeczytał w ulotce, że można szczepić, wypisał receptę i kazał się umówić na szczepienie, ale lekarzem kwalifikującym będzie ktoś inny. W rejestracji na szczepienie peilegniarka powiedziała, że w ciąży na polio nie można, ale wtrąciła się jej koleżanka, że to się zmieniło i można. Czuje się już zmieszana a muszę zamówić szczepionkę...
No order im dac za rzetelnosc…. I prawidlowe informowanie pacjentki w ciazy… olej to polio i juz! Bedziesz spokojniejsza:) a ja np meza na krztusiec tez zaszczepilam bo tak pielegniarki mowily ze najblizsze otoczenie noworodka powinno miec szczepienie. Ciekawe czy personel szpitala ma te szczepienia….?

reklama
No order im dac za rzetelnosc…. I prawidlowe informowanie pacjentki w ciazy… olej to polio i juz! Bedziesz spokojniejsza:) a ja np meza na krztusiec tez zaszczepilam bo tak pielegniarki mowily ze najblizsze otoczenie noworodka powinno miec szczepienie. Ciekawe czy personel szpitala ma te szczepienia….?
A czy Ty płaciłas za szczepionkę? Ja byłam dzisiaj w POZ i podanie będzie oczywiście za darmo, ale nie było mowy o tym, że któraś z tych szczepionek może być za darmo. Jakaś masakra. Teraz to ja już mam ochotę w ogole zrezygnowac. Mnie na tym polio własnie zależało, ale możliwe, że sobie coś wkrecilam a ani gin, ani internista, ani położna, nie podjemuja żadnej rozmowy. Aaa, najlepsze, że byłam też w całkowicie płatnym gabinecie i dali mi nr do pielęgniarki od szczepień, ale ona jest na urlopie i poza nią nikt nic nie wie. Nawet nie potrafią spytać lekarza, który u nich kwalifikuje - musiałabym się do niego umówić za 200 zł (płatność za szczepionkę 150 i za pielęgniarke osobno).

A czy Ty płaciłas za szczepionkę? Ja byłam dzisiaj w POZ i podanie będzie oczywiście za darmo, ale nie było mowy o tym, że któraś z tych szczepionek może być za darmo. Jakaś masakra. Teraz to ja już mam ochotę w ogole zrezygnowac. Mnie na tym polio własnie zależało, ale możliwe, że sobie coś wkrecilam a ani gin, ani internista, ani położna, nie podjemuja żadnej rozmowy.
Więc tak, wyczytałam ze dla kobiet w ciazy jest darmowa.
Mialam darmową ale raczej ze względu na pakiet medi cover. Więc powinnaś mieć za free.
Szczerze to ja o polio w ciąży pierwsze słyszę. A dlaczego na niej Ci zależało?

reklama
Po tym porodzie znajomej zrobiłam listę. Chyba zacznę ja uzupełnić. Moja różni się tylko trochę od tej pod spodem z internetu.

A jak wam idzie w temacie.

Załączniki

• IMG_20220714_130643.jpg
    IMG_20220714_130643.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 58
Do góry