Nie wiedziałam, że to wpływa na laktacje. Ja wtedy nie zauważyłam różnicy, ale mała miała już 6m-cy. A miałaś jakieś objawy zbliżającej się miesiączki? Mnie ostatnio pobolewa podbrzusze i zastanawiam się czy to jakiś znak czy nie. Dziś kończę pológ.Nam kazali po odpadnięciu jeszcze kilka dni czyścić Octaniseptem i patyczkiem.
Najgorzej, że mi to laktacje zaburzyło na kilka dni. Teraz mały nadrabia i znowu w nocy pobudki co dwie godziny.
reklama
Miałam wrażenie, że mam mniej pokarmu. W sensie też widać było po wadze, bo oczywiście nie mogłam się powstrzymać i go zważyłam.Nie wiedziałam, że to wpływa na laktacje. Ja wtedy nie zauważyłam różnicy, ale mała miała już 6m-cy. A miałaś jakieś objawy zbliżającej się miesiączki? Mnie ostatnio pobolewa podbrzusze i zastanawiam się czy to jakiś znak czy nie. Dziś kończę pológ.
Zawsze przed okresem miałam mnóstwo objawów - bol podbrzusza, piersi, zwiększony apetyt - tak teraz nic. W pierwszej chwili myślałam, że może za wcześnie zaczęłam ćwiczyć i się przeciążyłam.
MatkaJoanna
Fanka BB :)
Ja piję z Rossmanna i ********** do tego też. Kończę drugie opakowanie tego femaltikera i chyba na tym koniec. Laktacja ustabilizowana. Jest lux.A pijecie dziewczyny herbatkę dla mam karmiacych np hipp albo rosman itp.
Ja pijam 2 razy dzinnie roznych marek zależy jaką gdzie trafię czasem z zielarskiego herbapolu innym razem hipp przy każdym karmionym maluchu piłam do zakończenia dla podtrzymywania laktacji chyba działały pierwszych dwoje karmione po 2 lata trzecie karmione 3 lata ☺
MatkaJoanna
Powiem tak u nas położna mimo że zgłaszałam że pępuszek jest bardzo głęboki powiedziała żeby tego nie dotykać skoro już odpadł to zostawić nie psikać niczym powinno się zagoić.A ja mam inny temat
Pepek odpadl ale saczy sie po kapieli krew i jest maly strupek (mamy 3 tyg od porodu). Pediatra tez nic nie wspomniala tylko ze sie podkrwawia.
Czy tak gleboko pod faldke pepuszka mam grzebac o psiukac octenisept? czy zostawic az sie samoistnie zagoi?
I tydzień później zorientowałam się, że w pępku śmierdzi zbiera się taka jakby wydzielina nie była krwawa ale taki ten pępek był mokry.
Zadzwoniłam do pediatry i dostałam polecenie żeby tam psikać i osuszać, że nie wolno tego tak zostawić bo może się przyplątać jakieś zakażenie a zakażenie przy pępku jest groźne dla dziecka.
Po trzech dniach psikania pępek jest znowu elegancki przestał być czerwony i przestało się z niego sączyć.
Madziszy
Ooo **********...pysznie jak dla mnie smakujęJa piję z Rossmanna i ********** do tego też. Kończę drugie opakowanie tego femaltikera i chyba na tym koniec. Laktacja ustabilizowana. Jest lux.
Jak byłam w szpitalu moja współlokatorka dostała na pokarm od doradcy laktacyjnego ...a ja ooo pysznie on smakuję a pani dl do mnie:
-pani ma zakaz pani mam aż nawał pokarmu
MatkaJoanna
Hahaha wygwiazgdkowalo mi ten fem-al-tiker ja po CC musiałam się wspomagać.Ooo **********...pysznie jak dla mnie smakuję
Jak byłam w szpitalu moja współlokatorka dostała na pokarm od doradcy laktacyjnego ...a ja ooo pysznie on smakuję a pani dl do mnie:
-pani ma zakaz pani mam aż nawał pokarmu
Madziszy
A z innej beczki dziewczyny chcę się troszku pochwalić....Będę dzisiaj w radio Supernova
A wszystko i tak ma związek z narodzinami malutkiej bo będąc na porodówce Położna Joanna która towarzyszyła nam w tych chwilach Zezwoliła na włączenie muzyczki jaką chcemy (szpital miał sprzęt audio jak to później w książęce zdrowia małej mam wpisane muzykoterapia )
Więc najpierw mój m włączył muzykę na realx z płyty ale była nazbyt usypiajaca Więc zaczął szukać radia i skacząc od radia do radia zostawił nam stację Radio supernova...... i cały prawię miesiąc nasłuchiwał radia w nadzieji że przypomni się mu co leciało o godz. 21.33 kiedy to na świat przyszła nasza mała Borówka.....w końcu wpadłam na pomysł że napiszę do radia może będą mieć listę co leciało od godz 19.00 do 00.40 a przede wszystkim co leciało o godz. 21.20-21.33
Dostałam odpowiedź mam piosenki
I wiem że na akcji leciało nie uwierzycie Popek,Franek kimono..- King Bruce Lee a przy samych narodzinach dokładnie Podsiadło Trójkąty i kwadraty
Dostałam listę poproszono mnie o mumer tel słuchanie radia o 20.00 i że czeka nas wielka niespodzianka od radia ☺☺☺
A wszystko i tak ma związek z narodzinami malutkiej bo będąc na porodówce Położna Joanna która towarzyszyła nam w tych chwilach Zezwoliła na włączenie muzyczki jaką chcemy (szpital miał sprzęt audio jak to później w książęce zdrowia małej mam wpisane muzykoterapia )
Więc najpierw mój m włączył muzykę na realx z płyty ale była nazbyt usypiajaca Więc zaczął szukać radia i skacząc od radia do radia zostawił nam stację Radio supernova...... i cały prawię miesiąc nasłuchiwał radia w nadzieji że przypomni się mu co leciało o godz. 21.33 kiedy to na świat przyszła nasza mała Borówka.....w końcu wpadłam na pomysł że napiszę do radia może będą mieć listę co leciało od godz 19.00 do 00.40 a przede wszystkim co leciało o godz. 21.20-21.33
I wiem że na akcji leciało nie uwierzycie Popek,Franek kimono..- King Bruce Lee a przy samych narodzinach dokładnie Podsiadło Trójkąty i kwadraty
Dostałam listę poproszono mnie o mumer tel słuchanie radia o 20.00 i że czeka nas wielka niespodzianka od radia ☺☺☺
Ostatnia edycja:
Madziszy
Hehe a ja właśnie się zastanawiałam co to te gwiazdkiHahaha wygwiazgdkowalo mi ten fem-al-tiker ja po CC musiałam się wspomagać.
Madziszy
Jak kto był by ciekaw o to link do audycji ☺☺☺A z innej beczki dziewczyny chcę się troszku pochwalić....Będę dzisiaj w radio Supernova
Radio Supernova - Radiosupernova.pl
Strona internetowa Radia Supernova. Muzyka, programy, podcasty, wiadomości, lista przebojów. Obudź się i bądź cały dzień z nami!
www.radiosupernova.pl
reklama
Madziszy
Dostaliśmy super zaprezentowani w radiu i w przyszłym tygodniu do nas przyjadą z niespodzianką i na mały wywiad ojaaaa żeby dowiedzieć się w oczy jak to wyszło z tym ich radiem że towarzyszyło nam przy narodzinach chyba spale cegłę albo zacznę się jąkać ☺