reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

O czyli nawet dwie?
Ja dzis wypilam jedna capuccino z ekspresu moc 1 na 5 ziarenek.
O jaaaki mialam dobry dzien… niunia przespala jak zwykle 4h po spacerze! W nocy na razie tez bez zmian…
Ufff!!! Bede zyc:)))
Ja była nałogowcem energetyków 🙈🙈🙈
Ja jeszcze przed rokiem potrafiłam wypijać ich i nawet 4 dziennie tigery redbule ale postanowiłam przejść na oshee magnez i zaczęła zmniejszać ilość i przed ciążą piłam z jednego w pracy a energetyki Już sporadycznie tylko na dobre to wyszło bo zaraz się okazało że mam malutką w brzuszku ☺
Mnie kawa że tak powiem nie specjalnie kopie 🤣
Mogłam o litr o 1.00 w nocy wypić i tak poszłabym spać

reklama
A ja mam inny temat
Pepek odpadl ale saczy sie po kapieli krew i jest maly strupek (mamy 3 tyg od porodu). Pediatra tez nic nie wspomniala tylko ze sie podkrwawia.
Czy tak gleboko pod faldke pepuszka mam grzebac o psiukac octenisept? czy zostawic az sie samoistnie zagoi?
Mi kazał chirurg psikać i patyczkiem czyści w środku i się nie bać i że to małą nie boli 😊
Naszej to wogule nie odpadł tylko zaczął się ślimaczyć 😱 a mała miała 18 dni już więc dostałyśmy skierowanie do chirurga i odcinał jej kikut i lapisował pepęk 😒 coś takiego
Tz wypalał go lapidarem jakoś takoś smarował tak głęboko w środku pępek czym takim jak patyczek do uszu nasączony tym preparatem ☺ i tak przez ok 2 tyg przez 3 wizyty jej smarował aż się zasuszył na ostatniej zaplastrował i od tygodnia mam spokój z wypadami do poradni podpytaj położną bo mi to z jej inicjatywy wyszło ona zaproponowała by iść do chirurga na to lapisowanie niż ma się tak ślimaczyć 😛

A ja mam inny temat
Pepek odpadl ale saczy sie po kapieli krew i jest maly strupek (mamy 3 tyg od porodu). Pediatra tez nic nie wspomniala tylko ze sie podkrwawia.
Czy tak gleboko pod faldke pepuszka mam grzebac o psiukac octenisept? czy zostawic az sie samoistnie zagoi?
Nam kazali po odpadnięciu jeszcze kilka dni czyścić Octaniseptem i patyczkiem.
To szybko dostałaś okres
Ja poprzednio dostałam po pół roku. Teraz już bym chciała w sumie dostać, bo chce założyć wkładkę.
Najgorzej, że mi to laktacje zaburzyło na kilka dni. Teraz mały nadrabia i znowu w nocy pobudki co dwie godziny.

Mi kazał chirurg psikać i patyczkiem czyści w środku i się nie bać i że to małą nie boli 😊
Naszej to wogule nie odpadł tylko zaczął się ślimaczyć 😱 a mała miała 18 dni już więc dostałyśmy skierowanie do chirurga i odcinał jej kikut i lapisował pepęk 😒 coś takiego
Tz wypalał go lapidarem jakoś takoś smarował tak głęboko w środku pępek czym takim jak patyczek do uszu nasączony tym preparatem ☺ i tak przez ok 2 tyg przez 3 wizyty jej smarował aż się zasuszył na ostatniej zaplastrował i od tygodnia mam spokój z wypadami do poradni podpytaj położną bo mi to z jej inicjatywy wyszło ona zaproponowała by iść do chirurga na to lapisowanie niż ma się tak ślimaczyć 😛
Czyli musze grzebac:(( a boje sie i wtedy krew jest:(

Ja była nałogowcem energetyków 🙈🙈🙈
Ja jeszcze przed rokiem potrafiłam wypijać ich i nawet 4 dziennie tigery redbule ale postanowiłam przejść na oshee magnez i zaczęła zmniejszać ilość i przed ciążą piłam z jednego w pracy a energetyki Już sporadycznie tylko na dobre to wyszło bo zaraz się okazało że mam malutką w brzuszku ☺
Mnie kawa że tak powiem nie specjalnie kopie 🤣
Mogłam o litr o 1.00 w nocy wypić i tak poszłabym spać
Mnie kawa usypia. Chyba że podwójne ekspreso.

reklama
Do góry