reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A z innej beczki dziewczyny chcę się troszku pochwalić....Będę dzisiaj w radio Supernova 😁
A wszystko i tak ma związek z narodzinami malutkiej bo będąc na porodówce Położna Joanna która towarzyszyła nam w tych chwilach Zezwoliła na włączenie muzyczki jaką chcemy (szpital miał sprzęt audio jak to później w książęce zdrowia małej mam wpisane muzykoterapia 🙈😄)
Więc najpierw mój m włączył muzykę na realx z płyty ale była nazbyt usypiajaca Więc zaczął szukać radia i skacząc od radia do radia zostawił nam stację Radio supernova...... i cały prawię miesiąc nasłuchiwał radia w nadzieji że przypomni się mu co leciało o godz. 21.33 kiedy to na świat przyszła nasza mała Borówka.....w końcu wpadłam na pomysł że napiszę do radia może będą mieć listę co leciało od godz 19.00 do 00.40 a przede wszystkim co leciało o godz. 21.20-21.33 🙈😄
Dostałam odpowiedź mam piosenki 😃😃😃😃
I wiem że na akcji leciało nie uwierzycie 🤣 Popek,Franek kimono..- King Bruce Lee a przy samych narodzinach dokładnie Podsiadło Trójkąty i kwadraty 😄
Dostałam listę poproszono mnie o mumer tel słuchanie radia o 20.00 i że czeka nas wielka niespodzianka od radia ☺☺☺
W którym szpitalu rodziłas?

reklama
W którym szpitalu rodziłas?
W szczecin zdroje 😊
Edit
Wszystkie porody tam się odbywały 😊
Pierwszy w 2005 roku jeszcze na starej części
Drugi w 2007 też na starym na nowy się młody za wcześnie urodził 😄 bo miesiąc później porody były już na nowej porodówce
Trzeci w 2017 już na nowym oddziale i porodówce sali miętowej bo są różne sale miętowa, lawendowa,malinowa i jagodowa.... 😁
Czwarty teraz 14.08 na sali lawendowej z kołem do porodu hak w linku
Dla mnie najlepszy szpital
No i jak mogła zapomnieć napisać że mają jedną z najlepszej opieki zdrowotnej nad dziećmi potrafią uratować nawet 23 tygodniowe wcześniaki jak miało to miejsce niedawno 😊
Sama się tam urodziłam 34 lata temu 😜 zdroje.jpguid_fd1d3b7ba846a1f35d3ea0520b3638551538307891112_width_900_play_0_pos_0_gs_0_height_506.jpg

Ostatnia edycja:
W szczecin zdroje 😊
Edit
Wszystkie porody tam się odbywały 😊
Pierwszy w 2005 roku jeszcze na starej części
Drugi w 2007 też na starym na nowy się młody za wcześnie urodził 😄 bo miesiąc później porody były już na nowej porodówce
Trzeci w 2017 już na nowym oddziale i porodówce sali miętowej bo są różne sale miętowa, lawendowa,malinowa i jagodowa.... 😁
Czwarty teraz 14.08 na sali lawendowej z kołem do porodu hak w linku
Dla mnie najlepszy szpital
No i jak mogła zapomnieć napisać że mają jedną z najlepszej opieki zdrowotnej nad dziećmi potrafią uratować nawet 23 tygodniowe wcześniaki jak miało to miejsce niedawno 😊
Sama się tam urodziłam 34 lata temu 😜Zobacz załącznik 1445576Zobacz załącznik 1445577
Ja rodzilam w Policach poprzez cesarke

Ja rodzilam w Policach poprzez cesarkę
Myślałam o nich teraz ale uznałam że niech tradycji stanie się zadość i co kolejny poród to porownanie modernizacji naszego położnictwa 😊
Wręcz bym powiedział że przeszłam przez wszystkie epoki obowiązujące na porodówce od zimnej szpitalnej sali w 2005 roku bez możliwość bliskiej osoby na fotelu ginekologicznym o zgrozo😬😬 z nogami zapianymi na paski i obowiązkowym nacięciem krocza aż do teraz w sali pachnącej od aromaterapi, słuchając radia, mogąc chodzić i trzymać za rękę bliską osobę bez obowiazkowego nacięcia a wręcz ochroną krocza w atmosferze relaksu i zapachu wakacji bo tak się czułam jak w pokoju hotelowym na wakacjach😄
Z możliwością ruchu bez nacisku i presji
BA czułam się jak celebrytka w prywatnej klinice🙈😜
Edit
co kolejny poród to lepszy na 6 będę latać już chyba bezbólowo 😂😂😂

Załączniki

• 20220814_165312.jpg
    20220814_165312.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
Ja rodzilam w Policach poprzez cesarke
A jak warunki i opieka w policach?
W 3 ciąży w 10tc byłam w nim z powodu zapalenia trzuski na patologi ciąży bo w zdrojach mnie nie przyjęto z powodu braku wtedy oddziału wewnętrznego no i tam pracowała moja wtedy dr i chciała mieć mnie na oku 😊

Warunki ok tylko telewizor by się przydał 😄na patologi super opieka na położnictwie to jest się sobie zostawionym po porodzie. Ja po cesarce ledwo chodziłam. Miałam drgawki po morfinie i musiałam sama się zajmować dzieckiem i chodzić po mleko

Warunki ok tylko telewizor by się przydał 😄na patologi super opieka na położnictwie to jest się sobie zostawionym po porodzie. Ja po cesarce ledwo chodziłam. Miałam drgawki po morfinie i musiałam sama się zajmować dzieckiem i chodzić po mleko
To kiepsko jak musiałaś wszystko sama 😔
W zdrojach to co 5 min ktoś pytał czy coś potrzebuje czy herbatkę zrobić kanapkę jak się czuję czy wszystko dobrze
Jak mała 2 nocy przechodziła adaptację to przychodziły doktorki z pediatrii i tłumaczyły by się nie przejmować i pocieszały że to normalne że tak płacze 😊 przychodziła psycholog raz dziennie i pytała czy nikt nie chce może skorzystać z jej pomocy, może chcę porozmawiać....17 lat temu byly fajne teoskiliwe położne i lekarze , 5 lat temu było jeszcze lepiej ale teraz to bajka jak jeszcze kiedy kolwiek będę rodzić to tylko w zdrojach 🙈😜
Edit. Ile po cesarce trzymają w policach?
W zdrojach po cc 4 dni po sn 3 a dokladnie musi minąć co najmniej 48h po cc 72h od porodu i wypisy są do 21.30 mi zabrakło 3 min żeby iść do domciu prawie po 2 dniach😂

W 3 dobie się wychodzi i po sn i po CC. Ja to miałam taki ból że ledwo wsiadłam do samochodu ale i tak by mi w szpitalu nie pomogli. Przez pierwszy tydzień cały czas na czopkach i tabletkach przeciwbólowych bylam

W 3 dobie się wychodzi i po sn i po CC. Ja to miałam taki ból że ledwo wsiadłam do samochodu ale i tak by mi w szpitalu nie pomogli. Przez pierwszy tydzień cały czas na czopkach i tabletkach przeciwbólowych bylam
Współczuję ci, jestem po drugiej cesarce i zaniosłam ja lepiej niż pierwsza. Śmigałam już w drugiej dobie. Po pierwszej ciężko było przez tydzień ale też nie było najgorzej

reklama
Do góry