reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mam kilka pytań w sumie :D się rozdrabniam widzę na milion wiadomości 🤭
1. Do mam po cesarskach - jak wasze blizny wyglądają i ile jesteście po cięciu? Macie nawis nad blizna, jakieś zgrubienia?
2. Do wszytskich mam - planujecie odwiedzać jakaś fizjoterapeutke uro-gin?
3. Robilyscie sesje maluchom?
4. Używacie jakichś probiotyków dla dzieci?
1. U mnie sn
2. Raczej nie ale zobaczymy po kontroli w piątek ale ćwiczę kilka razy dziennie mięśnie kegla 😊
3. Zastanawiam się nad tym
4. Nie

reklama
Jak wyglądają brzuszki waszych maluszków. Bo nasz jest taki wypukły. Jest klatka piersiowa i nagle w górę brzuszek nie przypominam sobie żeby córki tak miały.
Moja ma taki brzuszek ciut większy od klatki i bardziej wystający miała tak od początku ale położna nic nie mówiła pediatra też badał małą jak miała 16 dni i nic nie mówi
Przy okazji wstawię ci zdjęcie czy o taki brzuszek tobie chodzi 😊

A pijecie dziewczyny herbatkę dla mam karmiacych np hipp albo rosman itp.
Ja pijam 2 razy dzinnie roznych marek zależy jaką gdzie trafię czasem z zielarskiego herbapolu innym razem hipp przy każdym karmionym maluchu piłam do zakończenia dla podtrzymywania laktacji chyba działały pierwszych dwoje karmione po 2 lata trzecie karmione 3 lata ☺

Ostatnia edycja:
Ja pijam 2 razy dzinnie roznych marek zależy jaką gdzie trafię czasem z zielarskiego herbapolu innym razem hipp przy każdym karmionym maluchu piłam do zakończenia dla podtrzymywania laktacji chyba działamy pierwszy dwoje karmione po 2 lata trzecie karmione 3 lata ☺
A dobre te herbaty w smaku ? Ja tam dawniej piłam karmi.

Ja pijam 2 razy dzinnie roznych marek zależy jaką gdzie trafię czasem z zielarskiego herbapolu innym razem hipp przy każdym karmionym maluchu piłam do zakończenia dla podtrzymywania laktacji chyba działamy pierwszy dwoje karmione po 2 lata trzecie karmione 3 lata ☺
Ja kupiłam, ale w sumie jeszcze nie piłam, bo i tak wydawało mi się, że za dużo jest tego mleka.
Teraz z kolei chyba wreszcie się doczekałam stabilizacji, bo znowu jakieś miękkie te piersi.
Najdziwniejsze jest to, że od ponad miesiąca mały wisi na piersi prawie co godzinę, a ja w weekend dostałam okres. Myślałam, że przy KP będę miała dłuższa przerwę.

Ja kupiłam, ale w sumie jeszcze nie piłam, bo i tak wydawało mi się, że za dużo jest tego mleka.
Teraz z kolei chyba wreszcie się doczekałam stabilizacji, bo znowu jakieś miękkie te piersi.
Najdziwniejsze jest to, że od ponad miesiąca mały wisi na piersi prawie co godzinę, a ja w weekend dostałam okres. Myślałam, że przy KP będę miała dłuższa przerwę.
Po ilu tygodnuach od porodu dostałaś @
Ja przy trzecim miałam po 8 tyg.

reklama
Po 7 tygodniu. A karmiłaś wtedy piersią? Zawsze mi się wydawało, że przy KP jest dłuższa przerwa. Teraz czytam, że niekoniecznie :/
Tak był na piersi ten to pokonał rekord 3 lata wisiał na cycu😆
Dopuki nie poszedł do przedszkola 🙈
Edit. Z pierwszą i za pierwszym porodem nie widziałam @ rok czasu
Przy drugim miałam po 3 miesiacach od porodu raz na ok 3 miesiące z tym że zdarzały mi się plamienia 😊
A przy trzecim po 8 tygodniach i regularnie co 4 po ni. To wogule unormowały mi się tak @ że był jak w zegarku co 28dni z owu w 14dc mało tego to czułam jak pęka mi pęcherzyk i z którego jajnika się uwolni

Ostatnia edycja:
Do góry