reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Hej Dziewczyny, ale naprodukowałyście. @madziejkaa359 ja również mam wizytę w środę :) U mnie to będzie 12+4 i będzie usg prenatalne + wynik PAPPA. Trochę się oczywiście stresuję, ale jest też ekscytacja <3

Ja wszystkie badania robię u mojego lekarza, ma certyfikat. Dodatkowo te prenatalne ma refundowane z grantu unijnego.

Co do COVID my byliśmy z mężem przeziębieni, u mnie to był 8tc, jeden dzień miałam stan podgorączkowy, a tak to większych objawów nie było. Jednak mąż po tygodniu zaczął mieć gorszy węch, dlatego w przyszłym tyg idę na przeciwciała. Mówiłam ginekologowi, ale nie zlecił dodatkowych badań.

reklama
Ja pracuję w klasach 1-3 i póki co nie wracam. Od dzisiaj idę na zwolnienie. Jak wrócimy do online to będę pracować. 🙂 Nigdy nie chciałam iść tak szybko na zwolnienie ale przez COVID nie ma co ryzykować. Przechodziłam na początku listopada i niestety już przeciwciał nie mam. Tak sobie myślę, że organizm powinien być wtedy osłabiony a ja zaszłam w ciążę 😛
Ja idę w przyszłym tygodniu na zwolnienie bo pracuje z małymi dziećmi 🙂 Lekarz też poparł moja decyzję 🙂

Kupiłam detektor tętna płodu 😀
Dziś 10+2. Serduszko już pięknie słychać

Załączniki

• IMG_20210118_153125.jpg
    IMG_20210118_153125.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 76
TMoja doktorka również jest na tej liście [emoji4] moim zdaniem jest lepiej dojechać te kilka km dalej, i chodzić do kogoś konkretnego. W poprzedniej ciąży chodziłam do innej i żałuję tego.
Uff, moja doktor do której się zapisałam też jest na tej liście. A genetyczne i Pappa robię w prywatnek klinice, ale bezpłatnie ponieważ NFZ refunduje badanie dla kobiet powyżej 35 rż. A skierowanie dostałam z prywatnego gabinetu. Prenatalne mam 25.01 i to będzie tydz 12+2.

Wow! Jakie cudo! I fantastyczny wyniki gratuluję!!!
Super wieści! Na ostatniej wizycie moje miało 4,76 cm i doktor mówiła, że jeszcze za małe, żeby zmierzyć nt
Niby minimum to 45mm, może zaliczył nas na styk;) W czwartek idę do mojego lekarza, zobaczymy jak dzidziol urósł. Początek 11 tygodnia to jednak dość wcześnie na to badanie.

A u mnie cyrki z testem Pappa, uznałam że jednak zrobię. Dzwoniłam do 3 klinik i wszędzie mi odmówili bo robią w komplecie z prenatalnymi. A ja prenatalne chce zrobić w swojej klinice [emoji2962] no nic poczekam na wizytę i zobaczymy co powie lekarz.

Ktoras z dziewczyn polecała tutaj mydlo cedrowe agafii. Mam ten sam problem :( mydła na razie nie mogłam nigdzie u siebie stacjonarnie znaleźć a kupowanie jednego produktu na przesyłkę się totalnie nie opłaca. Ja chyba wybiorę się w środę po ginekologu do Rossmanna i popatrzę trochę na składy, żeby kupić coś bez itchy msów, co chyba będzie dość trudne:/
A w aptece sprawdzałaś ?

reklama
Do góry