reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja też magazynuje urlop! Więc jak urodzę w sierpniu to dojdą mi praktycznie dodatkowe 3 miesiące na czas dla maluszka... Niestety nie mamy możliwości zostawienia dziecka z dziadkami więc trzeba będzie szukać żłobka.
Moja córka chodziła do żłobka i ja byłam zadowolona i ona także. Nawet dużo nie chorowała.

reklama
Ciężko Was nadrobić pracując z domu, plus przedszkolak bez przedszkola bo covid u opiekunek.
Planuję pracować do końca 34 tc jak w poprzedniej ciąży. Pracuję zdalnie, 5 h dziennie, mam biurko z automatyczną regulacją wysokości i fajną pracę. Bez pracy, po odstawieniu dziecka do przedszkola (jak działa), wracalłabym do łóżka pewnie. Co nie skończyłoby się dobrze. M też pracuje z domu więc sobie radzimy. Mamy nadzieję że w końcu otworzą przedszkola i młody te pół dnia będzie w placówce, a ja na spokojnie popracuję.

Olejek migdałowy tłoczony na zimno- używałam w poprzedniej ciąży, potem do pielęgnacji młodego jak była taka potrzeba. Teraz też zamierzam go używać.

Wizytuję już w czwartek[emoji4]. Mam nadzieję że będzie to szczęśliwe 8+4.
Polecasz jakiś konkretnie ten olejek?

Dzień dobry :) dziewczyny na prenatalne mozecie iść z kimś czy idziecie same ?zastanawiam się..chciałabym żeby mąż mógł iść ze mną. Nie dość, że to ogromny stres to na pewno chciałby zobaczyć naszego kropka :) pozdrawiam
Ja idę z mężem. Mój lekarz prowadzący ciążę ma uprawnienia do robienia tych badań. Na każdą wizytę możemy przychodzić razem. Chodzę prywatnie.

Naprawdę zazdroszczę ;) Ja mimo, że chodzę prywatnie, mogę być tylko sama. Mąż niepocieszony :/
Ja tez chodzę sama a maz mowi,ze nawet nie moze sobie wyobrazić takiego usg i naszej brykajacej dzidzi....nie wiem jak ja przezyje sama te prenatalne...juz na zwykłym usg sa takie emocje...

13+5 będzie według USG czy z OM? Ja będe miała prenatalne w 13+1 i ostatnio dzwoniłam czy to nie za późno. Lekarz powiedział, że robi maksymalnie do 13+6, więc Ty się łapiesz tak na styk. Ja bym jednak przyspieszyła o kilka dni jeśli będzie taka możliwość.
13+5 będzie z usg

Dzień Doberek Wszystkim , musiałam nadrobić bo nie byłam aktywna tylko dobę 😁, a tu tyle do przeczytania. Tak więc , Ja dziś miałam mieć drugą wizytę wraz z interpretacja wyników z badań krwi i moczu. Niestety moja ginekolog kazała mi zadzwonić na początku następnego tygodnia , ponieważ zachorowała. Ok , nie panikuje i lepiej , może ja lepiej będę się czuć za tydzień. Obecnie nadal mam mdłości 24 na dobę , ale trochę inaczej to wygląda niż wcześniej. Czyli raz są mega silne ,a raz słabsze i wtedy mogę na chwile wyjść na dwór. Ponadto teraz te mdłości bardziej mnie „łaskocze „ w żołądku i ściska w gardle. Czasem oddaje głupie dźwięki jak mnie złapie za gardło 😜. Ja nadal nie mam żadnych zachcianek jedzeniowych , nadal mam wstręt do jedzenia. Jedynie co nadal mi wchodzi i po czym mnie tak nie mdli bardzo to jabłka i borówki. Odrzuciło mnie od każdego rodzaju picia , ale wczoraj udało mi się wypić sok ze świeżych pomarańczy z kostkami lodu i tylko przez słomkę. Dziś mąż pojedzie po kolejne pomarańcze bym coś Piła , ponieważ za mało spożywam napojów. Mam nadzieję ,że mdłości skończą się u mnie książkowo i wróci apatyt. Nadal mam wstręt do zapachów. Obecnie jutro zamknę 10 tc według ostatniej miesiączki. Życzę Wam dobrego poniedziałku.

Dzień dobry :) dziewczyny na prenatalne mozecie iść z kimś czy idziecie same ?zastanawiam się..chciałabym żeby mąż mógł iść ze mną. Nie dość, że to ogromny stres to na pewno chciałby zobaczyć naszego kropka :) pozdrawiam
Ja dziś się rejestrowałam i Pani odrazu zapowiedziała,że mam być sama [emoji849]

reklama
Ja idę z mężem. Mój lekarz prowadzący ciążę ma uprawnienia do robienia tych badań. Na każdą wizytę możemy przychodzić razem. Chodzę prywatnie.
U Nas tak samo :) właśnie sprawdziłam i mój lekarz jest na tej liście FMF. Do tego filmiki z usg skopiuje Nam na pendrive 😊 chociaż już mam nagrane telefonem, no ale jakość słaba

Do góry