Pełna nadzieji
Fanka BB :)
Zapomniałam napisać że kropek ma już 5,5 cm!!! Czuję że to będzie chłopiec [emoji846]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapomniałam napisać że kropek ma już 5,5 cm!!! Czuję że to będzie chłopiec [emoji846]
No to ja mam identycznie - boję się jak stres wpłynie na dzidziusa, a z strony nie chcętak zostawiać swojego zespołu z dnia na dzień.Ja czekam na zamknięty wątek, aby trochę więcej o sobie opowiedzieć. Ogólnie zawsze myślałam,że będę pracowac jak najdłużej w ciazy. Ostatnio mam tak stresującą sytuację w pracy, że mam naprawdę dosyć, A z drugiej strony nie chciałabym zostawić zespołu na lodzie, więc mam rozterkę co dalej robić
Dziś 11t4d [emoji846]Ktory tydzien u ciebie?
Jak nazywa się to serum dokładnie? Pewnie w ciąży to nie za bardzo do stosowania?Ja dostałam od mamy Perfect Mama i tym smaruje brzuch i biust. Na uda mam od roku genialne chłodzące serum Colistar. Drogie, ale jedyne, które działa na cellulit
Moja doktorka również jest na tej liście [emoji4] moim zdaniem jest lepiej dojechać te kilka km dalej, i chodzić do kogoś konkretnego. W poprzedniej ciąży chodziłam do innej i żałuję tego.Mój lekarz jest na szczęście na liście lekarzy, którzy mają certyfikat FMF (może znajdziecie tu swojego) Link do: The Fetal Medicine Foundation
Ja 4.12 test na covid a 6.12 test ciążowy. Na szczęście wsztstko jest dobrze i przeszłam bardzo lekko. Żadnych dodatkowych badań. Koleżanka moja jest aktualnie w 20 tygodniu i przechodziła też na samym początku ciąży ale znacznie gorzej głównie kaszel i duszności plus gorączka ponad 3 tygodnie z ciaza wszytstko ok, będą mieli śliczna córeczkęNo właśnie, Dziewczyny a propo COVIDA dużo z Was przechodziła go w ciąży?
Ja 23.10 miałam potwierdzonego a 25.10 pierwszy dzień miesiączki i w tym cyklu zaszłam. Zastanawiam się czy nie powinno być jakiś dodatkowych badań?
13+5 będzie według USG czy z OM? Ja będe miała prenatalne w 13+1 i ostatnio dzwoniłam czy to nie za późno. Lekarz powiedział, że robi maksymalnie do 13+6, więc Ty się łapiesz tak na styk. Ja bym jednak przyspieszyła o kilka dni jeśli będzie taka możliwość.A ja mam takie pytanie, od wczoraj rozkminiam czy nie powinnam przyspieszyć badań prenatalnych.. datę mam ustalona na 28.01 wtedy będzie 13t5d, tylko mam dość duża rozbieżność w terminie porodu: z miesiączki wychodzi na 16.07 a z usg na początku lekarz mi powiedział 1.08 a na kolejnej wizycie 31.07.
Wiem ze mieszczę się w widełkach ale jeśli by jednak miało się okazać ze dzidzia większa i jest za pozno?
Także proszę o poradę
Jak nazywa się to serum dokładnie? Pewnie w ciąży to nie za bardzo do stosowania?