reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

U nas podobnie. Udało się w 5 cyklu. Bardzo chciałam rodzić wiosną ale wiadomo porodu się nie zaplanuje, tak samo jak i płci dziecka. Co ma być to będzie [emoji6] byleby maluszek był zdrowy.
oj dokładnie.. ja chciałam bardzo rodzić w maju-czerwcu tak jak pierwsza córkę, ale problemy z tarczyca mi to pokrzyżowały.
Ja u siebie nie przypuszczałam, ze tak szybko ta ciąża zaskoczy i trochę się zdziwiłam prawdę mówiąc 😅
Ale przyznam szczerze, ze mam trochę śluzu (konsultowałam z gin i jest okej), ale cały czas się boje, ze jak pójdę do toalety to okaże się, ze okres się zaczął.. 😔
Eh, niech już nadejdzie dzień USG i człowiek się troszkę uspokoi ;)

reklama
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Miałam plamienia w nocy, wizyta u lekarza i wszystko jest dobrze, było widać serduszko. 😍 Biorę teraz duphaston. Nie wiem czy pamiętacie moją sytuację w pracy. Lekarz radził iść na l4, żeby uspokoiło się plamienie i nie stresować. Oczywiście szef się zdenerwował i skomentował w nieprzyjemny sposób. Tak jak radziłyście nie ta praca będzie inna. Teraz czekam na 2 wizytę 23.12 i będę szła na nią z kompletem badań. 🙂 Dla mnie jest kluczową ta wizyta, chce przebić poprzedniej ciąży zły tydzień.

U nas udało się za 1, ale nie spodziewałam się, że się uda i mamy dylemat co teraz z naszym kościelnym, który miał być 03.07.. A byłabym wtedy w 8 miesiącu ciąży, jakby to był 5-6 to bym pewnie przetrwała, ale myślimy albo zrobić wcześniej sam ślub a wesele przełożyć na wrzesień październik albo całość na wrzesień-październik..

Dziewczyny jak tam dzisiaj? Poranne mdłości dalej są? Ja zjadłam trochę więcej wczoraj na wieczór i na razie jest ok [emoji16]
Dziewczyny, a ile czasu staraliście się o te wymarzone 2 kreski? [emoji3059]

U nas udało się za 4 cyklem.

Cześć dziewczyny ! Chciałam się zameldować w sierpniowych mamach! 😀 Po 9 cyklach staran- II kreski. Bez q na razie dobrze rośnie a po świętach USG. Czy was też brzuch pobolewa - mam. Takie kłucia w podbrzuszu trochę jak na okres od 2 dni. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. U mnie to 4t6d
Pozdrawiam !

U nas udało się za 1, ale nie spodziewałam się, że się uda i mamy dylemat co teraz z naszym kościelnym, który miał być 03.07.. A byłabym wtedy w 8 miesiącu ciąży, jakby to był 5-6 to bym pewnie przetrwała, ale myślimy albo zrobić wcześniej sam ślub a wesele przełożyć na wrzesień październik albo całość na wrzesień-październik..

Dziewczyny jak tam dzisiaj? Poranne mdłości dalej są? Ja zjadłam trochę więcej wczoraj na wieczór i na razie jest ok [emoji16]
Ale jesteś szczęściara! Cały ten wcześniejszy strach z niezachodzeniem Cię ominal [emoji846]

Kurde chyba bym przełożyła wesele... 8 miesiąc to już zaawansowana ciąża, a ślub to stres i nerwy których nie potrzebujesz. A myśleliście żeby wszystko zrobić później? A wcześniej np tylko ślub cywilny? [emoji846]

Cześć dziewczyny ! Chciałam się zameldować w sierpniowych mamach! 😀 Po 9 cyklach staran- II kreski. Bez q na razie dobrze rośnie a po świętach USG. Czy was też brzuch pobolewa - mam. Takie kłucia w podbrzuszu trochę jak na okres od 2 dni. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. U mnie to 4t6d
Pozdrawiam !
Mnie od wczoraj jajnik mocno ćmi, nie jest to kujący ból ani regularny. Zdarza się kilka razy w ciągu dnia. U mnie to 5t0d, nie masz się czym przejmować takie uczucie w podbrzuszu jest dosyć częste 😉 Ja mam za to pytanie do pozostałych przyszłych mam 😄Czy są tu osoby, które nie mają mdłości ? Ja prócz chwilowych bólów jajników i nabrzmiałych piersi nie odczuwam nic... tak się trochę martwię bo większość z Was ma konkretne objawy 😕

Mnie od wczoraj jajnik mocno ćmi, nie jest to kujący ból ani regularny. Zdarza się kilka razy w ciągu dnia. U mnie to 5t0d, nie masz się czym przejmować takie uczucie w podbrzuszu jest dosyć częste [emoji6] Ja mam za to pytanie do pozostałych przyszłych mam [emoji1]Czy są tu osoby, które nie mają mdłości ? Ja prócz chwilowych bólów jajników i nabrzmiałych piersi nie odczuwam nic... tak się trochę martwię bo większość z Was ma konkretne objawy [emoji53]
Spokojnie nie ma się czym martwić, mdłości o ile w ogóle się pojawią to najczęściej w okolicy 6-7 tyg ciąży, nie każda ciężarna je ma. Możesz się czuć bardzo dobrze i do samego końca ciąży trzeba się z tego cieszyć. Przytulanie kibelka i zmuszanie się do jedzenia do najmilszych objawów ciąży nie należy, lepiej żeby Cię ominęło tego Ci życzę [emoji846]

Mnie od wczoraj jajnik mocno ćmi, nie jest to kujący ból ani regularny. Zdarza się kilka razy w ciągu dnia. U mnie to 5t0d, nie masz się czym przejmować takie uczucie w podbrzuszu jest dosyć częste [emoji6] Ja mam za to pytanie do pozostałych przyszłych mam [emoji1]Czy są tu osoby, które nie mają mdłości ? Ja prócz chwilowych bólów jajników i nabrzmiałych piersi nie odczuwam nic... tak się trochę martwię bo większość z Was ma konkretne objawy [emoji53]
Jajniki też mnie od czasu do czasu bolą.
Często czuję uczucie rozpierania w podbrzuszu [emoji846] i tkliwe bolące piersi i skutki. A mdłości brak [emoji846]

reklama
Nie wierzyłam, że tak się da, ale mamy szczęście chyba i aby było już tak do końca [emoji16]

Cywilny wzięliśmy w październiku już, bo mieliśmy przygotowane dokumenty do kościelnego w styczniu i już na szczęście po cywilnym jesteśmy, dziękuję za radę, pewnie przełożymy całość, będzie już 3 data ślubu, ale Dzidzia w tym momencie najważniejsza [emoji4]
Ale jesteś szczęściara! Cały ten wcześniejszy strach z niezachodzeniem Cię ominal [emoji846]

Kurde chyba bym przełożyła wesele... 8 miesiąc to już zaawansowana ciąża, a ślub to stres i nerwy których nie potrzebujesz. A myśleliście żeby wszystko zrobić później? A wcześniej np tylko ślub cywilny? [emoji846]

Do góry