reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja miałam dwie pod rząd noce, gdzie o 4pobudka, udało mi się zasnąć grubo po 5 a o 6 budzik do pracy 😶
A wczoraj po powrocie z pracy takie mnie mdłości złapały, że musiałam się położyć, pierwszy raz takie mocne, że chciało mi się płakać... Dziś czuję dyskomfort taki ale jest lepiej niż wczoraj na szczęście :)

reklama
Dziewczyny, kolejną wizytę u swojego prowadzącego lekarza mam 30.12. Mimo, że ten lekarz przyjmuje prywatnie to terminy rozchodzą się bardzo szybko i chcę sie powoli umówić na USG genetyczne między 11 a 13 tygodniem. Kiedy waszym zdaniem najlepiej się umówić na to badanie, w którym tygodniu? Pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które już są mamami :)

Z mojego doświadczenia powiem ci że najlepiej okolo 12t0 dni dzidzia nie za duza i nie zamala na pomiary. Teraz bede prowadzic ciaze w Nl i tutaj jest z tym inaczej bo albo robia usg plus ta krew co w PL, lub badanie NIPT tylko. Ale ono kosztuje duzo mniej niz w PL.

Musi być dobrze
Mnie dziś coś podbrzusze mocniej boli..

Ja nie czuje tego jako jakis dokuczajacy ból tylko taki dyskomfort co jakis czas. Babie nie dogodzisz , jak nic mnie nie bolalo to tez sie martwilam [emoji28] oszaleje chyba do pierwszej wizyty.

Dziewczyny, kolejną wizytę u swojego prowadzącego lekarza mam 30.12. Mimo, że ten lekarz przyjmuje prywatnie to terminy rozchodzą się bardzo szybko i chcę sie powoli umówić na USG genetyczne między 11 a 13 tygodniem. Kiedy waszym zdaniem najlepiej się umówić na to badanie, w którym tygodniu? Pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które już są mamami :)
Ja już dzwoniłam i babeczka powiedziała mi że mam dzwonić się zapisać w 10 tyg. Terminy są i nic mi nie ucieknie [emoji28]

Oczywiście chodziło mi o to, że umówić się w 10 mam na ten 12 tydzień. Kurde bo w sumie to niezrozumiale odpisalam [emoji16]
Oki. To w takim razie też będę celować w 12tc. Mój lekarz powiedział, że umówimy sie 30.12 na te prentatalne, ale ja się boję, że nie będzie terminu. Chociaż powiedział mi, że zawsze może mnie dopisać przed 1 pacjentką lub po ostatniej, skoro prowadzę ciążę u niego :D

Hej dziewczyny [emoji846]
U mnie plamienia po lekach coraz mniejsze [emoji846]także zaczynam robić się spokojniejsza... Ciekawe czy lekarz będzie kazał mi przyjść jednak wcześniej czy zostawiamy planowana wizytę na 04.01.21.

Też mi rano aplikacja nie działała [emoji2962]

A kartę ciąży miałam założona od razu na 1 wizycie [emoji846]a był to chyba 5t+4

Z mojego doświadczenia powiem ci że najlepiej okolo 12t0 dni dzidzia nie za duza i nie zamala na pomiary. Teraz bede prowadzic ciaze w Nl i tutaj jest z tym inaczej bo albo robia usg plus ta krew co w PL, lub badanie NIPT tylko. Ale ono kosztuje duzo mniej niz w PL.

Ja nie czuje tego jako jakis dokuczajacy ból tylko taki dyskomfort co jakis czas. Babie nie dogodzisz , jak nic mnie nie bolalo to tez sie martwilam [emoji28] oszaleje chyba do pierwszej wizyty.

A powiedz tak mniej więcej jaki jest koszt w Nl testów NIPT :) Jak wszystko będzie dobrze to zastanawiam się czy go nie zrobić :)

Oki. To w takim razie też będę celować w 12tc. Mój lekarz powiedział, że umówimy sie 30.12 na te prentatalne, ale ja się boję, że nie będzie terminu. Chociaż powiedział mi, że zawsze może mnie dopisać przed 1 pacjentką lub po ostatniej, skoro prowadzę ciążę u niego :D
A to prenatalne robi Ci Twój ginekolog? Ja dzwoniłam sobie prywatnie gdzie indziej.
Ale w sumie może mój gin też robi a nawet się go nie spytałam na wizycie - no ale nie było głowy do tego [emoji28]

reklama
Do góry