reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Wiesz co, lekarz widział moje wyniki bety, nic nie skomentował, na usg był widoczny zarodek z serduszkiem, wielkość odpowiednia na tydzień ciąży, więc nic źle nie było :)
bardzo się cieszę! Naprawdę, tylko tu martwię się o siebie czy ze mną wszystko okej 😅 bo wiem, że internet ryje mózg dlatego wole się was zapytać niż czytać i wierzyć wszystkiemu w internecie ☺️

reklama
Ja bardzo polecam czytać tylko artykuły naukowe, i to najnowsze, nie „internetowych ekspertów”, bo już się spotkałam z opiniami, żeby np. nie jeść surowych warzyw czy owoców w ciąży... kup sobie ksiazke „W oczekiwaniu na dziecko” heidi murkoff i czytaj :)

Witam się nieśmiało. Podczytuję Was od kilku dni, ale czekałam na potwierdzenie bety, żeby dołączyć.
Obecnie mam dwóch synków w wieku 6 i 2.
Termin @ mam na jutro, jednak miałam przeczucie już w weekend, ze coś jest inaczej. Zrobiłam pierwszy test w niedziele i były dwie kreski- druga słabo widoczna. W poniedziałek powtórzyłam i kreska była trochę ciemniejsza. Poszłam na betę - wynik 22. Dzisiaj czyli po 48h powtórzyłam i beta wynosi 60.
Teraz pozostaje mi czekać na wizytę- szkoda że teraz trochę gorzej z terminami z powodu świat :( nie wiem czy nawet liczyć na wizytę w tym miesiącu

Hej dziewczyny, nie mogłam was nadrobić od wczoraj tyle nspisalyscie... Witam wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki za was.
Jakby co ja też jestem za zamkniętym wątkiem.
Ja jutro idę na kolejną wizytę...cala w nerwach jestem... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze... Z objawów u mnie to bolesne piersi, cięgle wzdęcia i wszystko co zjem odbija mi się... Nawet woda🤣🤣

Hej dziewczyny, nie mogłam was nadrobić od wczoraj tyle nspisalyscie... Witam wszystkie nowe mamusie i trzymam kciuki za was.
Jakby co ja też jestem za zamkniętym wątkiem.
Ja jutro idę na kolejną wizytę...cala w nerwach jestem... Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze... Z objawów u mnie to bolesne piersi, cięgle wzdęcia i wszystko co zjem odbija mi się... Nawet woda🤣🤣

A w którym tygodniu byłaś na pierwszej wizycie? I czy było coś już widać? :)

Z tą beta to tak różnie. Ogólnie jeśli jest minimalny przyrost ale jest, a pęcherzyk niewidoczny to trzeba szukać go gdzieś indziej (pozamaciczna ciąża, która przeszła wie " z czym to się je" nikomu tu nie życzę), jeśli znowu galopujący przyrost ale to NAPRAWDE OGROMNY podejrzenie zasniadu , ale wtedy USG pokaże go -tzw.burza śnieżna na obrazie, ale widełki , wyniki bety są ogromne tak samo jak przyrosty. Ot, cała filozofia bhcg i przyrostow. No i czasem nowotwory też pokazują wzrost tego hormonu.
Każdy organizm inny. Nie ma co porównywać swoich wyników w danym DC, bo każda ma inne hormony, owu w innych dniach, a o zagnieżdżeniu (może trwać kilka dni do 12-23 od pęknięcia ) . Na serio. Organizm ludzki to nie matematyka. Jeśli test pokazał ciążę, bhcg rosnie, lekarz mówi przyjść za 2 tyg bo nic nie widać. To tego się trzymać. A będzie dobrze:)

reklama
A to mam inne pytanie, macie jakieś ciążowe apki na telefon?! Wszystkie wyglądają podobnie, a chciałabym coś, co będzie pomocne i przydatne
Ja mam ciaza+, preglife, moja ciąża
Mamusie, a ja mam pytanie: w którym momencie ciąży lekarz zakłada kartę ciąży? Dopiero jak jest widoczne serduszko na usg?
Chyba tak, bo ja miałam tylko pęcherzyk i nie mam jeszcze karty mimo 5t5d na wizycie
Ja bardzo polecam czytać tylko artykuły naukowe, i to najnowsze, nie „internetowych ekspertów”, bo już się spotkałam z opiniami, żeby np. nie jeść surowych warzyw czy owoców w ciąży... kup sobie ksiazke „W oczekiwaniu na dziecko” heidi murkoff i czytaj :)
Też polecam te książkę, bardzo ciekawa [emoji4]

Do góry