reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
A tak liczyłam na jakąś ciążę bliźniaczą u nas na forum [emoji2] pewnie dlatego że sama o niej marzyłam [emoji2] 2 pieczenie upieczone na jednym ogniu. Bo jak pomyślę że miała bym 2 raz przechodzić ten stres i nerwy to grubo się zastanawiam [emoji2]
Jak byłam młodsza to też marzyły mi się bliźniaki, ale teraz jak mniej więcej wiem ile to pracy to wystarczy mi jedno przy jednym porodzie 😂 już wolę się pomęczyć drugi raz za parę lat 😂

A tak liczyłam na jakąś ciążę bliźniaczą u nas na forum [emoji2] pewnie dlatego że sama o niej marzyłam [emoji2] 2 pieczenie upieczone na jednym ogniu. Bo jak pomyślę że miała bym 2 raz przechodzić ten stres i nerwy to grubo się zastanawiam [emoji2]
U nas też była szansa na ciążę bliźniaczą co mnie przeraziło :D ale jest pojedyncza :D wg mężą z płcią męską, wg mnie z żeńską :D Mój ginekolog się dziwił, że nie stymulowałam owulacji farmakologicznie, bo były 4 szanse podobno na bobasa. Nie jestem medykiem wiec nie wiem jak to wylumaczyc fachowo :D

Ja jutro, mam wrażenie że tylko ja tu nie byłam jeszcze na wizycie 😀 wiem, że niektóre z was pisały że i pod koniec grudnia mają, ale już tak się nie mogę doczekać swojej wizyty, że oszaleje 😂
Ja już nawet drugi raz byłam :D z tym, że ja pierwsza z was mam nadzieję rodzić, bo TP na 1 sierpnia 2021 :D

W jakich tygodniach ciąży byłaś? U mnie jutro będzie 6t2d i w zależności od tego jaki artykuł przeczytam to się przejmuje, że albo za późno albo za wcześnie 😂
Ja byłam w 5tc (wg OM myślałam, że jest to 7tc, dlatego poszłam :)). No i lekarz wtedy tylko potwierdził ciążę, dał skierowanie na badania. Teraz byłam drugi raz, w 7tc dla spokoju przed świętami, żeby sprawdzic serduszko. Generalnie lekarz kazał mi przyjść w 9tc ale się uparłam, żeby przed świętami zobaczyć czy wszystko oki :)

reklama
W sumie to ja też miałam 2 [emoji2]
Jedna normalna a druga na IP.

A kolejna planowa na 4 stycznia [emoji7]
Mój lekarz nie przyjmuje 4-8 stycznia dlatego ten 30.12 :)

Dziewczyny a jakie macie podejście do urlopu macierzynskiego/ rodzicielskiego? 52 tygodnie płatne 80% wybieracie, czy Wasi mężowie coś biorą? Jak planujecie?

Do góry