reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja miałam dwie pod rząd noce, gdzie o 4pobudka, udało mi się zasnąć grubo po 5 a o 6 budzik do pracy 😶
A wczoraj po powrocie z pracy takie mnie mdłości złapały, że musiałam się położyć, pierwszy raz takie mocne, że chciało mi się płakać... Dziś czuję dyskomfort taki ale jest lepiej niż wczoraj na szczęście :)

reklama
Dziewczyny, kolejną wizytę u swojego prowadzącego lekarza mam 30.12. Mimo, że ten lekarz przyjmuje prywatnie to terminy rozchodzą się bardzo szybko i chcę sie powoli umówić na USG genetyczne między 11 a 13 tygodniem. Kiedy waszym zdaniem najlepiej się umówić na to badanie, w którym tygodniu? Pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które już są mamami :)

Z mojego doświadczenia powiem ci że najlepiej okolo 12t0 dni dzidzia nie za duza i nie zamala na pomiary. Teraz bede prowadzic ciaze w Nl i tutaj jest z tym inaczej bo albo robia usg plus ta krew co w PL, lub badanie NIPT tylko. Ale ono kosztuje duzo mniej niz w PL.

Musi być dobrze
Mnie dziś coś podbrzusze mocniej boli..

Ja nie czuje tego jako jakis dokuczajacy ból tylko taki dyskomfort co jakis czas. Babie nie dogodzisz , jak nic mnie nie bolalo to tez sie martwilam [emoji28] oszaleje chyba do pierwszej wizyty.

Dziewczyny, kolejną wizytę u swojego prowadzącego lekarza mam 30.12. Mimo, że ten lekarz przyjmuje prywatnie to terminy rozchodzą się bardzo szybko i chcę sie powoli umówić na USG genetyczne między 11 a 13 tygodniem. Kiedy waszym zdaniem najlepiej się umówić na to badanie, w którym tygodniu? Pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które już są mamami :)
Ja już dzwoniłam i babeczka powiedziała mi że mam dzwonić się zapisać w 10 tyg. Terminy są i nic mi nie ucieknie [emoji28]

Oczywiście chodziło mi o to, że umówić się w 10 mam na ten 12 tydzień. Kurde bo w sumie to niezrozumiale odpisalam [emoji16]
Oki. To w takim razie też będę celować w 12tc. Mój lekarz powiedział, że umówimy sie 30.12 na te prentatalne, ale ja się boję, że nie będzie terminu. Chociaż powiedział mi, że zawsze może mnie dopisać przed 1 pacjentką lub po ostatniej, skoro prowadzę ciążę u niego :D

Hej dziewczyny [emoji846]
U mnie plamienia po lekach coraz mniejsze [emoji846]także zaczynam robić się spokojniejsza... Ciekawe czy lekarz będzie kazał mi przyjść jednak wcześniej czy zostawiamy planowana wizytę na 04.01.21.

Też mi rano aplikacja nie działała [emoji2962]

A kartę ciąży miałam założona od razu na 1 wizycie [emoji846]a był to chyba 5t+4

Z mojego doświadczenia powiem ci że najlepiej okolo 12t0 dni dzidzia nie za duza i nie zamala na pomiary. Teraz bede prowadzic ciaze w Nl i tutaj jest z tym inaczej bo albo robia usg plus ta krew co w PL, lub badanie NIPT tylko. Ale ono kosztuje duzo mniej niz w PL.

Ja nie czuje tego jako jakis dokuczajacy ból tylko taki dyskomfort co jakis czas. Babie nie dogodzisz , jak nic mnie nie bolalo to tez sie martwilam [emoji28] oszaleje chyba do pierwszej wizyty.

A powiedz tak mniej więcej jaki jest koszt w Nl testów NIPT :) Jak wszystko będzie dobrze to zastanawiam się czy go nie zrobić :)

Oki. To w takim razie też będę celować w 12tc. Mój lekarz powiedział, że umówimy sie 30.12 na te prentatalne, ale ja się boję, że nie będzie terminu. Chociaż powiedział mi, że zawsze może mnie dopisać przed 1 pacjentką lub po ostatniej, skoro prowadzę ciążę u niego :D
A to prenatalne robi Ci Twój ginekolog? Ja dzwoniłam sobie prywatnie gdzie indziej.
Ale w sumie może mój gin też robi a nawet się go nie spytałam na wizycie - no ale nie było głowy do tego [emoji28]

reklama
Do góry