reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Dziewczyny A czy kremujecie już wasze brzuszki? Ja już zaczynam, w pierwszej ciąży udało mi się wyjść bez żadnego rozstępu więc w tej też wolałabym nie mieć;)

reklama
Ja dopiero 4 tydzien, ale chciałabym zaliczyć wizytę przed świętami - więc byłby to dopiero 6t0d - pewnie za wczesnie na serduszko :/ W ogóle święta mnie stresują :D w rodzinnym domu zawsze byłam pierwsza do otwierania winka... Nie chcę nikomu mówić na tak wczesnym etapie, ale czuję, że rozgryzą mnie w sekundę.
My planujemy właśnie w święta powiedzieć moim teściom. Od 7 lat na święta słyszę kiedy drugie dziecko, to teraz wreszcie będą mieli odpowiedź :D Liczę na to, że wszystko będzie ok z ciążą, więc myślę, że możemy śmiało mówić :)

Dziewczyny A czy kremujecie już wasze brzuszki? Ja już zaczynam, w pierwszej ciąży udało mi się wyjść bez żadnego rozstępu więc w tej też wolałabym nie mieć;)
Ja w pierwszej ciąży nic nie stosowałam na brzuch i miałam po porodzie cały jeden mały rozstęp koło pępka.
To w głównej mierze jest kwestia genów, ale jestem pewna, że kremowanie nie zaszkodzi:)
Ja jak już będę miała bardziej widoczny brzuch to też pewnie będę czymś nawilżać.

Ja w pierwszej ciąży nic nie stosowałam na brzuch i miałam po porodzie cały jeden mały rozstęp koło pępka.
To w głównej mierze jest kwestia genów, ale jestem pewna, że kremowanie nie zaszkodzi:)
Ja jak już będę miała bardziej widoczny brzuch to też pewnie będę czymś nawilżać.
U mnie niestety geny są na rozstępy 🤣zresztą po okresie dojrzewania mam niestety sporo na udach . Ale w ciąży taka niespodzianka że nie było 😅 więc zaczynam już teraz może uda mi się jakoś zapobiec 😉

Ja jeszcze nie... w pierwszej ciazy w ogóle nie smarowałam kremami typowo na rozstępy a jeżeli już w ogóle czymkolwiek smarowałam to bardzo nieregularnie- rozstępów pociazowych brak. Natomiast z okresu dojrzewania jest multum :/

reklama
Ja na 1 wizycie byłam dokładnie w 5t+4 i serduszko usłyszałam [emoji7] ale nawet sam lekarz powiedział że bardzo dużo zależy od sprzętu więc jeśli nie słyszycie to się nie stresujcie! [emoji846]
Myślę że nawet nie tyle od sprzętu co tez od lekarza. Ta do której dzisiaj idę jest właśnie mega szybka, w sensie wszystko robi w tempie ekspresowym, jejku mam nadzieje ze będzie ok, strasznie się denerwuje!

Do góry