reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2021

Ja jeszcze nie umówiłam się na prenatalne, myślałam, że to jeszcze za wcześnie, ale widzę że w sumie trochę się na to czeka to może już powinnam jednak dzwonić i zaklepać termin. Ostatnio coś jestem totalnym flakiem przez to moje dolegliwości... 🙁 A dzisiaj to miałam załamke 😢😢

reklama
Czesc! Przebrnęłam przez cały wątek i postanowiłam się ujawnić :) termin z aplikacji mam na 18 sierpnia. W poniedziałek byłam na pierwszej wizycie i był zarodek z serduszkiem :) bardzo się ucieszyłam bo we wrześniu stwierdzono u mnie poronienie zatrzymane niestety, serduszko w ogóle nie zaczęło bić. Niestety doktor znalazła też krwiaka :/ co prawda oddalony od pęcherzyka ale i tak się zaniepokoilam:( przepisała mi duphaston. Powiedzcie, te które też biorą duphaston, też Was tak po nim boli głowa ? Gratuluję wszystkim bijących serduszek :)
Biore bardzo dużo duphastonu i ultrogestanu bo jestem po in vitro i glowa mnie nie boli ;) może boli Cię poprostu pogodowo- ciśnieniowo ;)

Wy mówicie o prenatalnych a ja nawet nie byłam na pierwszej wizycie jeszcze 😄 Pierwszy raz jestem na szarym końcu.
Haha, nie jesteś jedyna :D pierwsze USG mam dopiero 13.01 :D za to badania prenatalne umawiałam już pod koniec grudnia (na 19.02), a i tak był już u mnie problem z terminami :O

Jestem po wizycie i wszystko jest w porządku. Fasolka ma 4 cm 🥰
Badanie prenatalne mam umówione na 28.01 - to będzie 13t5d.
E49E70FD-A408-4EC0-8862-7A094B607DA5.jpeg
1ABE581B-3F57-40EE-8138-8DEAAD0515F3.jpeg

Ja jeszcze nie umówiłam się na prenatalne, myślałam, że to jeszcze za wcześnie, ale widzę że w sumie trochę się na to czeka to może już powinnam jednak dzwonić i zaklepać termin. Ostatnio coś jestem totalnym flakiem przez to moje dolegliwości... 🙁 A dzisiaj to miałam załamke 😢😢
Opowiadaj 😂 tu co druga czuje się jak"flak" już myślałam , że wymioty mijają. O ja naiwna. Dzisiaj to dały popalić dopiero. Az boje się jeść cokolwiek. A jeść znowu trzeba :/

Opowiadaj 😂 tu co druga czuje się jak"flak" już myślałam , że wymioty mijają. O ja naiwna. Dzisiaj to dały popalić dopiero. Az boje się jeść cokolwiek. A jeść znowu trzeba :/
No to u mnie dzisiaj też koszmar pod tym względem, a wczoraj już zaczęło być lepiej, bo tylko mdłości pod wieczór mnie dopadły. Ale dzisiaj 24 h 🙈 A już zaczynałam się cieszyć, że idzie ku dobremu... Dodatkowo mam jakiś spadek nastroju, zaczęły mnie dobijać te ciągle wymioty i mdłości.. Już nie wiem co mam jeść, cokolwiek zjem potem siedzę jak na szpilkach czy trzeba już biec do łazienki czy jeszcze nie... 🙁 😭 Może taki dzień... Zazwyczaj staram się myśleć pozytywnie, ale dzisiaj 😢😢

Dziewczyny, a co z kosmetykami w ciąży? W pierwszej nie zwracałam uwagi bo dla mnie pielęgnacja wtedy to był demakijaż, krem, jakaś maseczka, peeling. Ale od pewnego czasu testuje różne rodzaje serum i zastanawiam się czy można. Tak samo mam jakąś maseczkę z marihuaną medyczna w składzie albo jakaś pochodna (nie znam się na tym). Wiecie czy są jakieś zakazane kosmetyki lub coś ze składu?

reklama
Ja to już od ponad miesiąca nie jestem w stanie użyć czegokolwiek do twarzy, tak mnie drażni zapach. Ledwo mogę umyć twarz dotychczasowym żelem... 🙈 Ale trudno, potem się bd odgruzowywac, w ciąży i tak już widzę nawrót trądziku 🙈 Ale nawet mnie to tak bardzo nie wkurza, jakoś przeżyję 💪

Do góry