reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

dziewczyny, a jakie bierzecie suplementy?

moj gin mi przykazał MUMOMEGA, to sa kwasy omega. teraz dopiero patrze, ze kosztuja 60 za opakowanie na miesiac, nie zwrocilam wczesniej uwagi, ze to takie drogie, bo mi maz przyniosl. zastanawiam sie,c zy warto. oprocz witamin biorę oczywiscie kwas foliowy, az 15 mg, bo mam zwiekszone zapotrzebowanie przez moją chorobę. ale nad tymi omega sie zastanawiam

Biedroneczka, co Ty o tym sadzisz?

reklama
Marta1210 jesli chodzi o omega 3 w ciazy to mozna tez zakupić Prenatal DHA.

Dodam że w ciazy ważne sa przede wszystkim te omega 3, zaleca sie oprocz dodatkowych suplementów je brać, Prenatal kosztuje ok 30 zł za 30 tabl w zależności od apteki, w internetowych mozna kupić czasami taniej.
Siostrze zakupilam wlaśnie w ciazy ten Prenatal brala zarówno classic jak i wlaśnie ten DHA (ja tez je biorę), kwas foliowy w I trymestrze to nawet ja mowie pacjentkom że spokojnie moga brać 2 tabletki dziennie (te po 0,4 mg)

Ostatnia edycja:
cześć sierpnióweczki:) ja jakis czas musialam odpocząć od BB bo taka schizę złapałam po tych strasznych wiadomościach od niektórych dziewczyn, że wpadłam w panikę :-( musiałam się trochę zdystansować i uwierzyć, że przecież wszystko musi być OK. bardzo wolno czas mi płynie do tego trzeciego USG ...
mi ustąpiły mdłości , cycki już nie bolą ale nadal są duże, wzdecia ciążowe nadal wieczorami i zawroty głowy przy zmianach pozycji. to, że brak mi mdłości zaczeło mnie martwić czy wszystko ok, ale sie uspokoilam bo nadal jestem głodna co 2-3 h i chodzę siusiu co chwilę. Ale chce już być po wizycie i wiedzieć, że jest ok.
co do zbliżeń hmm jestem senna non stop i jakoś mam lekka obawę i na tą chwilę przystopowaliśmy.
ale za to ukochany jest wspaniały dziś np robi na obiadek ulubiona moją lasagne ze szpinakiem i kurczakiem - i bardzo się stara bo przed ciążą to ja królowałam w kuchni a teraz niestety on się musi trochę poduczyć , ważnie że nie braknie mu chęci :-)
miłego weekendu Wam życzymy z Fasolinką :)

Ja sobie przerwe zrobiłam na jedzonko. Oj gdzieś słąba jestem od paru dni...

Taycia, Malgo dziekuje :* Jak tylko bede coś wiedziała to napewno się odezwe !!!!!

Rozbawiłyście mnie tymi Macdonaldami ;) bo ja koło południa dzwoniłam do mojego M. i pytam się go czy może pracuje dzisiaj w okolicy Macdonalda ;D hehe bo nie wiem co na obiad zrobic ! Wiec też bede zajadala fastfoody :tak: i powiem ze własnie na nie mam najwiekszego smaka! Oj jak dobrze że nie jestem sama :happy2:

Pisałyście wcześniej o zbliżeniach. Ja też raczej je troszke unikam. Zapytam jeszcze ginka czy moge z meżusziem coś nie coś he. Bo biedaczek wiem że potrzebuje- niestety facetowi ciężej wytrzymać. No narazie sobie jakoś radzimy :zawstydzona/y: teraz wyżeżdzam na ponad tydzień i przyjeżdzam ze swoja mama bo nabrałą ochoty na odwiedziny :). Hehe mąż na głodzie, mama za ścianą - jak za dawnych lat ;-) Da się rade jakoś... :-D

Pozdrawiam !!!!

Cześć Dziewczyny!
Ja mam z jedzeniem znowu inaczej! nie dotknelabym nic z Mc Donalda! przed ciążą zdażało mi się jeść fast foody, teraz nie mam ani trochę ochoty :)
za to mam wieczną ochotę na lody!!!:) poszerzyłam menu lodowe o pistacjowe :) także jem lody truskawkowe i pistacjowe :) lody chodzą za mną cały czas :) i chyba tylko lody! całą reszta póki co fe :p

Marcelina i jak Twoje jajniki? Przestały już boleć? Ja dzisiaj szłam do pracy i mnie tak zakuły,że musiałam przystanąć. Ale zawsze tak miałam w okolicach owulacji i właśnie teraz to jakoś by wypadało więc nie będę schizować.
Miłego dnia Wam życzę:)
Hej maggie ! Od wczoraj po południa cisza, w sensie nic nie zarywa, a miałam też tak jak piszesz !

Ja wczoraj zaczęłam wieczorem prawie wymiotować.
Prawie, bo wydaję odpowiedni dźwięk ;) i na tym wszystko.
Nic mi nie podchodzi do góry dziwne uczucie.
Dzieje się tak jak nie bekam za długo.
Wczoraj "powarczałam" trochę na spacerze nocnym z psami.. i dziś jak wstałam z łózka..

Czy możecie się przeciągać? Ja nie bardzo.. jak się wyciągnę, czy w łóżku czy na stojąco, ręce uniosę do góry to ciągnie mnie w podbrzuszu.. więc się nie przeciągam bo się boje :confused: a w ogóle godzine temu na spacerze pies koleżanki kopnął mnie w podbrzusze.. myślałam, że go zabije :wściekła/y: teraz mam oczywiście schize....

reklama
Do góry