reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Oli, widzę że wszyscy faceci są tacy sami, mój też śpi...ech..
Kuruj się kochana i pamiętaj, że w ciąży nie wolno więcej myć ci okien, to bardzo niebezpieczne..
Jesteśmy imienniczkami:-)

reklama
ooo szuszu -Ola ale fajnie :)))))
z Piotrkiem w 38 tygodniu umyłam w ciągu tygodnia dwa razy okna w całym domu :-D syndrom wicia gniazda :-D. Za pierwszym razem wydawało mi się,że cały czas są brudne

Moje okna wyglądają strasznie, ale mi się zaraz słabo robi, jak ręce do góry podnoszę, więc na razie sobie odpuszczę;-)
Ja w ciąży dźwigałam zakupy, sprzątałam itd :-)
Kurczę, ja mam ciągle ochotę na KFC, kebaby i te inne świństwa..a i na cole...:baffled:

szuszu mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedział, że mogę wsuwać i McDonalda i KFC bylebym przytyła przynajmniej 10 :-D także spoko nie zaszkodzi Ci na pewno, bo ja jadłam jak miałam ochotę. Cole dopiero od 6 miesiąca piłam 1 małą buteleczkę dziennie, jak już najważniejsze było rozwinięte :-)

Mamy położna na forum - bardzo miło :) Moja siostra zastanawia się nad tym kierunkiem :) - Ja chybabym ryczała przy każdym porodzie. Moja szwagierka w sierpniu rodziła i mąż kamerował, pokazywała mi urywki i nie mogłam zatrzymac łez szczęscia. Nawet teraz jak myśłe o porodzie to ryczeć mi się chce ;) he...

Ja zabieram sie za sprzatanie, pakowanie... Jutro wyjazd. Steskniłam się za rodzinka.
Też nie mam pomysłow na obiady, a raczej nie mam smaka na nie. Eh... Ciągle dzwonie do męża i pytam na co ma smaka a on się wkurza bo co wysunie propozycje to ja bleeee to nie dobre hehe Coś tak mie upichci...

Odezwe się jeszcz przed wyjazdem, bo jutro na 7.00 samolot :( pobódka pewnie o 4 brrr...

He dziewczyny, mam do Was pytanki i mam nadzieję, że mnie uspokoicie. Wczoraj miałam gorszy dzień. Strasznie wymiotowałam, ale raczej cos mi zaszkodziło bo wcześniej mi sie to nie zdarzyło. Zmierzyłam sobie temperature i mialam 37,1 stopni, dzisiaj to samo. Powiedzcie mi czy mam sie niepokoić, czy taka temperatura jest normalna w ciązy/ Wczesniej sobie nie mierzyłam wiec nie wiem jaka miałam. Martwię się tym.

moniek, temperatura sie nie przejmuj. Normalne jest, ze jest podwyzszona w ciazy, to jest zreszta jeden z objawow. Ja niestety zle znosze ciaze i od 4 tygodni mam non stop 37,1 - 37,4. Jak bardzo podskoczy mozna brac paracetamol.

Najbardziej wzrusza widok mamy ktora po tych wszystkich trudach przytula maleństwo :))
Cole mozna pić, ale raczej w malych ilościach, bo jak kawa zawiera kofeine, która w większych ilościach może powodować poronienia, pozaty odwapnia organizm i zmiejsza przyswajalność żelaza, co w ciązy nie jest wskazane, aczkolwiek niewielka ilość jeśli mamy na to ochote nie zaszkodzi.
Co do paracetamolu to jest grono lekarzy którzy nawet tego leku niby bezpiecznego w ciaży nie zalecaja brać w I trymestrze ciazy, nie wiadomo do końca czy nie wpływa on źlena procesy organogenezy zachodzace w naszych fasolkach

szuszu ja ostatnio byłam z mężusiem i znajomymi w KFC hah;) to normalnie mieszałam wszytko z wszystkim i smakowało jak nigdy;)a na dokładkę wzięłam sobie sałatkę grecka;) ahahah i byłam obrażona ze w KFC nie maja takich pysznych lodów jak w MCDonalsie;) hahaha
no i mam ochote tylko i wyłacznie na ostre smaki;)

reklama
szuszu, duszo ty moja bratnia! Ja nic innego nie moge jesc tylko kfc, mcdonalds i chynszczyzna na wynos. Przed ciaza unikalam takich rzeczy jak ognia, jadlam salatki i gotowalam w domu zdrowe obiadki, bo cale zycie walcze z nadwaga. A teraz po otwarciu lodowki od razu zwracam i nie jestem w stanie od Wigilii nic ugotowac. Za to jak widze hamburgera to az mi sie oczy ciesza! A od warzyw tez zwracam! Co sie porobilo? Czy to wogole nie zaszkodzi w ciazy? Zaczelam wmuszac w siebie ostatnio kubusia, zeby troche witamin przyswoic ale musze z woda rozrabiac, bo inaczej nie wchodzi.

nadzieja, trzymam kciuki za wizyte w polsce i usg! daj znac po powrocie.

biedroneczka,
z tym paracetamolem to pewnie jak z kazdym lekiem w ciazy, lepiej unikac. Ale z lekami to zawsze trzeba patrzec chyba na potencjalne ryzyko i korzysci. Lepszy chyba paracetamol niz bardzo wysoka goraczka. Ja musialam zaczac brac leki na mdlosci i tez dlugo ze soba walczylam az sie w knoncu odwodnilam i lekaz powiedzial jasno, ze leki to minimalne ryzyko o odwodnienie jest bardzo niebezpieczne dla plodu. I musialam zaczac brac. Ja tam zreszta wszystkim zycze, zeby zaden paracetamol ani inne leki nie byly nam potrzebne! :)

Do góry