reklama
biedroneczka1980
Fanka BB :)
ja robie bitki w sosie grzybowym z Knorra )) sa przepyszne )
Sos grzybowy mniam, mniam, az ślinka cieknie hehehe.
Moje okna wyglądają strasznie, ale mi się zaraz słabo robi, jak ręce do góry podnoszę, więc na razie sobie odpuszczę;-)
Ja w ciąży dźwigałam zakupy, sprzątałam itd :-)
Kurczę, ja mam ciągle ochotę na KFC, kebaby i te inne świństwa..a i na cole...
Ja w ciąży dźwigałam zakupy, sprzątałam itd :-)
Kurczę, ja mam ciągle ochotę na KFC, kebaby i te inne świństwa..a i na cole...
Oli.B
szuszu mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedział, że mogę wsuwać i McDonalda i KFC bylebym przytyła przynajmniej 10 także spoko nie zaszkodzi Ci na pewno, bo ja jadłam jak miałam ochotę. Cole dopiero od 6 miesiąca piłam 1 małą buteleczkę dziennie, jak już najważniejsze było rozwinięte :-)
nadzieja!
Mamy położna na forum - bardzo miło Moja siostra zastanawia się nad tym kierunkiem - Ja chybabym ryczała przy każdym porodzie. Moja szwagierka w sierpniu rodziła i mąż kamerował, pokazywała mi urywki i nie mogłam zatrzymac łez szczęscia. Nawet teraz jak myśłe o porodzie to ryczeć mi się chce he...
Ja zabieram sie za sprzatanie, pakowanie... Jutro wyjazd. Steskniłam się za rodzinka.
Też nie mam pomysłow na obiady, a raczej nie mam smaka na nie. Eh... Ciągle dzwonie do męża i pytam na co ma smaka a on się wkurza bo co wysunie propozycje to ja bleeee to nie dobre hehe Coś tak mie upichci...
Odezwe się jeszcz przed wyjazdem, bo jutro na 7.00 samolot pobódka pewnie o 4 brrr...
Ja zabieram sie za sprzatanie, pakowanie... Jutro wyjazd. Steskniłam się za rodzinka.
Też nie mam pomysłow na obiady, a raczej nie mam smaka na nie. Eh... Ciągle dzwonie do męża i pytam na co ma smaka a on się wkurza bo co wysunie propozycje to ja bleeee to nie dobre hehe Coś tak mie upichci...
Odezwe się jeszcz przed wyjazdem, bo jutro na 7.00 samolot pobódka pewnie o 4 brrr...
Malgo000
He dziewczyny, mam do Was pytanki i mam nadzieję, że mnie uspokoicie. Wczoraj miałam gorszy dzień. Strasznie wymiotowałam, ale raczej cos mi zaszkodziło bo wcześniej mi sie to nie zdarzyło. Zmierzyłam sobie temperature i mialam 37,1 stopni, dzisiaj to samo. Powiedzcie mi czy mam sie niepokoić, czy taka temperatura jest normalna w ciązy/ Wczesniej sobie nie mierzyłam wiec nie wiem jaka miałam. Martwię się tym.
moniek, temperatura sie nie przejmuj. Normalne jest, ze jest podwyzszona w ciazy, to jest zreszta jeden z objawow. Ja niestety zle znosze ciaze i od 4 tygodni mam non stop 37,1 - 37,4. Jak bardzo podskoczy mozna brac paracetamol.
biedroneczka1980
Najbardziej wzrusza widok mamy ktora po tych wszystkich trudach przytula maleństwo )
Cole mozna pić, ale raczej w malych ilościach, bo jak kawa zawiera kofeine, która w większych ilościach może powodować poronienia, pozaty odwapnia organizm i zmiejsza przyswajalność żelaza, co w ciązy nie jest wskazane, aczkolwiek niewielka ilość jeśli mamy na to ochote nie zaszkodzi.
Co do paracetamolu to jest grono lekarzy którzy nawet tego leku niby bezpiecznego w ciaży nie zalecaja brać w I trymestrze ciazy, nie wiadomo do końca czy nie wpływa on źlena procesy organogenezy zachodzace w naszych fasolkach
Cole mozna pić, ale raczej w malych ilościach, bo jak kawa zawiera kofeine, która w większych ilościach może powodować poronienia, pozaty odwapnia organizm i zmiejsza przyswajalność żelaza, co w ciązy nie jest wskazane, aczkolwiek niewielka ilość jeśli mamy na to ochote nie zaszkodzi.
Co do paracetamolu to jest grono lekarzy którzy nawet tego leku niby bezpiecznego w ciaży nie zalecaja brać w I trymestrze ciazy, nie wiadomo do końca czy nie wpływa on źlena procesy organogenezy zachodzace w naszych fasolkach
szuszu ja ostatnio byłam z mężusiem i znajomymi w KFC hah to normalnie mieszałam wszytko z wszystkim i smakowało jak nigdya na dokładkę wzięłam sobie sałatkę grecka ahahah i byłam obrażona ze w KFC nie maja takich pysznych lodów jak w MCDonalsie hahaha
no i mam ochote tylko i wyłacznie na ostre smaki
no i mam ochote tylko i wyłacznie na ostre smaki
reklama
Malgo000
szuszu, duszo ty moja bratnia! Ja nic innego nie moge jesc tylko kfc, mcdonalds i chynszczyzna na wynos. Przed ciaza unikalam takich rzeczy jak ognia, jadlam salatki i gotowalam w domu zdrowe obiadki, bo cale zycie walcze z nadwaga. A teraz po otwarciu lodowki od razu zwracam i nie jestem w stanie od Wigilii nic ugotowac. Za to jak widze hamburgera to az mi sie oczy ciesza! A od warzyw tez zwracam! Co sie porobilo? Czy to wogole nie zaszkodzi w ciazy? Zaczelam wmuszac w siebie ostatnio kubusia, zeby troche witamin przyswoic ale musze z woda rozrabiac, bo inaczej nie wchodzi.
nadzieja, trzymam kciuki za wizyte w polsce i usg! daj znac po powrocie.
biedroneczka, z tym paracetamolem to pewnie jak z kazdym lekiem w ciazy, lepiej unikac. Ale z lekami to zawsze trzeba patrzec chyba na potencjalne ryzyko i korzysci. Lepszy chyba paracetamol niz bardzo wysoka goraczka. Ja musialam zaczac brac leki na mdlosci i tez dlugo ze soba walczylam az sie w knoncu odwodnilam i lekaz powiedzial jasno, ze leki to minimalne ryzyko o odwodnienie jest bardzo niebezpieczne dla plodu. I musialam zaczac brac. Ja tam zreszta wszystkim zycze, zeby zaden paracetamol ani inne leki nie byly nam potrzebne!
nadzieja, trzymam kciuki za wizyte w polsce i usg! daj znac po powrocie.
biedroneczka, z tym paracetamolem to pewnie jak z kazdym lekiem w ciazy, lepiej unikac. Ale z lekami to zawsze trzeba patrzec chyba na potencjalne ryzyko i korzysci. Lepszy chyba paracetamol niz bardzo wysoka goraczka. Ja musialam zaczac brac leki na mdlosci i tez dlugo ze soba walczylam az sie w knoncu odwodnilam i lekaz powiedzial jasno, ze leki to minimalne ryzyko o odwodnienie jest bardzo niebezpieczne dla plodu. I musialam zaczac brac. Ja tam zreszta wszystkim zycze, zeby zaden paracetamol ani inne leki nie byly nam potrzebne!