reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Biedroneczka, a Ty w szpitalu pracujesz?
Jesteś już na zwolnieniu, czy jeszcze śmigasz do pracy?
Pracuje w szpitalu (oddział ginekologiczny i polożniczy) u dodatkowo rownież w przychodni (na zlecenie-marna płaca to trza dorabiać), ale teraz jestem na L4, moja gin powiedziala że po dwoch poronieniach raczej powinnam posiedziec w domu niz narazać sie na wysiłek. Więc sie slucham bo nie chcę stracić maleństwa. Choć prawdę mowiąc troche mi brakuje pracy bo w domu czuje sie taka niepotrzebna szczegolnie jak siedze sama

reklama
ale sie wkurzylam wlasnie! :wściekła/y:
Dzisiaj dostalam termin na pierwszy skan z nhs (UK nfz), ktory odbedzie sie na sam koniec 13tc, to jakis zart? Zadnych badan krwi do tego czasu, nic kompletnie. Zadzwonilam do szpitala a oni mi na to, ze mam zadzwonic w poniedzialek bo dzisiaj oddzialy sa zamkniete! To rodzic tez mam midzy pon - pt w godzinach pracy?????

Zadzwonilam na infolinie nhs, ze to bedzie juz bardzo pozno na wczesny skan na DS i ze zadnych badan krwi mi nikt nie zaproponowal a mam ich ulotke, gdzie do 12tc powinnam miec cala liste badan a baba mi na to, ze jestem mloda (29l), zdrowa i nie mam co sie martwic o DS ani inne choroby!!!!:no: Czy to tylko ja, czy to jest jakis obled????

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::wściekła/y:

Malgo współczuję. Faktycznie to nieciekawa sprawa z tymi badaniami. A może masz możliwość pójść prywatnie?
Maggi, fajna sprawa takie spotkania babskie na obiadki:tak: No i masz rację, trzeba o siebie też dbać:tak: i swoje przyjemności.

moje 2 kolezanki rodzily w UK i ja wiem doskonale, jak beznadziejnie wyglada tam opieka.
Wiem ze jedna dojezdzala do Londynu do polskiego ginekologa, bo tam jest ich wielu, i tam robila badania.

Na pierwszym skanie bylam prywatnie. Na DS tez pojde prywatnie. Najgorsze jest to, ze nie ma tu mozliwosci zrobienia badan krwi prywatnie, przynajmniej ja nie moge nic znalezc i najgorsza jest bezsilnosc :hmm:

Najchetniej polecialabym jutro do polski, ale z moimi mdlosciami nie moge ruszyc sie z lozka.

Jestem wsciekla ale musze sie wziasc w garsc i zaczac szukac jakiegos polskiego ginekologa tu w Leeds.

Na pierwszym skanie bylam prywatnie. Na DS tez pojde prywatnie. Najgorsze jest to, ze nie ma tu mozliwosci zrobienia badan krwi prywatnie, przynajmniej ja nie moge nic znalezc i najgorsza jest bezsilnosc :hmm:

Najchetniej polecialabym jutro do polski, ale z moimi mdlosciami nie moge ruszyc sie z lozka.

Jestem wsciekla ale musze sie wziasc w garsc i zaczac szukac jakiegos polskiego ginekologa tu w Leeds.

Bynajmiej pójdziesz w 13 tygodniu,bo moja lekarka dopiero w 13 tygodniu chce mi zakładać kartę ciąży,więc znając opieszalstwo Irlandczyków to w szpitalu na badaniu pojawię się miesiąc później. Jeśli chodzi o badania krwi. Ja Kochana normalnie idę do zwykłego lekarza ( w Irl, nazywany GP) czyli ogólny, tłumaczysz mu jaka sprawa i masz robione badania krwi .. nie wiem jak z moczem,ale pamiętam jak kiedyś zasłabłam to pierwsze co pobrali mi następnego dnia 7 ampułek krwi. Nie trać czasu!!!!!!!!! Trzymam kciuki :*

reklama
Taycia, dzieki za linka. Early DS robi sie do 13 + 6 wiec raczej sie nie zalapiesz, wiele badan krwi nhs poleca zrobic do 12tc. Widze, ze Irlandia nie lepsza. Ja nie chce panikowac ale lubie miec rzeczy pod kontrola i zwlaszcza w ciazy chce robic wszystko tak jak sie nalezy. Zwlaszcza, ze nie chce niczego wiecej niz nhs sam rekomenduje!
W poniedzialek z samego rana ide do GP i jesli sie dostane bede walczyc o badania krwi a na usg pojde prywatnie.

Do góry