reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Mi moją Pani ginekolog też odradzała na początku ten antywirusowy jak profilaktycznie miałam brać po kontakcie, ale ostatecznie jak wyszedł mi test dodatni na grypę A, lekarka rodzinna dosyć mocno namawiała, żeby wziąć, ginekolog stwierdziła że skoro to jest jeszcze taka bardzo wczesna ciąża (jeszcze przed terminem OM) to może lepiej wziąć żeby się nie rozwinęła grypa z gorączka wysoka, bo to gorsze.
Rodzinna mówiła że takie są rekomendacje oficjalne i że po tym leku nie słyszała żeby były jakieś komplikacje a po grypie i owszem..

Ale niepokój na razie jest..jaki to wszystko miało wpływ:( nie mogę się doczekać pierwszej wizyty 2.01..
Nie badałam dalej tej bety mojej i progesteronu, chyba boje się że będę za bardzo analizowac wyniki i się będę stresować.. ale mdli mnie cały czas to może dobrze świadczy o ich poziomach,nie wiem?
Też czekam na 2.01. 😁

Witam. Mam pytanie czy beta jest prawidłowa. W poniedziałek zrobiłam beta hcg(dzień w którym powinnam dostac@) wynosiła 78,5 a dzisiaj wynosi 491,2. Badanie po 4 dniach ponieważ były swieta. Ciągle myślę czy wszystko ok ponieważ rok temu miałam puste jajo płodowe. Za tydzień w piątek mam lekarza.

Witam. Mam pytanie czy beta jest prawidłowa. W poniedziałek zrobiłam beta hcg(dzień w którym powinnam dostac@) wynosiła 78,5 a dzisiaj wynosi 491,2. Badanie po 4 dniach ponieważ były swieta. Ciągle myślę czy wszystko ok ponieważ rok temu miałam puste jajo płodowe. Za tydzień w piątek mam lekarza.
Liczy sie przyrost co 48h/72h.
Wpisz sobie w kalkulator w Google, podpowie czy prawidłowa :)

Ps. Przy pustym jaju płodowym beta może rosnąć prawidłowo, więc niestety nie odpowie Ci to na wątpliwości czy znów jest puste jajo 😢 dopiero usg

reklama
Ja w poprzedniej ciąży używałam ale tam nic nie pomagało, nie było wtedy jeszcze tych tabletek na mdłości, ale po opaskach nie było szału 🙈

ja nie smarowałam niczym, brzuch miałam ogromny a zero rozstępów, za to mam na biodrach i na piersiach bo bardzo urosły po porodzie 🙈

Z jednej strony jest stres bo wiem jak wyglądała poprzednia ciąża i liczę się z tym że może być ciężko, z drugiej strony wiem że każda ciąża jest inna i nie mam na wiele rzeczy wpływu, co ma być to będzie 🤞

Mogę zapytać o ten pessar ? W pierwszej ciąży miałaś a w drugiej z szyjką ok ? Ja mam właśnie problemy z szyjką i tego sie najbardziej boję w tej ciąży...

Polecam czopki E...v...a...q ( mam nadzieje ze bedzie widać nazwę 🙈), one inaczej działaja niż te glicerynowe i można bez obaw często używać. I zdecydowanie pilnować żeby często chodzić. Ja sobie właśnie muszę zapasy zrobić 😅 i duuuuuzo pić wody.

Zdrówka i spokoju życzę ✊
niestety w drugiej jeszcze szybciej musiałam mieć założony bo już w 16 tc miałam rozwarcie wewnętrzne i pęcherz wpadał do lejka który się zrobił :/

Do góry