reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

To chyba to załamanie pogody, zamiast pięknego słoneczka znowu szaro buro i deszczowo.
A nie mówiłam Wam kupiłam sobie niedawno adapter do pasów samochodowych dla kobiet w ciąży. Powiem szczerze, że o wiele większy mam teraz komfort prowadzenia samochodu. A należę do osób które nie wyobrażają sobie jazdy bez zapiętych pasów, przynajmniej jeden stres mniej.

reklama
Pewnie rzeczywiscie pogoda tak na mnie wplynela.
Ja na szczescie nie mam takiego problemu bo to mnie wożą :) hehe... jednak jakis normalny pas by sie przydał.. bo strasznie nie wygodne są te normalne pasy.

Dziewczyny ja tez czuje sie jak balon:-( ja juz ukladam plan odchudzania w glowie bo na pewno zostana mi jakies kg jak o tym mysle mam gesia skorke..,
Devi, takie lachony jak Ty nie maja problemow z powrotem do sylwetki takie jak ja z tendencja i przy kosci niestety tak;-(
Anna ja tez czulam sie wczoaj fatalnie ....\
Dzis ide na swiadka do birzmowania od mojego siostrzenca i siedzenie 2 h w kosciele mnie przytlacza nie chce mi sie strasznie....

Dzień dobry:-), trochę mnie nie było, bo wyjeżdżałam. teraz muszę ponadrabiać zaległości.

dzisiaj NARESZCIE mam Usg (o 17.00) i mam ogromną nadzieję, że dowiem się kim jest ten mały szprync, który mnie tak kopie po pęcherzu. ja od początku ciąży miałam przeczucie, że to chłopiec, ciekawe, czy się sprawdzi. fajnie by było tak do parki... ale dziewczynki też są super!

trochę się denerwuję, bo mam jechać spory kawałek w godzinach szczytu nie swoim samochodem, którym nie jeździłam jeszcze i w dodatku jest 1,5 razy taki jak mój. ale jakoś damy radę...

U mnie dla sloneczka udalo sie przedrzec przez chmurki i jest piekna pogoda :)) zaraz na spacerek trzeba sie wybrac. U mnie z dodatkowymi kg jest tak ze troche przybieram i pozniej 1kg spadnie. Od czwartku wlasnie zgubilam 1kg.
Zastanawialyscie sie moze nad pobraniem i przechowaniem krwii pepowinowej?? Mialam porozmawiac z dr prowadzacym na ten temat z ze stresu zapomnialam. Teraz wizyte mam na 28kwietnia i wszystkie pytania zapisze na kartce. Tez tak macie ze przed wizyta pamietacie o pytaniach, w trakcie nie, a po wyjsciu z gab jestecie na siebie "zle" ze zapomnialyscie??

Mam tak przy każdej wizycie. Ale jezeli chodzi o krew pepowinową ,czytalam duzo na ten temat i jestem za. Ale przechowywanie krwi i samo jej pobranie jest płatna a niestety w naszej sytuacji materialnej nie jest to mozliwe.

W "m jak mama" z kwietnia jest artukul na ten temat i pobranie kosztuje bodajze 2tys a kazdy rok przechowywania to 200-300zl nie pamietam dokladnie. Powoli odkladam pieniadze na ta "inwestycje" tesciowa wczoraj mowila ze ogladala jakis reportaz ze teraz jest to bezplatne ale nie wierze w to, zapewne zle cos zrozumiala. Dopytam na nastepnej wizycie

Dziś już po wizycie w laboratorium, tym razem nie zapomniałam :-)

Dali mój potrafi w przeciągu 20 min. kopać mnie w trzech miejscach na brzuchu, więc raczej fika jak chce i jeszcze do porodu się nie układa :-)

Karolinkaz- na skurcze łydki łykaj magnez...2,3 razy dzinnie, powinno pomoc
mal-gosia- na twoja wizyte czekam z niecierpliwości :)

Dziś gorszy dzien :/ ciasne spodnie w udach i ciasne rękawy w ramionach mnie dobijaja!!!!!! Powiedzicie ze to zejdzie po porodzie

Devi oczywiście, że zejść musi - nie ma innego wyjścia, wszystkie tego chcemy!!!

aankaa dokładnie tak jak Ty, wciąż o czymś zapominam zapytać na wizycie i dlatego z kartką chodzę :-D Jak już zobacze na ekranie to cudo, to o całym świecie zapominam...

Powodzenia na wizytach dzisiaj!!!

U mnie bojowy plan sprzątania - ciekawe co mi z tego wyjdzie...

W "m jak mama" z kwietnia jest artukul na ten temat i pobranie kosztuje bodajze 2tys a kazdy rok przechowywania to 200-300zl nie pamietam dokladnie. Powoli odkladam pieniadze na ta "inwestycje" tesciowa wczoraj mowila ze ogladala jakis reportaz ze teraz jest to bezplatne ale nie wierze w to, zapewne zle cos zrozumiala. Dopytam na nastepnej wizycie

Ja oglądałam jakiś tydzień temu i mówili , że płatne :-)

lenka5 powodzenia dzisiaj!

Ja mam jutro wizytę! Mam nadzieję , że się dowiem kto u mnie mieszka ! :-)

reklama
Tonya - masz racje trzeba wszystko sobie zapisać i z kartką do lekarza bo inaczej pustka w głowie :)

Devi - wszystko musi zejść ja też taka nalana baba się zrobiłam :)

Do góry