reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
A macie do polecenia Placówkę i Lekarza do wykonania tego USG prenatalnego Warszawa, Białystok lub Olsztyn?

Dziewczyny,
A jak było z Wami po urodzeniu pierwszego dziecka? Ja to się zastanawiam nad uczuciami, jakie będą mi towarzyszyć. Na pewno nie boję się, że będę żałować życia przed. Zawsze wiedziałam, że chce być mamą, ale przeciągałam to w czasie ze względu na pracę.
Bardziej się boję o jakąś depresję poporodową (chociaż nie mam skłonności do samej depresji i raczej staram się być optymistką). Przeglądając tiktoka widzę filmiki o wariujących hormonach i płacz kobiet, więc domyślam się że jest huśtawka emocjonalna.

Ja nie miałam żadnego magicznego odczucia, że oto moje dziecko, a ja teraz je tak strasznie kocham 🫣 wszystko przyszło z czasem. Hormony od momentu porodu mnie ustawiły w tryb robota. Karmiłam, przewijałam, usypialam, tryb "mama" na dobre przyszedł po jakiś 3-4 miesiącach. Nie miałam baby blues mimo, że mam duże skłonności do depresji i nerwicy. Poza okropnym połogiem mam dobre wspomnienia z tego czasu.

Tak, to niewykluczone. W poprzedniej ciąży pracowałam do ostatniego dnia przed porodem, tylko właśnie z domu. Dla mnie to nie problem, mam pracę umysłową i fajną, mam spoko zespół i managera.

Ja też mam pracę umysłową i też pracuję z domu, fajnie że nie będę jedyna w pracy praktycznie do końca 😄

A macie do polecenia Placówkę i Lekarza do wykonania tego USG prenatalnego Warszawa, Białystok lub Olsztyn?

Ja mam w Warszawie. Dr Krzysztof Berbeka. Przyjmuje w 4 miejscach, najczęściej jest w Dębski Clinic, ale też pracuje w poradni przy szpitalu na Żelaznej. Robi idealnie dokładne USG, nie spieszy się wszystko tłumaczy bardzo dokładnie. Super gość.

reklama
Do góry