to ja mam to terazJa przy biochemicznej też miałam powiększone i tkliwe piersi i byłam tak zmęczona, że tylko usiadłam wygodnie to zasypiałam w sekundę
reklama
Mama23?????
Fanka BB :)
A kiedy trzeba wykonać to badanie sanco ?
Memories
Po 10 skończonym tygodniu i nie ma „do”. Kiedy chceszA kiedy trzeba wykonać to badanie sanco ?
Mama23?????
rozważam właśnie czy też nie skorzystać ale po USG 1 trymestruPo 10 skończonym tygodniu i nie ma „do”. Kiedy chcesz
Memories
Ja zdecydowałam, że po usg w 11 tygodniu dopiero się zapiszę na badanie genetyczne. Żeby mieć pewność, że dzieciątko się rozwijarozważam właśnie czy też nie skorzystać ale po USG 1 trymestru
Mama23?????
no ja mam USG 1 trymestru 11+6 więc nie dużo późniejJa zdecydowałam, że po usg w 11 tygodniu dopiero się zapiszę na badanie genetyczne. Żeby mieć pewność, że dzieciątko się rozwija
Kasia.90
Zaciekawiona BB
Dziewczyny,
A jak było z Wami po urodzeniu pierwszego dziecka? Ja to się zastanawiam nad uczuciami, jakie będą mi towarzyszyć. Na pewno nie boję się, że będę żałować życia przed. Zawsze wiedziałam, że chce być mamą, ale przeciągałam to w czasie ze względu na pracę.
Bardziej się boję o jakąś depresję poporodową (chociaż nie mam skłonności do samej depresji i raczej staram się być optymistką). Przeglądając tiktoka widzę filmiki o wariujących hormonach i płacz kobiet, więc domyślam się że jest huśtawka emocjonalna.
Ja nie miałam żadnego magicznego odczucia, że oto moje dziecko, a ja teraz je tak strasznie kocham wszystko przyszło z czasem. Hormony od momentu porodu mnie ustawiły w tryb robota. Karmiłam, przewijałam, usypialam, tryb "mama" na dobre przyszedł po jakiś 3-4 miesiącach. Nie miałam baby blues mimo, że mam duże skłonności do depresji i nerwicy. Poza okropnym połogiem mam dobre wspomnienia z tego czasu.
Tak, to niewykluczone. W poprzedniej ciąży pracowałam do ostatniego dnia przed porodem, tylko właśnie z domu. Dla mnie to nie problem, mam pracę umysłową i fajną, mam spoko zespół i managera.
Ja też mam pracę umysłową i też pracuję z domu, fajnie że nie będę jedyna w pracy praktycznie do końca
A macie do polecenia Placówkę i Lekarza do wykonania tego USG prenatalnego Warszawa, Białystok lub Olsztyn?
Ja mam w Warszawie. Dr Krzysztof Berbeka. Przyjmuje w 4 miejscach, najczęściej jest w Dębski Clinic, ale też pracuje w poradni przy szpitalu na Żelaznej. Robi idealnie dokładne USG, nie spieszy się wszystko tłumaczy bardzo dokładnie. Super gość.
mikomiko
Zaciekawiona BB
W Warszawie polecam dr Lipę z Premium Medical.A macie do polecenia Placówkę i Lekarza do wykonania tego USG prenatalnego Warszawa, Białystok lub Olsztyn?
reklama
angeliskax
Moderator
Poszłabym za tydzień ;pHej dziewczyny. Wczoraj byłam na wizycie 5+3 ale jeszcze nie było widać. Lekarz powiedział, że coś mu tam śmignęło i być dobrej myśli. Kolejna wizytę mam 30.01 i się zastanawiam czy to nie za długo? Czy iść do innego lekarza jeszcze tak za dwa tyg ?
Podziel się: