reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

karolaola-no tak jak opisujesz to by wychodzilo na to ze to te skurcze.puki nie sa bolesne i czeste i nie ma krwawienia i szyjka macicy trzyma(powiedz ginowi)to wszytsko dobrze.tez tak mam i lekarz prowadzacy(bo ja mam pierwszego kontaktu)bez sprawdzania szyjki stwierdzil ze jest dobrze i ze spokojnie mam czekac do wizyty u gina .choc jak bym miala taka mozliwosc to z ginekologiem spotkalabym sie szybciej ale coz.
jestem pewna ze to nic takiego ..tylko to strasznie glupie uczucie.

reklama
Hej;-) karolaola ja mam to twardnienie kilka razy dziennie, nie jest bolesne ale nieprzyjemne i stresujace i tydz temu moj gin mowil ze to normalne, przepisal mi magnez 3 razy dziennie a i tak dzis chyba z 4 razy tak mialam pozatym codziennie budze sie z twardym i przechodzi jak poloze sie na boku. Przestalam juz zwracac na to uwage bo to trwa u mnie od 17 tygodnia a mam dzis 20ty i skoro lek twierdzi ze nie ma powodu do obaw bo dziecku to nie szkodzi to uwazam ze wie co mowi.

Nie wiem dlaczego moj suwaczek swiruje, zaczelam dzis 20ty tydzien a on drugi raz pokazuje 19ty:eek:

Naszczęście idę do lekarza w poniedziałek to mu o tym powiem i mam nadzieję, że macie rację i nie ma powodu do obaw. Ale jeszcze napiszę, że czułam już ruchy dość wyraźnie zarówno pod wieczór jak i za dnia, a od 3 dni mam problem z ich wychwyceniem i to też potęguje u mnie strach. Twardnienie podbrzusza= baaardzo rzadkie, lekkie puknięcia -ruchy, tak jest u mnie, a były już naprawdę porządne kopniaki. Martwi mnie to.

maggie super, będziesz miała pewnie świetną, słoneczną pogodę. Trzymamy kciuki oby już nic nie zmieniło planów. Na pewno jak się zrobi ciepło wybiorę się do fryzjera i co nieco zmienię;)

Do wieczorka, jadę do szkoły!;-)

Dziewczyny, czy to możliwe, żeby w 20 tyg ciąży maleństwo miało czkawkę? Bo moje sobie dziś rano rytmicznie podrygiwało i nie wyglądało mi to na kopniaki....

Witam!

BLACKBERRY, ASIACUR a czemu wasi lekarze chca wam dac zwolnienieÜ?

Ja do pracy dojeżdżam ok. 80km codziennie samochodem sama. Nie piszę się na jazdę w ciąży zaawansowanej. A lekarz czemu chce dać, hmmmm... Sama nie wiem... Bo fajny i uważa, że należy mi się odpoczynek, a nie stres i nerwy związane z pracą z młodzieżą (pracuję w gimnazjum). Ponadto jak Black.. napisała - skupiska to źródło wielu chorób, szczególnie tych zakaźnych w szkołach.

Ewa dobrze, że już po szpitalu. Trzymam kciuki,żeby wszystko było dalej ok.

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
Trochę naskrobałyście, więc niew eim czy dam radę wszystkim odpisać ;-)

a85 bez względu na pogode to i tak będzie niezapomniany dzień, zobaczysz!!!!

Aksulka witamy wśród nas :-) Naprawdę chcesz nadrabiac te 650 ston??!! :szok:

Karolap wszystkiego naj urodzinkowo, a najbardziej szczęśliwego rozwiązania!

Taycia przyślij do Polski troche słońca, bo dziś go brak. Ale co tam, na spacer też się wybiorę jak zwykle :-)

Ewak super, że już do nas wróciłaś. Dbaj o siebie i stosuj się do wszystkich zaleceń lekarzy.

Pisałyście o samopoczuciu w II trymestrze, u mnie jest zdecydowanie lepiej niż w pierwszym, przede wszystkim moge jeść :-D Ale energii tez mam więcej, choć nie mam jej aż tyle, żeby sobie wyobrażać moje funkcjonowanie w pracy - nie dałabym rady. Wczoraj kupiliśmy z M. pierwsze bodziaki dla Małego :-) To już jakiś znaczny zakupowy postęp ;-)
Kto pisał na wątku o czytającej mamie, że Murakami fajnie pisze? Od tygodnia czytam jego pierwsze powieści i bardzo mi przypadł do gustu ten autor :tak:

Witam!

Tonya - słoneczko pięknie u mnie świeci,więc wysyłam je prosto pod Poznań :-) mam nadzieję,że jutro będzie już słonecznie!!!!
Ewa - witam z powrotem... odpoczywaj i nie przemęczaj się!
Maggie - gratuluję wybrania nowej daty...to przed samą Majówką,więc na pewno będzie śliczna pogoda :-D a masz już sukienkę?? bo nie pamiętam czy widziałam....
Lemoniada - gdzieś wyczytałam,że dziecko ma czkawkę,ale czy Ty byś ją odczuła to nie wiem :/

A mi głowa dzisiaj pęka... pojechałam do Ambasady, zapłaciłam za paszport i jeszcze dostałam zjebki,że czemu tak późno,że dokumenty wymienia się max 3 miesiące po ślubie... phii.. nie chciało już mi się tłumaczyć,że mój dowód czeka na mnie od września w Pl... idę odpoczywać... miłego dzionka :*

reklama
Taycia miałam wybrana taką kremową ale jak ją przymierzyłam w sklepie to strasznie mdło wyglądałam:(
Teraz się zastanawiam nad tą:
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d335&grupa_pom=sukienki

wiem,że nie jest jakaś b.elegancka ale jak ubiorę szal, szpilki i biżuterię to może będzie ok. a ja nie cierpię typowo eleganckich rzeczy. I wg pomiarów co mi wysłali jest troszkę dłuższa:)

Ostatnia edycja:
Do góry