Fifiifabio
Początkująca w BB
Umówiłam się do innego lekarza na 15.01Poszłabym za tydzień ;p
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Umówiłam się do innego lekarza na 15.01Poszłabym za tydzień ;p
U mnie kanapki z almelle i orzeszki, ledwo to weszłoPochwalcie się co udało Wam się dzisiaj zjeść? Ja serek homogenizowany, talerz krupniku, kilka plastrów pasztetu domowego, pół owsianki lubelli a to wszystko ze łzami w oczach
PierwszaDziewczyny bo widzę że już dla większości z Was to kolejna ciąża a ile jest nas tych pierwszych? Z drugiej strony fajnie, że będziecie mogły nas trochę naprowadzić i wesprzeć praktycznymi radami
PierwszaDziewczyny bo widzę że już dla większości z Was to kolejna ciąża a ile jest nas tych pierwszych? Z drugiej strony fajnie, że będziecie mogły nas trochę naprowadzić i wesprzeć praktycznymi radami
Poprzednia ciążę prowadziłam w pełni prywatnie, wychodziło jakoś 400 za zwykłą wizytę z USG i po 500 za prenatalne. Połówkowe robiłam prywatnie łącznie 3 razy i wyszło 500, 400 i (hit) jakoś koło 700- ale nie miałam wyjścia, a to był autorytet.By the way - ile kasują wasi prywatni (tacy totalnie prywatni, nie w ramach abonamentów) lekarze za wizytę z usg? Ja się kosmicznie zdziwiłam jak usłyszałam 600 zł... Wiem, że to jedna z droższych przychodni w moim mieście, ale 4 lata temu płaciłam 400 i to już mi sie wydawało dużo...
A teraz czasami prenatalne nie są również na NFZ?Poprzednia ciążę prowadziłam w pełni prywatnie, wychodziło jakoś 400 za zwykłą wizytę z USG i po 500 za prenatalne. Połówkowe robiłam prywatnie łącznie 3 razy i wyszło 500, 400 i (hit) jakoś koło 700- ale nie miałam wyjścia, a to był autorytet.
Teraz stwierdziłam, że ciążę będę miesięcznie prowadzić na NFZ i fartem załapałam się do szpitala 3 stopień, więc na pewno nie mają dziadowego USG, plus dodatkowo prenatalne prywatnie ok 550
Ja muszę się załapać na raka, bo do Panny nie dociągnę na pewno, a lwy dla mnie to złoAle to nie dopuszczaj takich złych myśli!
Ja przez 13 lat myślałam ze nie zajdę w ciąży i mocno się nakręcałam jak dostawałam okresu. Jak się udało to odpuści lam. Jak los chce, tak i będzie.
Tylko 1 dzień miałam stresujący jak pochorowałam się. Ale tez dlatego, ze dostałam to od szwagierki, a mocno jej nie lubię…
ja jestem straszna zodiakara i muszę bąbelka urodzić przed 23.08, bo średnio się dogaduję z Pannami
ja jem całkiem dobrze. Zauwazylam, ze nudności nie sa u mnie związane z jedzeniem i bierze na rzyganie bardzo randomowo…
Tak?Ja muszę się załapać na raka, bo do Panny nie dociągnę na pewno, a lwy dla mnie to zło
Taaak, ja rodziłam w marcu i wydłużający się dzień i w ogóle światło były jak lek na całe zło. Jakbym miała rodzić późną jesienią i zimą, to nie wiem czy bym psychicznie to dźwignęła.Ja jak urodziłam Darię to akurat nie miałam humorów, myślę że to wszytsko kwestia indywidualna. Ale urodziny w sierpniu będzie ciepło , spacery , będzie dobrze.
Warszawa: ja idę teraz do Modzelewskiego, ale pierwszy raz, dam Ci znać po 16.01. Za to w poprzedniej ciąży Anita Hamela wykryła jako pierwsza nam wadę serca- bardzo sprawnie i szczegółowo robiła USG.A macie do polecenia Placówkę i Lekarza do wykonania tego USG prenatalnego Warszawa, Białystok lub Olsztyn?