reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie,
trochę mnie nie było, ale podle się czułam, ciągle było mi niedobrze i wieczne odbijanie. Teraz już trochę lepiej, mam nadzieję, że to koniec.
Widzę że nas tu niezła gromadka, chyba wyż demograficzny będzie;).
My dzisiaj też jedziemy do babć i prababć.

Z tym zakazem seksu, jeśli nie ma przeciwskazań, to pierwsze słyszę. My z mężem przy pierwszym dziecku szaleliśmy bez ograniczeń, bo wiadomo, (że seks kobiecie w ciąży smakuje wyjątkowo dobrze), a ja wychodziłam z założenia, że to endorfiny dla dziecka.

Córeczka urodziła się zdrowa i wyjątkowo pogodna:).

reklama
Witam ja-mama w naszym gronie.

Ja dzisiaj mialam bardzo dziwna noc. Przy kazdej probie zmiany boku zaczynalo mi sie strasznie krecic w glowie. Krecic, to malo! Caly pokuj mi wirowal i oczy swidrowaly i myslalam, ze zaraz umre! Nigdy czegos takiego nie mialam. Czy to normalne?

Mi na poranne mdlosci pomaga kanapeczka z dzemikiem truskawkowym.

Kochane tak jak mowilam przy prawidlowej ciaży nie ma przeciwskazań do seksu czy do przezywania orgazmu ;)). Trza pamiętac, wszystko normalnie z umiarem i napewno niczemu nie szkodzi. Ja dwa razy poronilam i powiem wam że np w tamtym tyg mialam straszna ochote i nie odmówilam sobie, w poniedzialak na wizycie na USG wszystko jak w najwiekszym porządku, dzidzia rośnie i serduszko bije. Nasze fasolki chroni nie tylko warstwa miesni macicy ale rownież wody plodowe i blony. Wiec nie ma co sie ograniczac, no chyba, że sa plamienia i lekarz niestety zakazuje.

Witaj ja-mama ! Gratuluję fasolki.

Malgo000 co do kręcenia w głowie to się nie wypowiem, bo mi się nie kręci.....szczególnie w nocy :happy:. Mam za to inną zaobserwowana "przypadłość". Od jakiegoś miesiąca mam takie sny, że aż się budzę w nocy :szok:. Normalnie tez mi się coś śniło czasem ale teraz non stop ! Czasem normalnie ale czasem takie głupoty, że aż się zaśmiewam w nocy do siebie. Tez macie coś podobnego, że głowa stała się Wam płodna w sny ?

Przerwa na sniadanie w pracy: druga buła z makrelową pastą "weszła". Pycha. A potem ciacho, bo koleżanka ma dziś urodziny :).

dzieki dziewczyny za cieple przyjecie :)
LANA ja biore utragestan w sumie 8 kapsułek [dofcipnie, na luteine niestety mam uczulenie] + 3x1 duphaston, tez licze ze w koncu plamienia mi ustapiły, ostatnio jakos tak ich mniej , choc raz przyznam sie ze fasol nas przestrazył bo miałam krwawienie ale w szpitalu mi powiedzieli ze to krwiak.

co do sexiku to wam zazdroszcze tez bym z checia z emkiem pofiglowała, jakdnak jak na razie nie jest nam to dane....
co do wstawania to w nocy tez wstaje 2 lub 3 x jak nie wsane to mam takie bole ze masakra z przepełnienia ;-)... słyszałam ze na zadsze wstawanie pomaga mniejsze picie wieczorkiem, na lae jakos mi sie serce kraja jak tak mam wydzielac maluszkowi :sorry:

ja też siusiam jak szalona...

lecę się pakować i córcię, bo niedługo wyjeżdżamy. Zabieram ją z przedszkola i po tatę do pracy...

trzymajcie się. do zobaczenia (na monitorze...).

ja-mama witam w sierpnóweczkach
Ja też biorę utrogestan 2 razy rano i wieczorem - jak ty możesz brak 8 kapsułek?:szok:

Co do sexu to ja też nie mogę - ciąża od pocztku zagrożona. W pierwszej ciąży też tak miałam mąż jakoś wytrzymał-musiał:sorry:

Sylvi.b tez sie zastanawiam ale jakos daje rade na poczatku brałam 3x2 ale miałam za niski progesteron i biore rano i wieczorem po 3 a w srodku dnia 2 + dupek ... ale sie pocieszam ze juz nie dlugo powoli bedziemy schodzic z tych leków :-)

2 dni mnie nie było, a tu tyle naskrobane, że :szok:
Co do jedzenia, to ja jem tylko "wybrane" produkty - jajka, ogórki zielone z wasą i o ostatnio lasagne mi smakowało. jakiś jogurcik czasem i owoce - zwłaszcza jablka, bo zaparcia mnie męczą. A z mdlościami - masakra. Dziś o mało nie fiknęłam w mięsnym, nie wiem, nie mogę wytrzymać w takim sklepie.

Dziewczyny a mam pytanie co do wagi - ile przybieracie? Bo ja nic, brzuszek troszkę widoczny wieczorem, ale już wszystkiego nie założe (rajstopy, ughh...)

reklama
ja-mama trochę się wykosztujesz na te globulki jedno opakowanie masz na 2 dni - ale co się nie robi dla fasolki

Madziara.S ja od początku ciąży przybrałam 2,5kg i wchodzę tylko do getrów:-D

Do góry