reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

My mamy zakaz seksu.. Mąż jest wyrozumiały i jakoś dajemy radę. Chociaż nie powiem brakuje mi zbliżeń, ale maleństwo to dla nas piorytet, więc poczekamy ile trzeba.

Dziewczyny z tym sikanie, to u mnie różnie bywa. Raz jest więcej, raz mniej. Wnocy jakoś nie wstaje, ale z ledwością wytrzymuję do 5.30. W sumie i tak wstaje o 6 (leki), więc nie jest tak źle.

reklama
Biedroneczka - a to nawet nie wiedziałam,że nie powinniśmy :zawstydzona/y: co prawda zaszaleliśmy (nic nie bolało, nie przeszkadzało) tylko raz ,ale nie sądziłam,że może to mieć jakiś wpływ na fasolinkę. Ja znowu słyszałam coś,że kobieta nie powinna mieć orgazmu,ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Co do siusiania - tak... często ,chociaż w nocy muszę wstać tylko raz... mnie coś dzisiaj brzuszek boli.. nachodziłam się po mieście, mało odpoczywałam - może dlatego... :eek:
No nic.. pora na łózeczko! miłych snów dziewczyny ...

Dzień Dobry!

Ja dziś pierwsza :happy:

Własnie wciągnęłam bułeczkę z pastą makrelową swojej roboty ze szczypiorkiem ....mniam.

Biedroneczka wszystko dokładnie wyjaśniła z tym przytulaniem. Choć nie każda szyjka wrażliwa jest po 38 tygodniu. Mnie nie pomagał ani sex ani mycie okien.....i tak się kulałam do 41 tygodnia :eek:.

Dziweczyny czy jak sie kochacie to z gumka czy bez??
Coś ostatnio słyszałam ze w ciazy (pomijajac sama koncowke) wskazany jest seks z gumka bo sperma może powodwac skurcze...prawda to czy nie?? Tzn. wiem ze moze skurcze powodowac ale wlasnie myslam ze tylko pod koniec ciazy a teraz to jest obojetne....?

Usłyszałam to samo co ty tydzień temu od mojej przyjaciółki z Irlandii,która kończy 5 miesiąc ciąży-ona to gdzieś w necie przeczytała.Pierwszy raz o czymś takim słyszę,ale mamy tu biedroneczke ,która w tych sprawach orientuje się najlepiej.U mnie przytulanek zero już od początku ciąży bo miałam dwa razy na początku plamienia i wylądowałam w szpitalu,fakt były to krótkie plamienia ale pani ordynator ,która jest połoznikiem zakazała,tym bardziej ,że kilka miesięcy wcześniej obumarła mi ciąża.Na ostatniej wizycie mój doktorek już pozwolił,ale my z mężem stwierdziliśmy,że jednak poczekamy do końca 3 mieś.a i tak będzie wtedy gumeczka-bo jakby nie patrzeć to od początku miałam ciąże zagrożoną-wolimy dmuchać na zimne -dzidzia teraz najważniejsza.

puk puk czy można sie dopisać do tak zacnego grona, własnie odnalazłam to forum i postanowiłam sie do was dopisać , w grupie razniej :)

zaraz bede w 11tc termin mam na 14 sierpnia , niestety jestem z tych co musza lezec, miałam plamienia, krwiaczka itp. mam nadzieje ze juz sie wchlonąl lub mało co z niego pozostało.... do tego biore mase leków i trzese sie o moja fasolke kazdego dnia... ciąza jest efektem criotransferu i mase lat staran ..... pozdrawiam was dziewczynki a teraz lece troszke was poznac :)

ja-mama witaj :-)

Ja wstaje w nocy może ze dwa razy:-) Pewnie bym wytrzymała do rana ale córcia się budzi kilka razy więc i tak do niej wstaje :-) i idę do łazienki

Ostatnia edycja:
Witam z rana
Czasami juz nie wiem co jeśc rano by mnie nie muliło, choć dzis nie jest tak źle. Prawde mówiąc nie wiem na co mam ochotę:eek:. Co 2-3h burczy mi w brzuchu więc jak gdzies wychodzę na dłuzej musze miec ze soba jakies podręczne jedzenie hehehe.
Dzis dzień babci więc z mężem jedziemy do jego babci, przy okazji pewnie powiemy, że zostanie znów prababcią:-D:-D
Właśnie sobie przypomniałam, że musze sie umówić do dentysty na przegląd.

Hej dziewczyny;-)
Witaj Nowa sierpnióweczko;-)
Biedroneczka
Wam wszytsko napisała dobrze ta sama widze posiadam;D
Taycia moja Gin powiedziala ze kobiety w ciazy nie powinny miec orgazmow bo prowadzi to do skurczy, mysle ze dziala to przy zagrożonej ciąży, intenstywnym i czestym sexie ktory tez nie jest wskazany w ciazy, ale niesztety czasem nie da sie nad tym zapanować i ja do czasem nie umiem sie dostosować tym bardziej że ochota większa;P ale oczywiście wszytsko z umiarem i stosujemy sie do tego ze nie za czesto i bez szaleństw;-) Kupmele powiedzialy ze 1 slysza co maja po 2 dzieci i one jakos nie uwazaly na to i maja zdrowe dzieciaczki;-)

witaj ja mama!
Ja dzisiaj w nocy byłam 5 razy w toalecie. a teraz siedzę w pracy niewyspana.
Wczoraj przeszłam samą siebie, jadąc do fryzjera kupiłam sobie batonika Maciusia, później pojechałam do babci ,bo dzisiaj nie mogę i zjadłam 2 pączki i kanapkę z szynką i ogórkiem kiszonym. a jak wróciłam do domu to zjadłam chyba 6 ptasich mleczek Wedla! Masakra! Mam taką ochotę na słodycze,że szok!!!!

reklama
puk puk czy można sie dopisać do tak zacnego grona, własnie odnalazłam to forum i postanowiłam sie do was dopisać , w grupie razniej :)

zaraz bede w 11tc termin mam na 14 sierpnia , niestety jestem z tych co musza lezec, miałam plamienia, krwiaczka itp. mam nadzieje ze juz sie wchlonąl lub mało co z niego pozostało.... do tego biore mase leków i trzese sie o moja fasolke kazdego dnia... ciąza jest efektem criotransferu i mase lat staran ..... pozdrawiam was dziewczynki a teraz lece troszke was poznac :)

Witaj seredczie-ja-mama ja też miałam plamienia w 6-7 tyg.ciąży ,ale teraz odpukac wszystko jest O.K -i niech tak zostanieStaraliśmy się bardzo długo o drugie dziecko i w ubiegłym roku się udało ale na krótko bo ciąża obumarła.Biore od tych plamień codziennie 4 tabl.luteiny dopochwowej,i chociaż lekarz powiedział,że jest już wszystko dobrze i mogę zacząć chodzić bo wcześniej leżałam ,to i tak ciągle leże,a raczej siedzę w łóżeczku- jeszcze tak z tydzień aż skończe 3 mieś.Do porodu będe na L4.Nic się nie martw ,będzie dobrze ,dużo odpoczywaj i nic nie dżwigaj i jak naj mniej stresu:-)

Do góry