reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Pflaume jak tylko bedziesz mogla isdz jak najszybciej po co masz sie meczyc...??zdrowka dla dziecia..
Tonya przykro mi z powodu dolegliwości mnie tez się zdarzały w 2 trymestrze, co do szczepionki każdy robi jak uważa za stosowne może akurat sie nie doczepia?
Karola jesli chodzi o przeniesienie tez uwazam choc 2 jeszcze nie mam ze lepiej wczesniej wi spal u siebie juz w 6 miesiacu swojego zycia mamy spokoj czas dla siebie itd, z tymi plytkami ladna kapa tez bys sie wqrzyla ;/
AGula zdrowka, maly moj tez mial takie odparzenie dawalam gruba warstwe sudocremu i make ziemniaczana i po kilku dniach bylo po odparzeniu...sprobuj kilka dni bo od razu wiadomo nic nie zniknie hehhe a jak nie przejdzie idz do lekarza koniecznie

My juz mam prawie 3 na wierzchu jeszcze moment i bedzie po wszystkim na szczescie;-)
w piatek miala spotkanie klasowe, bylam na baletach bylo rewelacyjnie tylko na 2 dzien mialam bliskie spotkanie z muszla niestety i musialam jak zwykle jechac po zastrzyk przeciwymiotny bo na mnie nic nie dziala innego jak zaczne to nie umiem skonczyc;/ < a najlepsze jest to ze albo z piwem cos nie halo albo ktos sie poczestowal moim i wyszlo jka wyszlo>na szczescie jakos sie pozbieralam dziekowac tylko ze tesc byl w domu i malym sie zajal ..

Saga, pójdę jak tylko będę mogła. Teraz to muszę się wykurować.... Kasia dalej lekko gorączkuję i z noska Jej leci. Chyba od Niej podłapałam. Coś mi się wydaje, że Niuni wychodzi kolejna dwójka i dla tego tak jest...

Dziewczyny ja zaszczepiłam MMR-em mojego synka 19.09.br. i na szczęście żadnych niepożądanych odczynów poszczepiennych nie było. Jednak rozumiem Wasze obawy, gdyż interesuję się trochę tematyką szczepień i NOPami. Co do "przymusowych" szczepień to nie ma takich. Są obowiązkowe, ale jeśli zdecydujecie, że nie chcecie szczepić dzieci nikt Was do tego nie zmusi. Jednak musi to zostać odnotowane w sanepidzie.

A ja słyszałam, że jeśli się nie zaszczepi dziecka obowiązkową to jest kara 500zł nawet... Więc jak to jest?

Arturo już po szczepieniu. Byliśmy w środę i żadnych objawów poza sennością na szczęście nie przejawiał. Ufff...bo jakoś się tej szczepionki bałam.

Pflaume jak Twoje wyniki?

Cisza tu jak makiem zasiał...

Jutro stuknie nam z mężem 6 latek odkąd się znamy...poszłoby się na jakąś randkę, no ale możemy ją planowac jedynie z małym :-)

Tonya, a na co szczepiłaś? Bo jeśli na odrę, świnkę, różyczkę to objawy występują z reguły dopiero po ok 7-14 dniach od szczepienia.
A tu cisza bo wszystkie na fejsie ;-)

Tonya, nie byłam jeszcze. Nie mam kiedy.

Gratulacje rocznicy. My w sumie z mężem jesteśmy razem 4 lata i 1 miesiąc, a po slubie 3 lata i 7 miesięcy - zresztą widać po suwaczku.

Szuszu, prawie wszystkie...

U Nas szczepionka na swinke, ospe i odre dopiero w wieku 4-5 lat.

Poza tym jestem bardzo zadowolona ze zlobka. Szymcio zawsze byl absorbujacy,a teraz umie sie zajac sam soba. Nadal jest troszke zazdrosny jak mam Malego na rekach,ale wtedy kaze mu sie przytulic do nogi (jak stoje) i glaszcze go po glowie.
Ostatnio to ja Szymka kapie i rozczulil mnie bardzo. Kladac go do lozka mowie; 'Kocham Cie,dobranoc,pa', a On macha papa i kladzie glowke na poduszce...SLODZIAK!:tak: jest coraz fajniejszy :-D

reklama
Do góry