reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzięki dziewczyny! Już lepiej u nas ze zdrowiem.
Tayciasuper chłopaki! A Szymon naprawdę duży facet! Oj macie Wy biedni z tymi lekarzami ale miejmy nadzieję że już będzie coraz lepiej!
Karolap- nie kracz bo wykraczesz!;-)
Bishopka! serdeczne gratulacje! Oczywiście że nie mamy nic przeciwko że czytasz. Fajnie że się odezwałaś.
Karolaola a co robiliście w domu? Teraz sobie posprzątasz i będziesz mieć fajnie. Daj znać jak po wizytach!
Co do prezentów to ja nie mam pojęcia. My chyba nic nie będziemy kupować bo dzieci i tak dostaną prezenty od chrzestnych i dziadków. Moja to w ogóle się niczym nie chce bawić.
A jeżeli chodzi o zabawki to maja być fajne w Biedronce.

reklama
U ginekologa wszystko ok jutro czeka mnie wypicie glukozy:confused2:

No a z małym niby też ok, ale ja na własną rękę jutro robię małemu badanie w kierunku glutenu. Może jestem przewrażliwiona, no ale taka chyba natura mam alergików. Nic nie tracę, a domyślanie się czy to to czy nie nie wchodzi u mnie w grę.

A ja to mam takiego bzika na punkcie prezentów, że szok. Na małego już czeka- kupiona dziś- zjeżdżalnia dla samochodów ***PLAYSKOOL*** ZJEŻDŻALNIA TONKA(pociągi)+ karton (2798932896) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo podobna kupiona w pepco no i potwierdzam w biedronce już się zaczęły fajne zabawki mały dostał już aparat, a na Mikołaja dostanie odtwarzacz muzyki. Od chrzestnej dostanie warsztat z narzędziami DUŻY WARSZTAT MAJSTERKOWICZA NARZĘDZIA WIERTARKA ! (2788697431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. od cioci fontannę z piłeczkami Hasbro PLAYSKOOL FONTANNA z Piłek jak NOWA Karton (2804075377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wybrane zwierzaki Figurki zwierząt - zabawki, gry dla dzieci w smyk.com no i reszta to pewnie pieniądze ...

hej !
Taycia - super chłopaki - i fakt Szymon wygląda na przedszkolaka :-)
Bishopka - gratulacje :-*

ja też długo się zastanawialam nad prezentami dla Agaty - jedyne na co wpadlam to sanki drewniane z oparciem , oraz zestaw doktora - koleżanki tak przyzwyczajały dziecko w formie zabawy do wizyt u lekarza - moja akurat się boi stetoskopu i myśle że u nas to dobry pomysł.
jak mogę Wam coś polecić to podsyłam linka - DOMEK DLA DZIECI NAMIOT +200 PIŁEK SUCHY BASEN (2703438944) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mamy od miesiąca i małej bardzo sie podoba - bardzo lubi sie tam chować , wchodzi i się bawi piłeczkami i innymi zabawkami i mysle że to zabawka na dluższy czas. jak przychodzi jej kuzynka to bawia sie tam we dwie i jest pisk smiech i super zabawa
PA305055.jpg :-)

Ostatnia edycja:
Fajne macie pomysły z prezentami! Mój 5 letni syn bawi się jeszcze takimi narzędziami więc pewnie i Igorowi się spodoba. Sanki też mamy i są bardzo przydatne!
Karlaola współczucie tej glukozy, dla mnie to było straszne.
Jutro mój Jakub idzie do szkoły po 1,5 tygodniowej przerwie. Mam nadzieję że będzie chciał bo ostatnio coś antyszkolny.

Podczas pisania poprzedniego posta Igor nacisnął enter i się wysłało, a ja nie wszystko napisałam:confused2:...

taycia wczoraj była u mnie koleżanka z 11miesięczną córeczką i ta od 3 dniowej biegunki dostała grzybka na pipce i dupce-jedna wielka skorupa- straszne! A podajesz probiotyki małemu?

mama80 remontowaliśmy kuchnię od podstaw- jedynie na meble przyjdzie nam czekać do stycznia i pokój, ale to raczej odświeżenie.

agulalula sanki planujemy kupić właśnie za pieniądze, które Igor otrzyma, a taki namiot z kulkami chciałam dla małego już na roczek, ale jakoś tak przekładałam to. Teraz planujemy się wybrać do zozolandii i zobaczę jak Igor zareaguje na te wszystkie piłki, zjeżdżalnie i może wtedy się zdecyduję... Swoją drogą to moje dziecko z innymi bawić się nie umie ...

Karolaola - no podaje mu priobiotyki od 3 dni ... i wiecie co? powoli zaczynam wymiotowac tym krajem. Pojechalismy do lekarza, bylismy 3 minuty. Tamten lek co mielismy byl do GRZYBICY USTNEJ,wiec nie dziwota,ze dziecku na pitolka nie pomoglo!:angry::angry::angry::angry: :angry: wiec lekarka przepisala masc...skasowala 50 e...a jaka to masc? CLOTRIMAZOLUM! no kuzwa mac...:wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y:a masc mam w domu... no,ale kto to wiedzial... teraz mu musze smarowac i troszke sie boje dotykac takiego malenkiego pitusia ;-) no,ale mus to mus.

Mama80 - trzymam kciuki za powrot Jakuba do szkoly. Oby mu sie jednak zmienilo i polubil szkole!

Fajnie macie z tymi zabawkami.. Szymon ma akcje na budowanie z klockow ( w tym rozwalanie wszystkiego co zbuduje,wkladanie do kartonu i rozrzucanie)... kiedys interesowal sie bajeczkami,musialam mu czytac - teraz je rzuca, ma duzo zabawek,ktore przewaznie rzuca... lubi grajace zabawki,ale szybko sie nimi nudzi...wiec ciezko go zadowolic..

Milej nocki!

Cześć Kobietki!
Taycia współczuję tych wydatków bezsensownych i ciągłych problemów ze zdrowiem, no niech już się kończą tego życzę najbardziej. A chłopaki cudne, ale to już Ci pisałam :-D

Karola dzieci bawią się obok siebie do około 3 roku zycia, a potem dopiero razem ze sobą, tak więc się niczym nie martw, ma jeszcze czas. Tą fontannę kupiłam kiedyś mojemu chrześniakowi i bardzo się sprawdziła. A co do prezentów to ja już mam kupione Lego Duplo :-) Szybka jestem :-D A dziadkom podpowiedziałam właśnie sanki drewniane, choć ten namiot z piłkami też kusi, tym bardziej, że byliśmy w niedziele pierwszy raz w Kidslandzie i z basenu z piłkami mały przez godzinę nie wychodził...

Bishopka gratulacje wielkie i trzymam mocno kciuki za Was!!!!!!!

Kurcze już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać i komu...przepraszam

Witam was kochane

Widze ze coraz wiecej tutaj brzuszkow sie pojawia :-) ciesze sie bardzo waszym szczesciem :tak: Gratuluje juz rozpakowanym a brzuszkowym zycze szybkich rozwiazan i zdrowych maluszkow ;-) Czasami was podczytuje mam nadzieje ze nie przeszkadza wam to :-D

pozdrawiam :*

Karola, przez Forum w ciąże nie zajdziesz. Do tego raczej potrzebujesz męża ;-)
Taycia, to Szymcio spory chłopczyk. Mikuś pewnie też będzie. Zdrówka dla Małego.
Mama, ja też nie mam pomysłu :-(
Agulaula, ja też myślałam nad takimi sankami dla Kasi.
Taycia, masakra, to z jaki z niej lekarz… Clotrimazolum jest dobry i tani.
Witaj Monila.

reklama
Witajcie!

taycia
a ja myślałam, że w Polsce leczenie jest drogie, a lekarze niestety często do d*** ale widzę, że u Was też książkę można napisać. I kilka dni faszerowania małego antybiotykiem, który nic nie dał:no: oby po clotrimazolum przeszło, ale u mnie swego czasu to nie działało tylko tabletki doustne...

Tonya myślałam też o Lego Duplo i pewnie jeszcze zakupimy jak nie na święta to niedługo po nich- w Rossmannie są za 100zł- nie wiem czy gdzieś są jeszcze tańsze... A dzisiaj w biedronce są fajne klocki drewniane za 39.90 100elementów. Sąsiadka ma dla dziewczynek taki namiot z piłkami i też mi go chwaliła także coś w tym musi być... ale ja też najpierw zorganizuję wyprawę do zozolandi, zobaczymy jak Igor zareaguje...

Monila a co u Ciebie? Pracujesz? Jak sobie radzisz? Opowiedz nam!;-)

My po zabieganym poranku, mały śpi, ja odpoczywam, a później spacer...

Do góry