reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Takie kocyki tworzy nasza koleżankaAkutan, też taki mamy :)
Akutan, no, no – super :-)

Karolaola, proszę: http://www.calineczka.pl/sklep/avent-philips-magiczny-kubek-niekapek-uchwytami-p-488.html
Jestem zadowolona bo to takie 2w1, najpierw miałam do tej butelki smoczek, a później nałożyłam niekapek.. ;-)

Mucha, rozumiem;-) Zazdroszczę Ci małych śpioszków :-) Kasia ledwo się dzisiaj godzinę przespała i to z wielkim trudem usnęła. Wstała dziś wyjątkowo 7.30, a nie jak zawsze po 6 i do 13 nie spała.

Lecę spać, dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie kocyki tworzy nasza koleżanka Akutan, też taki mamy :)

A jest możliwość nabyć takowy?
Pflaume,gdzie kupiłaś swój? Podziwiam że Kasia umie pić z Aventa,ma "trudny" ustnik,dziecko musi porządnie "zaciągnąć" żeby się napić,moi chłopcy przed roczkiem nie umieli :tak:
Dziewczyny,jaka jest ta czekolada dla dzieci? Chodzi Wam o zwykłe Kinderki czy jest coś nowego co umknęło mojej uwadze? (a dość roztargniona jestem :sorry:)

My wstałyśmy..czuję się jak z krzyża zdjęta :baffled: masakrycznie gorąco mi w nocy było a spałyśmy przy otwartym oknie :eek:

Ja się pochlastam! Skrobałam posta ze 20 minut i sama go skasowałam....gratulujcie. Nie mam siły go odtworzyć. Teraz już w skrócie: fotelik CYBEX - też oglądałam, ale niepokoi mnie ta belka - czy dziecku będzie wygodnie?Rączki ciągle na niej, nie da się nic innego z nimi zrobić, dodatkowo jak ciepło, to tam się pewnie niezła sauna robi. Sprzedawca w zwrócił mi na to uwagę. Ja widziałam też foteliki KIDDY - właśnie z tą belką. Chętnie posłucham opinii użytkowniczek.

Miko prawie nie je od 4 dni. Już mi sił brak. Boję się go zważyć. Może to upał?

Pan Metka czadowy, chyba i jak się skuszę.

Pflaume dzięki. Zakupię go może będzie ok. Bo z TT niby od 6m jest, a leci jak z kranu z niego, tzn. dziecko nawet się wysilić nie musi, żeby łyknąć i to jest dla Igora za szybko.

mucha jasne przestawić dzieci na jedną wspólną drzemkę to rozumiem, ale sprawić by przespał tyle to już nie:-D

Blackberry ja stawiam na upał albo ząbki. A zupełnie nic nie je?
U nas pobudka dziś o 6, a wieczór od ok. 21 do 24 nieciekawe pobudki z płaczem :baffled:
Przy zasypianiu też Wam tak dzieci szaleją w łóżkach?

Witajcie Kochane!
Kocyk i pan metka super. Ja chętnie kupiłabym taki. Akutan zapraszamy do nas.
Wieczorem wczoraj mieliśmy burzę, powietrze trochę się oczyściło i fajnie się spało.
Blackberry-moja też mniej je. Chyba to te upały.W ogóle tak marudna:tak:
My mamy kubek niekapek tommee tippe, ale nie bardzo umie z niego pić. Kupiłam w komplecie butelkę i bardziej jej odpowiada.
Nikos-fajna Twoja panienka:tak:

Ostatnia edycja:
Hej, dziewczynki, obyście miały rację, że to upał i minie. Mleka zero, kaszki pół porcji, 60g obiadku i jogurcik - to wczoraj. Dzisiaj dramat przy kaszce, oszukiwałam go już jak mogłam i zjadł kaszkę na 100ml wody. CUD.

Witam
Co do niekapka my mamy z Aventu, juz chyba od 6 miesiaca dawalam malej do zabawy obejrzenia i teraz pije i sama sobie przechyla by sobie ciagnac, od czasu do czasu daje tez pic z takiego skosnego kupka Doidy, ale to podaje sama, tak by mala obeznala sie z normalnym kubeczkiem. Niedlugo bedziemy wycofywac sie z niekapka za rada mojej kolezanki logopedy, zakupilam juz kubek Lovi 360, zobaczymy czy mala zalapie ze z niego mozna pic.
DSC09506.jpg

Tak sobie radzila w lutym, teraz trzyma juz jedna roczka no i kubeczek ma zaworek ktory mozna mocniej lub slabiej docisnac przez to reguluje sie jak szybko leci i w zaleznosci jak malenstwo mocno ciagnie ;)), ja jestem zadowolona z niego

A tu ten skosny kubeczek, zamawialam bezposrednio od producenta na allegro, jak polubilam ich strone FB to mialam przesylke za darmo:
DOIDY CUP wysyłka gratis dla FACEBOOK fanów! (2302614991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A tu kubeczek Lovi 360, mozna go spokojnie dac malemu bo nie wylewa sie z niego:
***LOVI*** KUBEK MINI 360 __210ml __9m+__ PROMOCJA (2305159186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzis znow cieplo, spacer juz z rana zaliczylismy. Teraz mala laduje akumulatory, przysypia ;)), a ja odpoczywam. Chyba zrobie sobie kawke ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Nikos ten mamy i się nie podoba.

biedroneczka a czemu tak szybko z niekapka lepiej zrezygnować? Mi się wydawało, że właśnie niekapki to alternatywy do butelek i z niej lepiej rezygnować. Dzięki za linki:tak:

My na dwór niedługo się wybieramy, bo u nas bez słońca, ale cieplutko...

Do góry